4/9/23

Λίγο πριν την εκκίνηση ...


Μόλις μία ώρα μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 18:00 κάτω από την Ακρόπολη, τα πράσινα φώτα για το πρώτο αγωνιστικό μέρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ανάψουν στην Πλατεία Νερού, που είναι έτοιμη για τη φετινή υπερειδική διαδρομή του αγώνα και για τους θεατές που θα βρεθούν στην περιοχή. Το 2021 η αρχή έγινε με την «Πλατεία Συντάγματος», η συνέχεια δόθηκε με το υπερθέαμα -όπως χαρακτηρίστηκε διεθνώς- του «ΟΑΚΑ» και φέτος τη σκυτάλη παίρνει η «Πλατεία Νερού», που είναι ήδη έτοιμη να υποδεχτεί τα πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε ένα θέαμα με φόντο την ελληνική θάλασσα. Το ραντεβού έχει δοθεί για την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:05, με την εικόνα της Ελλάδα να ταξιδεύει σε 150 χώρες στον κόσμο! Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα μπαίνουν ανά ένα στη μήκους 1,48 χλμ. διαδρομή. Για τους θεατές, οι οποίοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της υπερειδικής διαδρομής και βέβαια για όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν από τις διακεκριμένες θέσεις (εισιτήρια www.viva.gr), αυτό συνεπάγεται θέαμα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών. Για την απρόσκοπτη προσέλευση όλων στην ΕΚΟ Super Special Stage, πρωτίστως συστήνεται η προσέγγιση της περιοχής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα μέσω των γραμμών του Τραμ προς «Δέλτα Φαλήρου» και «Αγία Σκέπη». Η στάθμευση στην περιοχή της υπερειδικής διαδρομής δε θα επιτρέπεται και ως εκ τούτου η πρόσβαση με αυτοκίνητο. Σε όλες τις προσβάσεις θεατών θα βρίσκονται άνθρωποι της διοργάνωσης δίνοντας πληροφορίες κατεύθυνσης προς τα σημεία θεατών, ενώ από νωρίς το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία το Rally Village του αγώνα, με περίπτερα των χορηγών, δραστηριότητες κ.ά., στο χώρο της Εσπλανάδας – ο πεζόδρομος που από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οδηγεί στη Μαρίνα Φαλήρου. Νωρίτερα από την εκκίνηση της EKO Super Special Stage, και συγκεκριμένα από τις 18:00, η Πλατεία Νερού θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck.


Στις 18:30 οι Sebastien Ogier και Jonne Halttunen για λογαριασμό της Τoyota Gazoo Racing, Thierry Neuville και Dani Sordo για την Hyundai Shell Mobis και Ott Tanak και Jourdan Serderidis για την M-Sport Ford, θα δώσουν «ανοιχτή» συνέντευξη Τύπου, από το κέντρο της Πλατείας, μπροστά στο κοινό. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, η Πλατεία Νερού θα γεμίσει με τους πρώτους αγωνιστικούς ήχους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.


Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων. Πριν ταξιδέψετε προς ένα, οποιοδήποτε σημείο του αγώνα «κατεβάστε» το Επίσημο Πρόγραμμα, δείτε πώς θα προσεγγίσετε τις προτεινόμενες προσβάσεις θεατών και μάθετε ό,τι χρειάζεται για να παρακολουθήσετε τον αγώνα χωρίς απρόοπτα. Με την πάροδο των ετών η ασφάλεια των ράλλυ έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στα μέτρα που λαμβάνουν οι διοργανωτές. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα σπορ που κρύβει κινδύνους και απαιτεί τη συνεργασία όλων ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανό συμβάν. Για την ασφάλεια των θεατών στη διαδρομή του αγώνα έχουν προβλεφθεί οι αντίστοιχα ασφαλείς θέσεις θέασης, οι οποίες περιγράφονται με λεπτομέρεια στο Επίσημο Πρόγραμμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. «Κατεβάστε» το έντυπο από το www.acropolisrally.gr και προετοιμαστείτε σωστά πριν ξεκινήσετε για μία ειδική διαδρομή του αγώνα. Το «Επίσημο Πρόγραμμα» θα διατίθεται δωρεάν -την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου- και στο Rally Village του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (στον περιβάλλοντα χώρο της υπερειδικής διαδρομής, απέναντι από την είσοδο του γηπέδου Tae Kwon Do), όπως και στο ΕΚΟ Service Park, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.


Η επιτυχία της διοργάνωσης αποτελεί υπόθεση όλων και η ασφαλής διεξαγωγή της μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση απλών πρακτικών:

• Παρκάρετε με ασφάλεια με τη φορά που θα φύγετε και μην μπλοκάρετε το δρόμο.

• Μην περπατάτε εντός του τερέν στις ειδικές διαδρομές 30 λεπτά πριν το πέρασμα του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

• Απολαύστε τον αγώνα από τις προκαθορισμένες από τη διοργάνωση θέσεις θεατών.

• Σεβαστείτε τις οδηγίες των κριτών. Βρίσκονται εκεί και για τη δική σας ασφάλεια.

• Παρακολουθείτε και ακούτε τις ανακοινώσεις των διοργανωτών.

• Μη στέκεστε κοντά σε διασταυρώσεις ή σε απαγορευμένες περιοχές.

• Σεβαστείτε τη σήμανση και την οριοθέτηση χώρων με κορδέλες ασφαλείας.

• Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπορεί να βγουν εκτός πορείας οπουδήποτε. Μη βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.