Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαδικασία Αναγνωρίσεων ...


Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ σε συνεδρίαση της την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις των συνδέσμων των αγωνιζόμενων ανακοινώνει τις εξής τροποποιήσεις του κανονισμού αναφορικά με τη διαδικασία των αναγνωρίσεων για τους αγώνες ράλλυ.

Πιο συγκεκριμένα, θα ισχύουν πλέον τα εξής:

  • Θα επιτρέπονται το μέγιστο 4 αναγνωριστικά περάσματα από κάθε ειδική διαδρομή, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται από τον οργανωτή του αγώνα στον Συμπληρωματικό Κανονισμό. Δεν θα επιτρέπονται αναγνωρίσεις σε ημέρες και ώρες που δεν αναγράφονται στον Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα.
  • Σε όλους τους αγώνες δεν θα επιτρέπεται η οδήγηση με φορά αντίθετη από τη φορά του αγώνα. Επίσης, απαγορεύεται η κίνηση του αυτοκινήτου με όπισθεν.
  • Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να περιφρουρεί τον Κανονισμό και να επιτηρεί σε ανύποπτο χρόνο την ειδική διαδρομή και την εφαρμογή του Κανονισμού των Αναγνωρίσεων με ηλεκτρονικά και άλλα μέσα (ραντάρ ελέγχου ταχύτητας, φωτογραφίες, βίντεο κ.α.).
  • Ο διοργανωτής στο Συμπληρωματικό Κανονισμό θα ορίζει τις ημέρες και τις ώρες που θα επιτρέπονται οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών.
  • Οφείλει να περιφρουρήσει με κριτές τις ημέρες αυτές τις διαδρομές τουλάχιστον στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να δηλώνουν το αυτοκίνητο δοκιμής στον διοργανωτή του αγώνα και να σταματούν στον κριτή στην αφετηρία της διαδρομής, ώστε να παραλάβουν το καρνέ των αναγνωρίσεων στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται η ειδική διαδρομή, ο αριθμός συμμετοχής, ο αριθμός των περασμάτων (4 συνολικά) και η ώρα εκκίνησης για το κάθε πέρασμα. Επίσης τα πληρώματα θα παραλαμβάνουν από τον κριτή στην εκκίνηση της διαδρομής ένα αυτοκόλλητο νούμερο διαστάσεων 20cm x 15cm που θα αναγράφει τον αριθμό της αγωνιστικής άδειας (license) του οδηγού και θα τοποθετείται στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου των αναγνωρίσεων καθ’ όλη την διάρκεια των αναγνωρίσεων. Ο κριτής εκκίνησης θα ελέγχει τον αριθμό των περασμάτων, θα αναγράφει την ώρα εκκίνησης του κάθε περάσματος και τον αριθμό συμμετοχής στον αγώνα. Ο κριτής στον τερματισμό της ειδικής διαδρομής οφείλει να γράψει την ώρα που το κάθε πλήρωμα που κάνει αναγνώριση παρουσιάστηκε στον τερματισμό (stop) της διαδρομής.
  • Το πλήρωμα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του GPS tracking που θα του χορηγηθεί από τον διοργανωτή για τις αναγνωρίσεις. Πρέπει να είναι απαραίτητα μέσα στο δηλωμένο αυτοκίνητο των αναγνωρίσεων και πάντα φορτισμένο.
  • Ο έλεγχος ταχύτητας των οχημάτων κατά τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα (πιστοποιημένο ραντάρ, GPS tracking).
  • Δικαίωμα συμμετοχής στις αναγνωρίσεις έχουν ΜΟΝΟ οι αγωνιζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εκάστοτε αγώνα.
  • Το κόστος των αναγνωρίσεων μπορεί να ανέλθει έως του ποσού των 50 ευρώ ανά συμμετοχή και θα αποδίδεται κατά τον τεχνικό έλεγχο στο διοργανωτή.
  • Σε όλους τους αγώνες τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στις αναγνωρίσεις θα είναι ελαστικά σειράς παραγωγής αναγνωρισμένα για άσφαλτο και συγκεκριμένα μόνο εγκεκριμένα ελαστικά (με DOT ή E) κίνησης στους δρόμους. Απαγορεύονται τα αγωνιστικά ελαστικά ασφάλτου και χώματος, τα semi slick, τα σταμπωτά κλπ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε τον φακό του Photo R Press στην Ριτσώνα ...

Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με 38 συμμετοχές ...

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ήδη ξεκινήσει, με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα 38 πληρώματα, στον πρώτο γύρο του θεσμού. Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) θα διεξαχθεί με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου. Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός είναι ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 1999 και του 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου με νέο συνοδηγό φέτος, τον Χρήστο Κουζιώνη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia RS Rally2 και ευελπιστεί να φύγει νικητής από τη Θήβα, στη δεύτερη παρουσία του στον αγώνα. Από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει έως την πόλη της Βοιωτίας ο Σωκράτης Τσολακί

Στο νήμα ...

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η νίκη σε πολλές κατηγορίες στην Ανάβαση Ριτσώνας, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων θεατών μέχρι το τέλος. Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στη Formula Saloon . Ο οδηγός του Ford Fiesta ήταν ο πιο γρήγορος και στα δύο περάσματα και έφυγε για άλλη μια χρονιά νικητής από την Ανάβαση Ριτσώνας, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία FST. Στη δεύτερη θέση, χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό του νικητή, τερμάτισε ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Mitsubishi Lancer Evo VIII), ξεπερνώντας στο τέλος το εμπόδιο του Πιτ Παρθένη, ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Στην FSA, ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort MKI) ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου