20/5/19

ΕΚΟ Racing Dirt Games: Εντυπωσιακή η αυλαία ...


Ο πρώτος γύρος του EKO Racing Dirt Games για το 2019 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με όσους βρέθηκαν στον Ιππόδρομο Αθηνών να κάνουν λόγο για έναν μοναδικό αγώνα!! Οι πρωταγωνιστές του θεσμού έδωσαν και σήμερα σπουδαίες μάχες ρόδα με ρόδα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα των 1.1 χλμ., με τους ημιτελικούς και τους τελικούς να έχουν συναρπαστική εξέλιξη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και απο τις μεγαλύτερες που έχουμε δει στο Μαρκόπουλο, ενώ ιδανικά συνδυάστηκε η τέλεση Ιπποδρομιών ενδιάμεσα του αγώνα. Μάλιστα, αρκετοί φίλοι των Ιπποδρομιών παρέμειναν στις θέσεις τους με το πέρας τους, για να παρακολουθήσουν τις μάχες του ΕΚΟ Racing Dirt Games!


Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, και ξεκινώντας από την κατηγορία των 600 κ.εκ. μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar XTrem, ο οποίος κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα τόσο στην ημιτελικό, όσο και στον τελικό. Ο Χεκιμιάν, κατάφερε να τερματίσει πρώτος στα ημιτελικά απέναντι σε μια πολύ ισχυρή εξάδα οδηγών, κάτι που του επέτρεψε να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης του μεγάλου τελικού. Εκεί, κατάφερε να στρίψει πρώτος στην Κ1 και πλέον με ανοικτό δρόμο μπροστά του, αλλά και κορυφαίους χρόνους στο γυρολόγιο του, σημείωσε με εμφατικό τρόπο την πρώτη του νίκη για το 2019. 


Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Νώντας Καρανικόλας με το RX-01 της La Base Greece, θέση που εξασφάλισε μόλις στον τελευταίο γύρο του τελικού, ξεπερνώντας τον ομοσταύλο του Γιώργο Ζυμαρίδη. Ο Καρανικόλας έκανε σοφή χρήση του joker lap και λίγο πριν την ευθεία του τερματισμού πέρασε δεύτερος. Ο περσινός Κυπελλούχους στην κατηγορία, ο Γιώργος Ζυμαρίδης, περιορίστηκε στην 3η θέση της κατάταξης με το δικό του RX-01, αλλά με την La Base να αναδεικνύεται η πρώτη ομάδα που επικρατεί σε αγώνα στην ιστορία του EKO Racing Dirt Games! 


Τέταρτο, συναντάμε τον Γιώργο Δημούση με το Semog Trophy, οποίος κινήθηκε γρήγορα σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει την προσπάθεια του κατακτώντας παράλληλα και την πρώτη θέση στο νεοσύστατο Έπαθλο Ιδιωτών! Στο βάθρο της κατηγορίας τον ακολούθησαν οι Γιάννης Ρέγγος, επίσης με Semog, ο οποίος μάλιστα έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς, αλλά και ο Μιχάλης Δημούσης με ακόμα ένα Semog.


Όμως, οι δύο σημερινοί ημιτελικοί εκτός από θέαμα είχαν και αρκετά... θύματα. Δύο από αυτά, ήταν ο Τάκης Καϊτατζής με το Kamikaz Planet Kart Cross, αλλά και ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος με το Speedcar XTrem, οι οποίοι και εγκατέλειψαν στον μεγάλο τελικό. Ο πρώτος από ημιαξόνιο και ο δεύτερος μετά από έξοδο. Αντίστοιχη τύχη είχαν στους ημιτελικούς και οι δύο οδηγοί της Planet Kart Cross Greece, Άρης Ιαβέρης και Παναγιώτης Ρουστέμης, με τον πρώτο να εγκαταλείπει από κομμένη αλυσίδα και τον δεύτερο από ημιαξόνιο. Μάλιστα, εκτός τελικού έμειναν και οι δύο χωμάτινες φόρμουλες της Speedcar Motul Teem Greece, με τον Στέφανο Καμιτσάκη να μην συνεχίζει από κομμένη μπίλια στον εμπρός τροχό και ο “Scud” από αμπραγιάζ.


Ακόμα πιο συναρπαστική, όμως, ήταν η μάχη στην κατηγορία των 750 κ.εκ. Εκεί, οι Χαράλαμπος Γαζετάς και Παναγιώτης Αποστόλου, αμφότεροι με Speedcar Xtrem, κατάφεραν να κινηθούν πολύ γρήγορα και να ξεφύγουν από το συναγωνισμό. Ο Αποστόλου τέθηκε από την αρχή επικεφαλής, αλλά ο Γαζετάς βρισκόταν πίσω του πιέζοντας τον. Όμως, ένα τετ α κε του τελευταίου λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, χάρισε τη νίκη στον περσινό κάτοχο του Κυπέλλου στην κατηγορία. Στο βάθρο τους ακολούθησε ο Κύπριος Γιώργος Γεωργίου με το Semog, ο οποίος επίσης κινήθηκε γρήγορα και κοντά στο ρυθμό των πρώτων.


Όμως, εκτός από το Rallycross είχαμε και αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, με αυτοκίνητα, αλλά και χωμάτινες φόρμουλες να λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία. Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με το Mitsubishi Lancer EVO IX, αποτελώντας μία ευχάριστη έκπληξη με τις επιδόσεις του, αλλά τα εντυπωσιακά του περάσματα. 


Στην ίδια κατηγορία, αυτή των 2.000 και άνω, τον ακολούθησαν στο βάθρο οι Νώντας Καρανικόλας και “ΤΑΖ”, αμφότεροι με Lancer ένατης γενιάς, με τον πρώτο να κάνει το ντεμπούτο του στο τιμόνι του Mitsubishi! Τις εντυπώσεις, όμως κέρδισε και ο Θέμης Χαλκιάς στην επίσημη πρώτη του Nissan Micra Proto στους Ελληνικούς αγώνες, με την μοναδική αυτή κατασκευή να κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων στο χώρο του Ιπποδρόμου. 


Στην κατηγορία των 1.400-1.600, ο περσινός κάτοχος του Επάθλου, Κωνσταντίνος Μαχαίρας με το Citroen Saxo, σημείωσε τον καλύτερο συνολικό χρόνο της ημέρας, μπροστά από τους Γιάννη Καββαδία και Γιώργο Νακάκη με Peugeot 206 και Citroen Saxo, αντίστοιχα. 


Τέλος, ανάμεσα στους συμμετέχοντες της κατηγορίας Junior Trophy με χωμάτινες φόρμουλες, ο εξαιρετικά ταλαντούχος Κωνσταντίνος Τακιδέλης με το Speedcar XTrem κατάφερε να επικρατήσει, την ώρα που οι γύροι του ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και πολύ κοντά σε αυτούς των οδηγών της κατηγορίας των 600 κ.εκ.!
Με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος γύρος του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019 πέρασε στην ιστορία αφήνοντας σε όλους μία γλυκιά γεύση, αλλά και αρκετή ανυπομονησία για τον επόμενο γύρο του θεσμού. Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για τις 22-23 Ιουνίου στο Διαδρόμιο, όπου οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα αγωνιστούν υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης!


Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.