Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5ο Rally Αλμυρός 2023 ...


Με την ανακοίνωση του αρχικού προγράμματος αγώνων για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πασιφανές ότι το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ πατάει γερά στα πόδια του. Ο αγώνας για το 2023 προσμετρά στο κύπελλο Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο αντίστοιχο Βορείου Ελλάδας όντας ο μοναδικός αγώνας με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδία. Το Rally Αλμυρός αποτελεί μια διοργάνωση που έχει ήδη εντυπωθεί για τα καλά στην μνήμη κάθε γνήσιου φίλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) αναλαμβάνοντας και φέτος την διοργάνωση του αγώνα επιθυμεί να διατηρήσει τη δυναμική που δημιουργήθηκε το 2016 και συνεχίστηκε μέχρι το 2019 στη διοργάνωση ενός αγώνα rally που συγκεντρώνει πληρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανεξαρτήτως του προγράμματος στο οποίο εντάσσεται. Χαρακτηριστικά για το φετινό αγώνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πληρώματα από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, ενώ αιχμή του δόρατος παραμένουν όπως είναι φυσικό τα τοπικά πληρώματα. Η οργανωτική επιτροπή του «5ου Rally Αλμυρός 2023» παραμένει πιστή στη φιλοσοφία που έκανε το Rally Αλμυρός έναν αγώνα που αποτελεί πρόκληση για τους συμμετέχοντες. Οι ειδικές διαδρομές ‘’Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη’’ και ‘’Νηες’’, αν και παραμένουν ίδιες, στην ουσία τους έχουν μικρές διαφοροποιήσεις με την πρώτη να διεξάγεται δύο φορές και την δεύτερη τρεις την Κυριακή 11 Ιουνίου. Πρόκειται για ειδικές διαδρομές που φιλοξενούν μια ποικιλία στροφών από πατημένα και γρήγορα κομμάτια που δοκιμάζουν τις αντοχές και τα θάρρος των αγωνιζόμενων μέχρι κλειστά και τεχνικά κομμάτια στα οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσοχή στην λεπτομέρεια και η προετοιμασία των αυτοκινήτων των συμμετεχόντων. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση τις υψομετρικές διαφορές που άλλοτε χαρίζουν και άλλοτε στερούν το πλεονέκτημα στα δυνατά αυτοκίνητα αλλά και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες ειδικές δεν διστάζουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο σε όποιον τις υποτιμήσει τότε η πρόκληση για τα πληρώματα αυξάνεται δραματικά. Μπορεί φέτος ο αγώνας να είναι αναγκαστικά λόγω της προκήρυξης μονοήμερος αλλά η οργανωτική επιτροπή βρήκε τρόπο να τονώσει το ενδιαφέρον συμμετεχόντων και θεατών κάνοντας μικρές διαφοροποιήσεις στις ειδικές διαδρομές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του αγώνα. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείψει η πανηγυρική εκκίνηση που θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία Αλμυρού στο σημείο όπου το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται την Κυριακή το μεσημέρι. Η ισχυρή παρουσία του αγώνα στην τοπική κοινωνία, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα χορηγών που βλέπουν την επένδυση τους στον αγώνα να έχει έντονη ανταπόδοση, ανανεώνοντας χρόνο με τον χρόνο την συνεργασία τους και επιτρέποντας στον Ο.Μ.Α.Θ. να παρέχει στους αθλητές δελεαστικές παροχές κάθε χρόνο.


Χάρις στην συμπαράσταση του Δήμου Αλμυρού που είναι καταλυτική όλα αυτά τα χρόνια, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των χορηγών που έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’, ετοιμαζόμαστε για έναν ακόμα άρτιο αγώνα με το παράβολο να ορίζεται στην τελική τιμή των 290€ (Ο.Μ.Α.Ε. και σωματείο), ενώ για όσους ενδιαφέρονται ο Ο.Μ.Α.Θ. θα καλύψει το 50% του κόστους της αυτοκινητάμαξας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου στο κεντρική πλατεία Αλμυρού ενώ στο ίδιο μέρος θα γίνει και η απονομή των κυπέλλων των διακριθέντων πληρωμάτων. Το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ είναι ο μοναδικός αγώνας στο πρόγραμμα που συγκεντρώνει τόσα πολλά χαρακτηριστικά όπως την προσβασιμότητα από όλη την Ελλάδα, την ποικιλομορφία των ειδικών αλλά και την εποχή διεξαγωγής που προσφέρεται για τον συνδυασμό μίας καλοκαιρινής εξόρμησης και παρακολούθησης του παραθαλάσσιου αγώνα καθιστώντας τον ιδανικό για την συνέχιση των αγώνων rally στην άσφαλτο.

Το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ έρχεται φέτος το διήμερο 10-11 Ιουνίου. Εσύ θα λείπεις;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ