Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δραστηριότητα Ο.Μ.Α.Θ. ...

Με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Σαββατοκύριακα συνεχίζεται το πρόγραμμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αφού ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε τρεις διαφορετικούς αγώνες σε Θήβα,Πτολεμαΐδα και Σέρρες με τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας να εκπροσωπείτε από συνολικά οχτώ αθλητές του. Ξεκινώντας από τον 4ο και τελευταίο αγώνα του κυπέλλου αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος την 1η ανάβαση Τσακώνας όπου ο Γιάννης Πλάγος με Honda Civic Type-R έκανε την πρώτη του εμφάνιση για φέτος κερδίζοντας με άνεση την κατηγορία 1600 κ.εκ.-2000 κ.εκ. πραγματοποιώντας μια εξαιρετική προπόνηση για την συνέχεια της χρονιάς.


Πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις Σέρρες και στον τελικό του Drift Kings of Nations ένα παγκόσμιο θεσμό στον οποίο θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Καμζιόλης με B.M.W. E30 θέλοντας να κάνει το βήμα παραπάνω σε μία χρονιά που εμφανίζεται πιο ώριμος και δυνατός. 


Συνεχίζουμε με τον 5ο αγώνα του πρωταθλήματος ασφάλτου το Ευβοιωτικό Rally στο οποίο θα συμμετάσχουν δύο πληρώματα. Οι πρωταθλητές του 2018 Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης με Honda Civic Type-R στην πρώτη τους εμφάνιση για φέτος κόντρα στον εμφανώς αναβαθμισμένο ανταγωνισμό και οι Κλεάνθης Νικολουδάκης-Γιάννης Μόσχος με Citroen Saxo στην πιο δύσκολη ίσως κατηγορία από πλευράς ανταγωνισμού την C6.Τέλος στην Πτολεμαΐδα και πιο συγκεκριμένα στην Βλάστη θα διεξαχθεί η ομώνυμη ανάβαση που αποτελεί τον προτελευταίο αγώνα του κυπέλλου αναβάσεων Βορείου Ελλάδος με τον Παναγιώτη Συτζάκη με Suzuki Swift να συνεχίζει μια πρώτη χρόνια γεμάτη εκπλήξεις την ώρα που ο Μιχάλης Παρασκευάς με ίδιο αυτοκίνητο θέλει να συνεχίσει τις εκρηκτικές του εμφανίσεις τόσο στον συγκεκριμένο αγώνα όσο και στον θεσμό ενώ ο Γρηγόρης Κορίνθιος με Seat Leon Cupra έδειξε σημάδια των δυνατοτήτων του συνδυασμού στην Πορταριά και θέλει να συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο.


Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας συγχαίρει τους αθλητές που συμμετείχαν στην Καλαμάτα και εύχεται στους αθλητές που θα συμμετάσχουν σε Σέρρες, Θήβα και Πτολεμαΐδα καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το