Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ADAC Opel e-Rally Cup ...


Οι προετοιμασίες για τον πρώτο, σε παγκόσμιο επίπεδο, θεσμό αγώνων ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το ADAC Opel e-Rally Cup και το Opel Corsa-e Rally θα παρουσιαστούν στους φίλους του σπορ στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen από τις 28 Νοεμβρίου έως και στις 8 Δεκεμβρίου, στο περίπτερο της ADAC, Hall 3. Την ίδια στιγμή, δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα Opel Corsa-e Rally θα ολοκληρώσουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξέλιξης. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 136hp υπόκεινται αυτή τη στιγμή σε δοκιμές αντοχής και εξαρτημάτων στο Κέντρο Δοκιμών στο Dudenhofen. «Το απαιτητικό πρόγραμμα εξέλιξης προχωρά σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Jörg Schrott, Director Opel Motorsport. «Ο στόχος είναι να παρέχουμε στις πελατειακές ομάδες μας ένα πλήρως αξιόπιστο, εύκολο στη χρήση και ισχυρό αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα επιτρέψει στο ADAC Opel e-Rally Cup να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιτυχία του προκατόχου του, ADAC Opel Rally Cup.»

Το ημερολόγιο του 2020/2021 με δέκα προκριματικούς γύρους

Εν τω μεταξύ, οι δύο εταίροι, η Opel και η ADAC, ανακοίνωσαν περισσότερες σημαντικές πληροφορίες για το νέο θεσμό αγώνων μιας μάρκας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πριν την έναρξη της σεζόν του ADAC Opel e Rally Cup ως μέρους του αγώνα ADAC Saarland-Pfalz Rally (21-22 Αυγούστου 2020), οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητά τους σε δύο δοκιμαστικές εκδηλώσεις. Την ευθύνη οργάνωσης του πρώτου τεστ θα έχει η ADAC και η Opel θα ξεκινήσει με τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης για τη δοκιμή των αυτοκινήτων – ο τόπος και η ημερομηνία τέλεσης του e-Rally Experience Day θα ανακοινωθεί αργότερα. Η δεύτερη ευκαιρία για δοκιμές θα πραγματοποιηθεί κάτω από έντονες συνθήκες συναγωνισμού. Οι ομάδες μπορούν να λάβουν μέρος στο ADAC Rallye Oberehe (8 Αυγούστου), ή αλλιώς, στη διοργάνωση με την ονομασία R70, που περιλαμβάνει 70 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών στην περιοχή Rhineland-Palatinate. Την επίσημη έναρξη της σεζόν στο Saarland θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα γύροι σε δύο εκδηλώσεις στο ημερολόγιο του 2020 – του ADAC Rallye Südbayern (26/27 Σεπτεμβρίου) και του ADAC Rallye Deutschland που διεξάγεται από τις 15 έως και τις 18 Οκτωβρίου. Το ADAC Opel e-Rally Cup θα περιλαμβάνει δύο ξεχωριστούς γύρους κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ που πραγματοποιείται στη Γερμανία. Έξι ακόμα διοργανώσεις της πρώτης "Super Season" θα διεξαχθούν το 2021 και θα ανακοινωθούν αργότερα.


Δοκιμές 2020

Test 1/e-RALLY Experience Day/Θα ανακοινωθεί
Test 2/ADAC Rallye Oberehe/8 Αυγούστου

Προκριματικοί γύροι 2020

Event 1 ADAC Saarland-Pfalz Rallye-21/22 Αυγούστου
Event 2 ADAC Südbayern Rallye-26/27 Σεπτεμβρίου
Event 3 ADAC Rallye Deutschland–National 1-15/16 Οκτωβρίου
Event 4 ADAC Rallye Deutschland–National 2-17/18 Οκτωβρίου.


Οι συμμετοχές ανοίγουν πριν τα Χριστούγεννα.

Η εγγραφή για το ADAC Opel e-Rally Cup αρχίζει στις 15 Δεκεμβρίου 2019 και οι ομάδες μπορούν να εγγραφούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Το ποσό που καταβάλλεται είναι 5.900€ (συν ΦΠΑ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών:
Το κόστος συμμετοχής σε δύο δοκιμές και όλους τους προκριματικούς γύρους του ADAC Opel e-Rally Cup 2020/2021
Δύο αγωνιστικές φόρμες ADAC Opel e-Rally Cup
Ρουχισμό ομάδας για οδηγό και συνοδηγό
Τέντα Service με δάπεδο από μουσαμά και διαφημιστικό banner
Φιλοξενία τεσσάρων ατόμων σε όλους τους αγώνες ράλλυ
Δωρεάν φόρτιση στο χώρο
Εκπαίδευση οδηγού/συνοδηγού στα ηλεκτρικά και τεχνικά συστήματα.
Η αμοιβή για τις εγγραφές που θα ληφθούν μετά την 1η Φεβρουαρίου 2020 διαμορφώνεται στα 7.500€ (συν ΦΠΑ). Σε αυτή την περίπτωση, το περιεχόμενο των υπηρεσιών παραμένει αμετάβλητο. Οι αθλητικοί κανονισμοί του ADAC Opel e-Rally Cup επίσης βρίσκονται υπό διαμόρφωση. «Στο σχεδιασμό των κανονισμών καθοδηγούμαστε αρκετά από εκείνους του ADAC Opel Rally Cup. Αυτό έχει αποδείξει την αξία του εδώ και πολλά χρόνια» δηλώνει ο Thomas Voss, Head of Motorsport στο ADAC. Μετά την έγκριση της Γερμανικής αρχής μηχανοκίνητου αθλητισμού DMSB, οι αθλητικοί και τεχνικοί κανονισμοί του ADAC Opel e-Rally Cup θα είναι διαθέσιμοι για όλους τους συμμετέχοντες και τα ενδιαφερόμενα μέρη. 
Επιπλέον πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.opel-motorsport.com καθώς και μέσω του email customer@opel-motorsport.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο