Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση ΕΠ.Α. για τα καύσιμα ...


Η ΕΠ.Α στην συνεδρίαση της 6 Φεβρουαρίου 2020, στο θέμα της επιτρεπόμενης σύστασης ΚΑΥΣΙΜΩΝ στους Ελληνικούς Αγώνες του 2020, εξετάζοντας:
α) Την ανάγκη εναρμονισμού των Ελληνικών Αγώνων Αυτοκινήτου με τους Διεθνείς Ισχύοντες Κανονισμούς (FIA)
β) To γεγονός ότι, εξετάζοντας τον κανονισμό χρήσης καυσίμων προδιαγραφών FIA σε σύγκριση με τον ισχύοντα αντίστοιχο Ελληνικό Τεχνικό Κανονισμό χρήσης καυσίμων, διαπίστωσε την ταύτιση των προδιαγραφών
γ) Την ανάγκη χρησιμοποίησης καυσίμου σε Διεθνείς αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Ελληνική Επικράτεια, ίδιων προδιαγραφών με τα οχήματα που θα συμμετάσχουν από την αλλοδαπή,για την αγωνιστική εμπλοκή των Ελλήνων αγωνιζομένων "επί ίσοις όροις"
δ) Την διευκόλυνση των οδηγών του κράτους μας σε περιπτώσεις ενοικίασης αυτοκινήτων από ομάδες του εξωτερικού, σε σχέση με την δυσκολία αλλαγής προγραμμάτων λόγω "σφραγισμένων κινητήρων"
ε) Την σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής επιτροπής της ΕΠ.Α - ΟΜΑΕ,

αποφασίζει:

Την χρησιμοποίηση καυσίμων προδιαγραφών FIA, όπως στο παρατιθέμενο Παράρτημα Άρθρων 9.1 έως και 9.4 του APENDIXJ - 252 του Διεθνούς Κανονισμού, όπως αυτός τέθηκε εν ισχύ ως FIA SPORT – Technical Department – WMSC από τις 04/12/2019 για όλους τους αγώνες αυτοκινήτου, όλων των κατηγοριών, των Προκηρύξεων 2020, με την υποχρέωση προμήθειας αυτών από το Ελληνικό εμπόριο. Σε κάθε περίπτωση τα χρησιμοποιούμενα καύσιμα θα υπόκεινται στον έλεγχο της ΟΜΑΕ, απαγορευομένης της χρήσεως παρανόμων ουσιών ή προσμίξεων οι οποίες ενδεχομένως ανιχνευθούν σε περιπτώσεις ελέγχων, από τα αρμόδια εργαστήρια με τα οποία η Ομοσπονδία συνεργάζεται.
Για διευκόλυνση των Αγωνιζομένων, παρατίθεται στο παρακάτω link ο κανονισμός FIA και τα αντίστοιχα άρθρα που ισχύουν εφεξής, τα οποία εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος θα μεταφραστούν στην Ελληνική γλώσσα από την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΑ /ΟΜΑΕ:

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FIA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ