5/11/19

6o Athens Rally Sprint μετά την μάχη ...


Ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό της διαδρομής και η έκτη έκδοση του Athens Rally Sprint στον φιλόξενο Άγιο Μερκούριο. Ένας πολύ δύσκολος να διοργανωθεί αγώνας , μέσα στην Αττική, σε έναν ευαίσθητο οικολογικά χώρο ,που για μια ακόμη χρονιά απέδειξε ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν καταστρέφουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον!!! Ο καλός καιρός ξανατράβηξε τους θεατές στο βουνό, που ήταν πολύ περισσότεροι από άλλες χρονιές,διάσπαρτοι στα σχεδόν 15 χιλιόμετρα της διαδρομής και θύμιζαν άλλες εποχές, που πιστεύουμε ότι θα ξαναυπάρξουν για τους αγώνες ράλλυ. Μεγάλος νικητής και πρώτος στην ομάδα C2, για άλλη μια χρονιά στο ATHENS RALLY SPRINT ο Γ. Αργυρίου με τον Δ. Πάσχο έχοντας τέλεια γνώση του δρόμου, οδήγησαν στο όριο όπου χρειαζόταν. Δυστυχώς η μάχη που όλοι περίμεναν δεν έγινε αφού οι Π. Κύρκος με τον Γ. Σταυρόπουλο είχαν έξοδο στην πρώτη στροφή του αγώνα. Στην δεύτερη θέση της Γενικής και πρώτοι C5 η επίδοση του αγώνα, οι Χ. Αυγερόπουλος και Ευ. Γιαβάσης που ξέχασαν ότι που και που αφήνουν και λίγο το γκάζι και μάγεψαν με τα περάσματα τους, τους θεατές που τους χειροκρότησαν έντονα. Τρίτοι στην γενική κατάταξη και πρώτοι στην ομάδα C1 ίσως όχι στην καλύτερη τους μέρα οι Κυπελλούχοι Ράλλυ Ασφάλτου για το 2019 Π. Καμπύλης και Σ. Σταμέλος προσπάθησαν για το καλύτερο. Πρώτοι πισωκίνητοι στην γλυστερή διαδρομή, ιδιαίτερα στο πρώτο σκέλος οι Δ. Τροβάς με τον Γ. Κόλλια με την εξελιγμένη Μ3, υπερστρέφοντας και προσφέροντας πολύ θέαμα.


Στα Ιστορικά που τίμησαν τον αγώνα με πολλές συμμετοχές ,κυνηγώντας τους τίτλους της χρονιάς , πρώτοι και με πολύ καλή επίδοση στην γενική κατάταξη οι Π. Παραδείσης - Κ. Ποιμενίδης. Δεύτεροι οι ταχύτατοι Ι. Τσαλαματάς με τον Ν. Μπαμπαλή και την τριάδα να κλείνουν οι Κ. Μυλωνάς με τον Η. Αγγελή. Στην C4 πρώτοι οι σταθεροί Γ. Κοπανάκης Χ. Φαρμάκης, στην C5 οι θεαματικοί Σ. Χαλδαίος Κ. Σαμαράς και στην C6 οι πολύ γρήγοροι Δ. Αμαξόπουλος με την Χ. Μωραίτη. Στο Ενιαίο ΣΟΑΑ οι Π. Χαλάτσης- Ξ. Παπαγεωργίου έκαναν κορυφαία επίδοση στην 17η θέση της γενικής κατάταξης μπροστά από πολύ δυνατούς συνδυασμούς. Έντονος συναγωνισμός,θέαμα, μάχες σε όλες τις κατηγορίες και κλάσεις, απρόοπτα,πολλοί  θεατές,καλός καιρός. Θα μπορούσαν να είναι οι ετικέτες ενός αγώνα που κύλησε ομαλά σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα δύσκολου να οργανωθεί.
Το Σωματείο μας θέλει να ευχαριστήσει, τους εθελοντές φίλους που ήρθαν με πολύ κέφι να μας βοηθήσουν, το Photοrallypress.gr για το φωτογραφικό υλικό, το Καρτόδρομο Αφιδνών για την άμεση βοήθεια του στο θέμα που προέκυψε με τον χώρο του τεχνικού ελέγχου, την Nissan ΧΑΛΚΙΑΣ για την παραχώρηση των πλοηγών αυτοκινήτων,  τον χορηγό μας το ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ που πάντοτε βρίσκεται κοντά μας, τα εξήντα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα και πάνω από όλα
τους πολλούς θεατές που πέρασαν ένα "Rally Σάββατο" στον πανέμορφο Άγιο Μερκούριο.