Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Kia κέρδισε το “iF Design Awards 2023” ...


Η Kia βραβεύτηκε μέσω δύο πολύ σημαντικών διακρίσεων στο iF Design Award 2023. Η επιτυχία της μάρκας στις διάσημες κατηγορίες iF Design «Company Branding» και «Shop / Showroom Store Identity» σηματοδοτεί τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα της δημιουργικής προσέγγισης της Kia για την αφοσίωση των πελατών και την ανταγωνιστικότητά της στον παγκόσμιο σχεδιασμό από τον μετασχηματισμό της μάρκας το 2021. Το σλόγκαν της Kia «Movement that Inspires» και η σχεδιαστική της φιλοσοφία «Opposites United» βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε σκέλους της παγκόσμιας εταιρικής ταυτότητας της μάρκας και των στρατηγικών ταυτότητας του showroom. Σε συνδυασμό με μοντέλα όπως το πρόσφατα αποκαλυφθέν πλήρως ηλεκτρικό SUV EV9, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της Kia στην ταχεία μετάβασή της από κατασκευαστή αυτοκινήτων σε πάροχο λύσεων βιώσιμης κινητικότητας. Το «Movement that Inspires» αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα της Kia να δημιουργήσει χώρους ώστε οι πελάτες να βρίσκουν αξία κάθε στιγμή για να εμπνευστούν και να βρουν περισσότερο χρόνο για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους. Η σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας τον χαρακτήρα ενός στοιχείου για να τονίσει τον χαρακτήρα ενός άλλου.


Σύγχρονη εταιρική ταυτότητα

Το λογότυπο της Kia συμβολίζει τη νέα κατεύθυνση της μάρκας μεταφέροντας το ‘Movement that Inspires’ μέσα από τρεις σχεδιαστικές έννοιες: Συμμετρία, Ρυθμός και Ανύψωση. Η εμπιστοσύνη της Kia στο να προτείνει νέες εμπειρίες πελατών παρέχοντας φουτουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες αποτυπώνεται στη συμμετρία του λογότυπου. Ο ρυθμός αντιπροσωπεύει την υπόσχεση της μάρκας να προοδεύει ακούραστα για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες των πελατών παρέχοντας συνεχή έμπνευση. Τέλος, η τολμηρή ανερχόμενη φύση του λογότυπου δείχνει τη φιλοδοξία της μάρκας να προσφέρει νέες αξίες που πραγματικά ενσωματώνουν τις αντιλήψεις του πελάτη. Ο εταιρικός χρωματικός συνδυασμός της Kia αποτελείται από το Midnight Black και το Polar White. Αυτοί οι δύο κύριοι συνδυασμοί χρωμάτων σε κάθε σημείο του χρωματικού φάσματος μεταφέρουν τις αξίες της βιωσιμότητας, της φιλικότητας προς το περιβάλλον και της έξυπνης κινητικότητας. Προβάλλοντας εμπιστοσύνη μέσω της αντίθεσης, απεικονίζουν το ακλόνητο όραμα της μάρκας να πρωτοπορήσει και να επεκταθεί σε νέους τομείς ως πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας πέρα από τη φυσική κινητικότητα.


Ισχυρή ταυτότητα εκθεσιακού χώρου

Η σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia εμπνέει την εμπιστοσύνη και το όραμα που απαιτούνται για να συνδυαστούν στοιχεία που παραδοσιακά δεν συμβαδίζουν. Αυτή η ικανότητα αξιοποίησης δημιουργικών αντιθέσεων για την επίτευξη ενός μοναδικού αποτελέσματος εκφράζεται τέλεια στον πρωτοποριακό παγκόσμιο σχεδιασμό των εκθεσιακών χώρων της Kia, που διαθέτουν οπτικά αντίθετες ζώνες εκθέσεων και πελατών. Η φουτουριστική εκθεσιακή ζώνη διαθέτει έντονες γωνίες και αχρωματικά χρώματα, μαζί με ατσάλινες επιφάνειες που αντανακλούν διακριτικά σε κάθε μοντέλο για να ενισχύσουν την ορατότητα και την αίσθηση του χώρου. Αντίθετα, η ζώνη πελατών βασίζεται σε στρογγυλά σχήματα, όμορφα φωτισμένους ξύλινους τοίχους, δάπεδα και οροφές και υψηλής ποιότητας έπιπλα καλυμμένα με ύφασμα για να δημιουργήσουν μια μοναδική άνετη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα όπου οι πελάτες μπορούν να χαλαρώσουν και να δουν τα αυτοκίνητα, σχεδόν ως έργα τέχνης σε μια γκαλερί.


Συνέπεια στις συνεχείς Βραβεύσεις

Οι τελευταίες νίκες για την Kia στα iF Design Awards 2023 διατηρούν ένα εξαιρετικό σερί νικών για τη μάρκα και τα προϊόντα της, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Kia στο σχεδιασμό. Οι διακρίσεις περιλαμβάνουν την αναγνώριση του Kia Niro Plug-in Hybrid μέσω του Red Dot Design Award, του Kia EV6 GT που ονομάστηκε «World Performance Car 2023», του EV6 στο What Car? και οι τίτλοι «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» και «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς».


iF: Ένα από τα πιο διάσημα παγκόσμια βραβεία σχεδιασμού

Φέτος, τα iF Design Awards προσέλκυσαν 10.544 συμμετοχές από 56 συμμετέχουσες χώρες αναδεικνύοντας μια σειρά από εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα του σχεδιασμού. Συνολικά 133 εμπειρογνώμονες σχεδιασμού από 20 διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν για να κρίνουν τα 3.572 προϊόντα που συμπεριελήφθησαν στη λίστα μετά από έναν ψηφιακό προκριματικό γύρο. Το βραβείο σχεδίασης iF τιμά και ανακηρύσσει νικητές σε εννέα κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των Προϊόντων, Επικοινωνίας, Συσκευασίας, Σχεδίασης Υπηρεσιών, Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων, Εμπειρίας Χρήστη (UX), Διεπαφής χρήστη (UI) και Επαγγελματικά concept, σε 81 κατηγορίες. Όλες οι βραβευμένες συμμετοχές παρουσιάζονται στο www.ifdesign.com και δημοσιεύονται στο iF Design app. Το iF Design Award ιδρύθηκε το 1954 από την iF International Forum Design GmbH στο Ανόβερο, έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Το iF Design Award Night 2023( τελετή των βραβείων), έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 15 Μαΐου, στο Friedrichstadt-Palast, στο Βερολίνο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α