Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανανέωση Peugeot 508 ...


Η γαλλική φίρμα προχωρά με ταχείς ρυθμούς ως προς τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση, μην παραλείποντας ωστόσο και το σχεδιαστικό κομμάτι το οποίο δείχνει να προσεγγίζει με φρέσκια ματιά, έχοντας πάντα να επιδείξει κάτι καινούριο. Με αυτό δεδομένο το 508 το οποίο στην σημερινή εκδοχή του αποτέλεσε προπομπό για την νέα σχεδιαστική τόλμη της Peugeot δεν θα μπορούσε να παραμείνει αμέτοχο στα νεότερα που προκύπτουν με ταχείς ρυθμούς στο σχεδιαστικό, και όχι μόνο, οπλοστάσιο των Γάλλων, μέχρι να έρθει ο αμιγώς ηλεκτρικός αντικαταστάτης του που αναμένεται από τα μέσα της δεκαετίας. Μέχρι τότε, το 508 φρεσκάρει τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά υιοθετώντας στοιχεία που παραπέμπουν στο νεότερο 408 με κυρίαρχη την νέα γρίλια όπου δεσπόζει το νέο έμβλημα της Peugeot και η οποία περιστοιχίζεται και από ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα Matrix LED. Αναθεωρημένα είναι και τα LED ημέρας που παρ΄όλα αυτά εξακολουθούν να διατηρούν την σχεδιαστική αύρα των νυχιών του λιονταριού και επεκτείνονται στον προφυλακτήρα.


Ανασχεδιασμένα, υπό το ίδιο αισθητικό σκεπτικό είναι και τα πίσω φώτα ενώ ξεχωρίζει επίσης η σε πλήρη ανάπτυξη λέξη Peugeot. Στις προσθήκες συγκαταλέγονται νέου σχεδιασμού τροχοί 18 ιντσών αλλά και τρία νέα χρώματα για το αμάξωμα που αυξάνουν τις σχετικές επιλογές σε επτά. Στο εσωτερικό, το κέντρο του ταμπλό εξακολουθεί να φιλοξενεί την οθόνη αφής των 10,0 ιντσών με τη διαφορά ότι αυτή πλέον «τρέχει» την νεότερη έκδοση λογισμικού των Γάλλων, i-Connect Advanced.  Aυτο σημαίνει ότι η οθόνης αφής είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη ως προς τη διάρθρωση των widgets και των συντομεύσεων ενώ πλέον ενσωματώνει διασυνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης TomTom καθώς και τον ψηφιακό βοηθό που ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών. Ασφαλώς το σύστημα infotainment επιδέχεται αυτόματες αναβαθμίσεις οι οποίες θα φροντίσουν και στο μέλλον να παραμείνει «up-to date». Η κεντρική οθόνη εξακολουθεί να συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,0 ιντσών, εξίσου παραμετροποιήσιμο ως προς την επιλογή των αναγραφόμενων ενδείξεων και την ιεράρχησή τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ