Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5ο Rally Αλμυρός 2023 ...


Με την ανακοίνωση του αρχικού προγράμματος αγώνων για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πασιφανές ότι το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ πατάει γερά στα πόδια του. Ο αγώνας για το 2023 προσμετρά στο κύπελλο Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο αντίστοιχο Βορείου Ελλάδας όντας ο μοναδικός αγώνας με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδία. Το Rally Αλμυρός αποτελεί μια διοργάνωση που έχει ήδη εντυπωθεί για τα καλά στην μνήμη κάθε γνήσιου φίλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) αναλαμβάνοντας και φέτος την διοργάνωση του αγώνα επιθυμεί να διατηρήσει τη δυναμική που δημιουργήθηκε το 2016 και συνεχίστηκε μέχρι το 2019 στη διοργάνωση ενός αγώνα rally που συγκεντρώνει πληρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανεξαρτήτως του προγράμματος στο οποίο εντάσσεται. Χαρακτηριστικά για το φετινό αγώνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πληρώματα από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, ενώ αιχμή του δόρατος παραμένουν όπως είναι φυσικό τα τοπικά πληρώματα. Η οργανωτική επιτροπή του «5ου Rally Αλμυρός 2023» παραμένει πιστή στη φιλοσοφία που έκανε το Rally Αλμυρός έναν αγώνα που αποτελεί πρόκληση για τους συμμετέχοντες. Οι ειδικές διαδρομές ‘’Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη’’ και ‘’Νηες’’, αν και παραμένουν ίδιες, στην ουσία τους έχουν μικρές διαφοροποιήσεις με την πρώτη να διεξάγεται δύο φορές και την δεύτερη τρεις την Κυριακή 11 Ιουνίου. Πρόκειται για ειδικές διαδρομές που φιλοξενούν μια ποικιλία στροφών από πατημένα και γρήγορα κομμάτια που δοκιμάζουν τις αντοχές και τα θάρρος των αγωνιζόμενων μέχρι κλειστά και τεχνικά κομμάτια στα οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσοχή στην λεπτομέρεια και η προετοιμασία των αυτοκινήτων των συμμετεχόντων. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση τις υψομετρικές διαφορές που άλλοτε χαρίζουν και άλλοτε στερούν το πλεονέκτημα στα δυνατά αυτοκίνητα αλλά και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες ειδικές δεν διστάζουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο σε όποιον τις υποτιμήσει τότε η πρόκληση για τα πληρώματα αυξάνεται δραματικά. Μπορεί φέτος ο αγώνας να είναι αναγκαστικά λόγω της προκήρυξης μονοήμερος αλλά η οργανωτική επιτροπή βρήκε τρόπο να τονώσει το ενδιαφέρον συμμετεχόντων και θεατών κάνοντας μικρές διαφοροποιήσεις στις ειδικές διαδρομές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του αγώνα. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείψει η πανηγυρική εκκίνηση που θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία Αλμυρού στο σημείο όπου το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται την Κυριακή το μεσημέρι. Η ισχυρή παρουσία του αγώνα στην τοπική κοινωνία, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα χορηγών που βλέπουν την επένδυση τους στον αγώνα να έχει έντονη ανταπόδοση, ανανεώνοντας χρόνο με τον χρόνο την συνεργασία τους και επιτρέποντας στον Ο.Μ.Α.Θ. να παρέχει στους αθλητές δελεαστικές παροχές κάθε χρόνο.


Χάρις στην συμπαράσταση του Δήμου Αλμυρού που είναι καταλυτική όλα αυτά τα χρόνια, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των χορηγών που έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’, ετοιμαζόμαστε για έναν ακόμα άρτιο αγώνα με το παράβολο να ορίζεται στην τελική τιμή των 290€ (Ο.Μ.Α.Ε. και σωματείο), ενώ για όσους ενδιαφέρονται ο Ο.Μ.Α.Θ. θα καλύψει το 50% του κόστους της αυτοκινητάμαξας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου στο κεντρική πλατεία Αλμυρού ενώ στο ίδιο μέρος θα γίνει και η απονομή των κυπέλλων των διακριθέντων πληρωμάτων. Το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ είναι ο μοναδικός αγώνας στο πρόγραμμα που συγκεντρώνει τόσα πολλά χαρακτηριστικά όπως την προσβασιμότητα από όλη την Ελλάδα, την ποικιλομορφία των ειδικών αλλά και την εποχή διεξαγωγής που προσφέρεται για τον συνδυασμό μίας καλοκαιρινής εξόρμησης και παρακολούθησης του παραθαλάσσιου αγώνα καθιστώντας τον ιδανικό για την συνέχιση των αγώνων rally στην άσφαλτο.

Το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ έρχεται φέτος το διήμερο 10-11 Ιουνίου. Εσύ θα λείπεις;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ

Opel Grandland SUV ...

Κομψό και δυναμικό, ευρύχωρο, ευέλικτο και αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτό είναι το νέο Grandland, που παρουσίασε σήμερα η Opel! Στο νέο μοντέλο διακρίνουμε πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Opel Experimental, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το 3D Vizor με το φωτιζόμενο λογότυπο του ‘Κεραυνού’, που τοποθετείται περήφανα στο κέντρο της μάσκας, καθώς και τα μόνιμα φωτιζόμενα γράμματα "OPEL" στο πίσω μέρος. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αποτελούν το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux Pixel HD με περισσότερα από 50.000 αυτόνομα στοιχεία, η νέα πλατφόρμα STLA Medium για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και η νέα, επίπεδη εγκατάσταση της μπαταρίας, που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 98 kWh, η οποία χαρίζει στο Grandland Electric έως και περίπου 700 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP1). “Το λανσάρισμα του νέου Grandland αποτελεί ορόσημο για την Opel. Πλέον, κάθε μοντέλο της Opel, χωρίς εξαίρεση, είναι δι