Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BAW Pony-ρό τετραθέσιο ...


Η επίσκεψη του κου Zhang (Γενικός Διευθυντής Ευρώπης της BAW) στη χώρα μας σηματοδοτεί μια νέα, πολύ σημαντική για την αγορά, αναβάθμιση του γνωστού εδώ και ένα χρόνο περίπου επαγγελματικού αυτοκινήτου BAW Pony. Συγκεκριμένα το κόμπακτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας θα διατίθεται από εδώ και στο εξής στην Ευρώπη σε έκδοση ιδιωτικής χρήσεως και μάλιστα με 4 θέσεις. Πέρα από τα εξαιρετικά του τεχνικά χαρακτηριστικά το νέο Pony αποτελεί πλέον ένα μοναδικό στο είδος προϊόν χωρίς ανταγωνισμό, αφού δεν υπάρχει στην αγορά αντίστοιχο αυτοκίνητο στην δημοφιλή κατηγορία L7Ε – CP (βαρύ τετράτροχο με πινακίδες μοτοσικλέτας). Θυμίζουμε ότι το μοντέλο έχει ιδανικές διαστάσεις για την κίνηση στην πόλη με μήκος 3,151 μ. και πλάτος 1,498 μ. Όμως το μεταξόνιό του να ξεπερνά τα 2 μ. με σημαντικό όφελος στην εσωτερική ευρυχωρία, ενώ και το βάρος είναι κάτω από 750 κιλά με το πακέτο των μπαταριών.


Ο αερόψυκτος ηλεκτροκινητήρας σταθερού μαγνήτη του BAW Pony είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, αποδίδοντας ισχύ 20 kW (27 PS) και ροπή 85 Nm. Οι επιδόσεις του είναι απολύτως ικανοποιητικές με πολύ καλές επιταχύνσεις (προσόν όλων των ηλεκτρικών αυτοκίνητων, αφού η ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν ακαριαία τη ροπή τους από 0 σ.α.λ.) ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 90 χλμ./ώρα, τιμή άκρως ικανοποιητική για την ασφαλή κίνηση σε αστικές και περιαστικές διαδρομές. Για την τροφοδότηση του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει μια προηγμένη συστοιχία μπαταριών σιδήρου φωσφορικού λιθίου (BMS) που έχει ενεργειακή χωρητικότητα 13,7 kWh, εξασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία 170 χλμ. και διάρκεια φόρτισης από απλή πρίζα σούκο 220V/16A περίπου 5 ώρες. 


Το πακέτο των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου ολοκληρώνεται ιδανικά με την εξαιρετικά ρυθμισμένη ανάρτηση (γόνατα τύπου McPherson εμπρός και υστερούντες βραχίονες πίσω), τα φρένα (δισκόφρενα εμπρός ταμπούρα πίσω) με στάνταρ ABS και EBD, το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι και την πλήρως αυτόματη μετάδοση με επιλογή ECO ή Sport. Χαρακτηριστικό της ξεχωριστής εξωτερικής εμφάνισης του αυτοκινήτου είναι η στάνταρ διχρωμία (μαύρος ή λευκός ουρανός) σε 4 πολύ μοντέρνες διαμορφώσεις. Στο εξαιρετικά σχεδιασμένο και φινιρισμένο εσωτερικό, με την επίσης χαρακτηριστική διχρωμία, κυριαρχεί η στάνταρ διπλή οθόνη υψηλής ανάλυσης 10.25¨, κάμερες 360 μοιρών με birdeye διαμόρφωση, ενώ φυσικά υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικοί καθρέπτες και αυτόματος κλιματισμός (ψύξη/θέρμανση). Η εκτεταμένη λίστα του βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αερόσακο οδηγού, led φώτα ημέρας, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ακόμη και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα. Το νέο BAW Pony είναι από τώρα διαθέσιμο για παραγγελία, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται τον προσεχή Ιούνιο. Η τιμή του υπολογίζεται λίγο πάνω από τα 16.000€, ενώ επωφελείται από κρατική επιδότηση 3.000€ μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και φυσικά απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας.


Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις της Ν. Ζυμπάς ΑΕ (αποκλειστική αντιπροσωπεία της BAW χώρα μας) ο κ. Zhang δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το νέο Pony είναι ένα μοναδικό στο είδος του αυτοκίνητο για την Ευρώπη, αφού δεν υπάρχει άλλο προϊόν στην αγορά που να προσφέρει τέτοιο επίπεδο εξοπλισμού, τέτοια ποιότητα κατασκευής, και βέβαια θέσεις για 4 επιβάτες, στην κατηγορία των ελαφρών τετράτροχων. Το νέο Pony αποδεικνύει την δέσμευση της ιστορικής εταιρείας μας (Beijing Automobile Works Co.,Ltd. με έτος ίδρυσης 1951) για την επέκταση και την εξάπλωση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις σε διαφορετικές κατηγορίες, πάντα με γνώμονα την ποιότητα, τον ξεχωριστό χαρακτήρα και την αξιοπιστία, στοιχεία που αποτελούν μακροχρόνιες δεσμεύσεις για την μάρκα». 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ