7/5/19

Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας - ΣΙΣΑ ...


Ο ΣΙΣΑ διοργανώνει στις 22 & 23 Ιουνίου 2019 το Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας, μία εκδήλωση για καλά προετοιμασμένα πληρώματα & ιστορικά αυτοκίνητα. Φέτος το Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 20 ετών από το «Classic Acropolis» του 1999, που μαζί με το «24 Ώρες Ελλάδα» του 1998 υπήρξαν τα εφαλτήρια για την διοργάνωση μεγάλων αγώνων ακριβείας & αντοχής ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.  
Η Οργανωτική Επιτροπή του φετινού Κλασσικού Ράλλυ Ελλάδας θα αποτίσει φόρο τιμής σε οδηγούς & αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών και θα κινηθεί σε θρυλικές διαδρομές που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την ένδοξη εποχή των αγώνων ράλλυ.
  

Το Σάββατο 22/6 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ η πρώτη ανασυγκρότηση θα γίνει στα Λουτρά Υπάτης.  Το Μόδι, ο Ταρζάν και η Γραμμένη Οξυά είναι λίγες από τις ειδικές διαδρομές που θα ξυπνήσουν από τις εξατμίσεις των θρύλων του παρελθόντος.  Το βράδυ και μετά τη διάνυση 3 σκελών και 520 χιλιομέτρων, αγωνιζόμενοι και αυτοκίνητα θα ξεκουραστούν στη φιλόξενη Ιτέα. 


Την Κυριακή 23/6 το πρωί τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς Αγ. Ευθυμία, Προσήλιο, Χάνι Ζαγκανά,  Φτερόλακκα, Στείρι και για ανασυγκρότηση στην Αρβανίτσα. Μετά τις ειδικές της Αγία Άννας, Αλυκής & Φυλής και αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 5 σκέλη, 900 περίπου χιλιόμετρα και 25 ειδικές, οι μονομάχοι θα τερματίσουν το απόγευμα στην Ακρόπολη. 
Δεκτά να συμμετάσχουν θα είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1989  τα οποία είναι εφοδιασμένα με Πιστοποιητικά FIA ή FIVA καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος “potentially historic - youngtimer”, κατασκευής 1/1/1990-31/12/1999. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο Κατηγορίες, την Regularity με περίπου 25 ειδικές διαδρομές και 50 χρονομετρήσεις και την Tourist Trophy με τις μισές περίπου ειδικές & χρονομετρήσεις.
Η δεξίωση απονομής επάθλων θα γίνει τη Δευτέρα το βράδυ στο εστιατόριο «Όμιλος» του Ναυτικού Όμίλου Βουλιαγμένης.
Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 290€ για την κατηγορία Regularity και στα 220€ για την κατηγορία Tourist Trophy και περιλαμβάνει τα οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, συμμετοχή στην δεξίωση απονομής, έπαθλα και αναμνηστικά της εκδήλωσης.  Η Οργανωτική Επιτροπή έχει φροντίσει για προνομιακές τιμές σε ξενοδοχεία στην Ιτέα και λόγω του περιορισμένου αριθμού των δωματίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η λήξη συμμετοχών είναι την Πέμπτη 13/6/2019 20:00.
Για πληροφορίες και Ειδικό Κανονισμό μπορείτε να ενημερώνεστε στη γραμματεία του ΣΙΣΑ και στην ιστοσελίδα www.sisa.gr