Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ατενίζοντας το μέλλον ...


Ο Νικόλας Καραγιάννης, πριν κλείσει τα 13 του χρόνια, μαθητής της πρώτης τάξης Γυμνασίου, γράφει τη δική του ξεχωριστή σελίδα στο Παγκόσμιο motorsport, έπειτα από μια  σοβαρή και  ισορροπημένη εμφάνιση που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου θεσμού: FIA Karting Academy Trophy 2024 που διεξήχθη μεταξύ 54 οδηγών από όλο τον κόσμο στην πίστα «ValD’Argenton» στην Γαλλία. Συγκροτημένος και προσηλωμένος στο στόχο του και εστιάζοντας ξεχωριστά σε κάθε του ενέργεια, από τις δοκιμές πριν τον αγώνα, στα επίσημα δοκιμαστικά, στα προκριματικά σκέλη έως τον τελικό, ο Νικόλας Καραγιάννης παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Ακολουθώντας πιστά το πλάνο του κόουτς του Βασίλη Ζάχου και εκδηλώνοντας όλο το έμφυτο ταλέντο του, ξεκινά τον τελικό πρώτος! Όμως το motosport είναι αμείλικτα ανταγωνιστικό. Φεύγοντας πρώτος, στην πρώτη κιόλας στροφή, αδιαφορώντας για τις ποινές που στο τέλος του αγώνα τους έθεσαν εκτός, τρεις οδηγοί που τον ακολουθούσαν, τον έβγαλαν εκτός πίστας, όπου και εγκατέλειψε. Όσο δύσκολο κι αν είναι να διαχειριστεί μία τέτοια εξέλιξη ένα παιδί, που από την κορυφή του κόσμου βρέθηκε εκτός, παρόλ’ αυτά, αυτή η τόσο σημαντική απόδοσή του, τον δυναμώνει για την συνέχεια. Απομένουν δύο ακόμα αγώνες, για το FIA Karting Academy Trophy 2024, σε Σλοβακία και Σουηδία κι ο Νικόλας Καραγιάννης αναχωρεί από τη Γαλλία, από τον πρώτο γύρο του θεσμού, κερδίζοντας όχι απλά τις εντυπώσεις αλλά καθιερώθηκε με τις δυνατότητές του, ως ένας διεθνής οδηγός, αποκομίζοντας 25 βαθμούς από την σπουδαία του παρουσία στις προκριματικές σειρές. Αυτή την στιγμή είναι στην 8η θέση της γενικής βαθμολογίας και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία!

Πρόγραμμα FIA Karting Academy Trophy

  • 25-28 April 2024 Val D’Argenton / Γαλλία (Έγινε)
  • 20-23 June 2024 Slovak Karting Center / Σλοβακία
  • 1-4 August 2024 Kristianstad / Σουηδία

FIA Karting Academy Trophy 2024 - Βαθμολογία / 1ος Γύρος

  • Gasparovic Jakub   54
  • Boshoff Wian          45
  • Marsella Andrea     37
  • Pinera Rusinol         35
  • Herman Gilles          27
  • Burke Ky                   26
  • Karagiannis Nik.     25
  • Soares Lilian            22
  • Dharmadasa R.       22

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Με 63 συμμετοχές ...

Η «καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα «χτυπήσει» το διήμερο 11 και 12 Μαΐου στη Λαμία, η οποία θα φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift. Ο τρίτος γύρος του θεσμού θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα εντός των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με τη συμμετοχή 63 οδηγών, οι οποίοι θα προσφέρουν ατελείωτη πλαγιολίσθηση στους φίλους του σπορ που θα βρεθούν το διήμερο στη Λαμία. Οι θεαματικότεροι οδηγοί των τριών κατηγοριών Drift 1, Drift 2 και Drift 3, θα αγωνιστούν σε μία εντυπωσιακή διαδρομή η οποία στήθηκε ήδη στην Π.Ε.Λ., ώστε να χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις τόσο στους οδηγούς όσο και στους θεατές. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Όσον αφορά τις επιμέρους κατηγορίες, στην κατηγορία Drift 1 , 22 οδηγοί θα «παλέψουν» για τη νίκη στην τρίτη στροφή του πρωταθλήματος.

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.