Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3,2,1, GO ...


Σε ένα διαφορετικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από ότι έχουμε συνηθίσει θα λάβει μέρος η VE2 Rally Team με πλήρωμα τους Βασίλειο και Ιωάννη Βελάνη. Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή του αγώνα τις τελευταίες ημέρες άλλαξε πολύ τις συνθήκες του οδοστρώματος και πλέον είναι σίγουρο ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι λασπωμένο.“Οι συνθήκες που συναντήσαμε στις αναγνωρίσεις ήταν πρωτόγνωρες για Ακρόπολις. Σχεδόν σε όλες τις ειδικές συναντήσαμε δυνατή βροχή και πάρα πολλή λάσπη. Ευτυχώς όλα τα πληρώματα κατάφεραν να τις ολοκληρώσουν χωρίς προβλήματα και υπάρχει η αισιοδοξία ότι με τη βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες όλα θα κυλήσουν ομαλά.”, δήλωσε ο Βασίλειος Βελάνης. Οι συνθήκες βέβαια θα είναι ίδιες για όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα οπότε οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν. Ένα αποτέλεσμα αντίστοιχο των δύο τελευταίων ετών στο Ράλλυ Ακρόπολις για το πλήρωμα της VE2 Rally Team θα ήταν ιδανικό. Η διάκριση ανάμεσα στα πληρώματα της άτυπης Ελληνικής κατάταξης αλλά και η είσοδος στη βαθμολογούμενη 10αδα της κατηγορίας WRC2 Challenger είναι στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν για τους Βασίλειο και Ιωάννη Βελάνη και το πλήρωμα θα προσπαθήσει σκληρά για αυτό. “Κάναμε αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών πριν τον αγώνα για να εξοικειωθούμε και πάλι με το Skoda Fabia Rally2 Evo αφού είχαμε αρκετούς μήνες να το οδηγήσουμε. Δοκιμάσαμε αρκετές διαφορετικές ρυθμίσεις στο setup σε δρόμους αντιπροσωπευτικούς του αγώνα μέχρι να αισθανθούμε καλά πίσω από το τιμόνι του. Δεν το οδηγήσαμε βέβαια σε συνθήκες λάσπης που θα αντιμετωπίσουμε στον αγώνα αλλά αυτό τόσο για εμάς όσο και για όλα τα πληρώματα ήταν αδύνατο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με την εμπειρία μας θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε και σε αυτή τη δοκιμασία.”, ήταν τα λόγια του οδηγού της VE2 Rally Team. Την ευθύνη συντήρησης του αυτοκινήτου έχει η Topp-Cars Rally Team υπό την επίβλεψη του manager της ομάδας Ρομπερτ Ναχμία που έχει αναλάβει το συντονισμό της όλης προσπάθειας.


        Σημαντικές εταιρείες στηρίζουν τη φετινή προσπάθεια της VE2 Rally Team.
 

H My Zen by Groupama, κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία που προσφέρει απλά προγράμματα και υπηρεσίες ασφάλισης αυτοκινήτου που δίνουν την ελευθερία στον πελάτη να εστιάσει σε όσα είναι σημαντικά για εκείνον. 

Η Singer, με πάνω από 165 χρόνια διεθνούς παρουσίας και ένα εμπορικό σήμα παγκοσμίου φήμης είναι συνώνυμο της ραπτομηχανής, της αξιοπιστίας και της άριστης ποιότητας, καθιστώντας τη θέση της εταιρείας ηγετική στον τομέα των ηλεκτρικών ειδών οικιακού εξοπλισμού.

H Toyotomi, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά κλιματισμού με σημαντική θέση και δραστηριοποίηση στις αγορές των μεγάλων και μικρών ηλεκτρικών συσκευών και με δραστηριότητες σε περισσότερες από 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Technohull, εταιρεία κατασκευής πολυτελών σκαφών υψηλών επιδόσεων, η Ergorom, κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Ρουμανία που ειδικεύεται σε ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων και η vodka Serkova, ένα από τα κορυφαία ποτά της αγοράς.

Στο πλευρό της ομάδας θα είναι επίσης η Cosmote TV που προβάλλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στην Ελλάδα αλλά και τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και οι 4Τροχοί, το κορυφαίο περιοδικό αυτοκινήτου της πατρίδας μας, με ιδιαίτερη ευαισθησία στους αγώνες και στις προσπάθειες των Ελληνικών πληρωμάτων. 


Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις διεξάγεται από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας και περιλαμβάνει 15 από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές του κόσμου σε Αττική, Κορινθία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία. Το φετινό highlight του αγώνα, που θα διαδεχθεί την υπερειδική στο Σύνταγμα το 2021 και την αντίστοιχη στο Ο.Α.Κ.Α. το 2022, θα είναι η Super Special Stage στην Πλατεία Νερού, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά πολλές χιλιάδες θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α