Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμβολισμούς με σημασία ...


Η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή. Στα 70 χρόνια ιστορίας του αγώνα ήταν αρκετά τα μέρη της Ελλάδας που φιλοξένησαν την τελετή εκκίνησής του. Όμως, το 2023, στην επέτειο για τον εορτασμό της συμπλήρωσης της έβδομης δεκαετίας του, ήταν «επιβεβλημένο» να ξεκινήσει από τον τόπο από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Η ημέρα ήταν πολύ δύσκολη, καθώς η Ελλάδα μετρούσε τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel. H στιγμή όμως αποδείχθηκε μοναδική. Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες που ακόμη επικρατούσαν στην κεντρική Ελλάδα, στην Αθήνα, γύρω από την Ακρόπολη, είχε άπνοια, αραιή συννεφιά και αρκετή υγρασία, με τη βροχή να έχει σταματήσει μόλις λίγο πριν από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια ένταση, καθώς οι αυτοκινητάμαξες που θα μετέφεραν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από τη Λαμία στην Αθήνα, είχαν εγκλωβιστεί -λόγω της κακοκαιρίας- με αποτέλεσμα αρκετά πληρώματα να χρειαστεί να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους από τη Λαμία. Κάποια αυτοκίνητα καθυστέρησαν λίγα λεπτά. Ωστόσο, η εκκίνηση εξελισσόταν στον τηλεοπτικό «αέρα» σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο, με τους διοργανωτές και τον Promoter του θεσμού να «ανακατεύουν» επί τόπου τις διελεύσεις για να μη φανεί το πρόβλημα. Λεπτά νωρίτερα, οι κορυφαίοι οδηγοί υπέγραφαν αυτόγραφα στους θεατές που βρέθηκαν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις για να πάρουν μια πρώτη γεύση από τον αγώνα. Την εκκίνηση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, όπως και ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem. Σύμφωνα με το τελετουργικό, πρώτος στη ράμπα ανέβηκε ο Kalle Rovanpera με το Toyota GR Yaris Rally1, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα πανηγύριζε τη δεύτερη νίκη του επί ελληνικού εδάφους, μετά από εκείνη του 2021. Ανάμεσα σε εκείνους που «έδωσαν σημαία» ήταν ο συμπατριώτης μας Νικόλας Τομπάζης, ανώτατο στέλεχος της FIA. Ο κ.Τομπάζης έδωσε εκκίνηση στους Αλέξανδρο Τσουλόφτα-Στέλιο Ηλία και Λάμπρο Αθανασούλα-Νίκο Ζακχαίο.


Ο διευθυντής της Formula 1 στη FIA, Νικόλας Τομπάζης σχολίασε: «Η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις κάτω από τον Ιερό Βράχο είναι μια εμβληματική στιγμή που θυμάμαι από παιδί. Πόσω μάλλον να συμμετέχω σ' αυτήν και να έχω την τιμή να δίνω εκκίνηση σε ελληνικό πλήρωμα. Ειδικά φέτος, στην επέτειο των 70 ετών. Η παρουσία του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ήταν ενδεικτική της σπουδαιότητας της εκδήλωσης».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ