Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από εκεί ξεκινούν τα πάντα ...


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για το 2023 θα ξεκινήσει, όπως ολοκληρώθηκε το 2022, με την Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 «ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ» να κάνει την Πρεμιέρα για τον φετινό θεσμό. Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ συμπληρώνοντας φέτος τα 53 χρόνια από την ίδρυση του, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  θα συνδιοργάνωσουν την Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων και του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, το Σάββατο και την Κυριακή 11-12 Μαρτίου 2023. Ο ΑΟΠ θέλοντας να τιμήσει  την μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ  για την πολυετή προσφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, του αφιερώνει τον φετινό αγώνα και τον ονομάζει  Ανάβαση Πλατάνι- Πιτίτσα 2023 «ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ». Ο ίσως ιστορικότερος αγώνας Ανάβασης στην Ελλάδα, ρίχνει σημαία εκκίνησης για το 2023, όπου σίγουρα θα είναι μια χρονιά με ιδιαιτερότητες. Η Ανάβαση  Πλατάνι-Πιτίτσα 2023 διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Τα πασίγνωστα 3 χιλιόμετρα της Ειδικής Διαδρομής, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, αφού όλοι οι οδηγοί μιλούν με τα καλύτερα κολακευτικά λόγια για το γρήγορο «S» μετά την αφετηρία, την φουρκέτα «δυναμόμετρο» της Κ4 με τους χιλιάδες θεατές, το γρήγορο «S» της Κ8 όπου αναδεικνύει νικητές και την αριστερή Κ10 όπου προτιμούν οι «ψαγμένοι» θεατές. Το Σάββατο 11 Μαρτίου θα διεξαχθούν ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος από τις 08:00 έως τις 10:00, ενώ τα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν στις 11:00. Την Κυριακή 12 Μαρτίου ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 ενώ και τις δύο ημέρες ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει μιάμιση ώρα νωρίτερα από την εκκίνηση. Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στην Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα 2023  ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 στις 23:59. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (http://www.e-omae-epa.gr/).

Με νέα Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα θα ενημερώνει για τις παροχές, αλλά και τους υποστηρικτές – χορηγούς του Αγώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...