1/4/19

Ο "Διόνυσος" του Ενιαίου ...


• Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του Ενιαίου ο Στάθης Κουκέας με διπλή νίκη στον Διόνυσο.
• Απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα σε Γιαννίκο και Γαλεράκη οι οποίοι μοιράστηκαν τη νίκη στους Νέους. 
• Εξαιρετικά μικρές διαφορές σε έναν ακόμη αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda.  
• Βάπτισμα πυρός και για τον Θεμιστοκλή Πετράκη.


Το αποκορύφωμα του έντονου συναγωνισμού και της απόλυτης ισότητας παρουσίασε για μια ακόμη φορά το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, στην φετινή πρεμιέρα του, στην Ανάβαση Διονύσου, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.. Ο αγώνας που ήταν ο πρώτος για το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων διεξήχθη υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες καθώς το τσουχτερό κρύο μετρίαζε η ολοήμερη ηλιοφάνεια που επικρατούσε στο Πεντελικό όρος.  Όπως πάντα το πρόγραμμα του αγώνα άνοιξαν οι 14 συμμετέχοντες του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda και ο Χάρης Κοκμωτός ήταν εκείνος που έκανε τα πρώτα χιλιόμετρα του 2019 σε συνθήκες αγώνα, με το νούμερο 1 στις πόρτες. Η συνέχεια αποδείχτηκε άκρως ενδιαφέρουσα και θεαματική με τα Skoda Fabia να ακούγονται περισσότερο φέτος χάρη στις νέες εξατμίσεις αλλά να φαίνονται κιόλας ταχύτερα μέσα στην διαδρομή χάρη στην αύξηση της ιπποδύναμης. 
Κυρίαρχος του Διονύσου, όπως είχε δείξει από χθες κιόλας ήταν ο Στάθης Κουκέας. Σημείωσε δύο νίκες στα δύο σκέλη, τα οποία προσμετρούν ξεχωριστά ως δύο αγώνες και βελτίωσε τους χρόνους του σε κάθε πέρασμά του για να καταλήξει να σημειώσει την καλύτερη επίδοση των Fabia στην συγκεκριμένη ανάβαση με 2:51.62. Ολοκλήρωσε έτσι το καλύτερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της καριέρας του και αφιέρωσε τις νίκες αυτές στην μνήμη των γονιών του, σε μια περιοχή, ξεχωριστή για τον ίδιο και την οικογένειά του. 


Το δεύτερο πρόσωπο της ημέρας ήταν ασφαλώς ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος. Στο ντεμπούτο του στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda σημείωσε την νίκη στην κατηγορία των Νέων και πήρε τη δεύτερη θέση της Γενικής. Πίσω του βρέθηκε ο Δημήτρης Ρεμέντζης κάνοντας την έκπληξη, στο καλύτερο αποτέλεσμα της παρουσίας του στο Ενιαίο που ήταν αυτή η τρίτη θέση Γενικής Δεύτερος Νέος για το πρώτο σκέλος ήταν Μιχάλης Δουλτσίνος και τρίτος ο Σπύρος Γαλεράκης.  
Λίγο αργότερα, στο δεύτερο σκέλος ο Γιαννίκος επαναλάμβανε την καλή εμφάνιση, μόνο που αυτή τη φορά ο Γαλεράκης βρήκε την απάντηση. Οι δύο τους ολοκλήρωσαν τα 5,5 χλμ. της διαδρομής σημειώνοντας τον ίδιο χρόνο μέχρι και στο εκατοστό του δευτερολέπτου (2:53.32). Έτσι είχαμε και κάτι πολύ σπάνιο στο ελληνικό motorsport, καθώς οι δύο οδηγοί ανέβηκαν αμφότεροι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των Νέων, ενώ μοιράστηκαν και την δεύτερη θέση της Γενικής. Έτσι ο Χαραλαμπόπουλος αρκέστηκε στην τρίτη θέση, η οποία συνδυάστηκε με μια έκτη θέση για τον Πρωταθλητή Νέων του 2018, καθώς στο πρώτο σκέλος είχε μια επαφή με τα διαχωριστικά ελαστικά του σικέιν της διαδρομής και χάλασε τον χρόνο του.
Πέραν των παραπάνω και πάλι οι οδηγοί του Ενιαίου ξεχώρισαν σε επίπεδο συναγωνισμού με τις πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Ο Φίλιππος Καλέσης πλησίασε στα 18 εκατοστά τον Γαλεράκη στο πρώτο σκέλος, ενώ στο ίδιο πέρασμα ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απείχε μόλις 14 εκατοστά από τον Βασίλη Κοκλάνη. Αντιστοίχως στο δεύτερο αγώνα μόλις 4 δέκατα χώριζαν τον Ρεμέντζη από τον “Le Man” στη μάχη για την έκτη θέση της Γενικής και άλλα 2 πιο πίσω  ήταν ο Δουλτσίνος. 


Ίσως ο πιο απογοητευμένος από όλους ήταν ο Γιώργος Σαρταμπάκος που ταλαιπωρήθηκε από μια επανεκκίνηση στο πρώτο σκέλος και χάλασε τον ρυθμό του, έτσι αρκείται στον ένα βαθμό που κέρδισε στον δεύτερο αγώνα χάρη στην σημαντική βελτίωσή του χρόνου του. 
Επόμενος αγώνας για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda του 2019, ο αγώνας ταχύτητας στα Μέγαρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.