Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Rally Αλμυρός - Η συμβολή στο οδικό δίκτυο ...


Ανέκαθεν οι αγώνες αυτοκινήτου επιτελούσαν κοινωνικό έργο αφού ήταν ένας ασφαλής τρόπος εκτόνωσης των συμμετεχόντων ενώ με την πάροδο των χρόνων βοήθησαν ουκ ολίγους να αποκτήσουν σωστή νοοτροπία σε ότι αφορά όχι απλά την οδήγηση αλλά την συνολική συμπεριφορά τους στον δρόμο.
Υπάρχει όμως μία ακόμη πτυχή της συμβολής των αγώνων αυτοκινήτου προς την εκάστοτε τοπική κοινωνία που διεξάγεται ένας αγώνας αυτοκινήτου και αυτός δεν είναι άλλος από την βελτιστοποίηση του οδικού δικτύου στο οποίο διεξάγεται αφού η εμπειρία των εμπλεκόμενων μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος όλων γιατί μπορεί ο αγώνας να διεξάγεται ένα Σαββατοκύριακο μόνο αλλά οι βελτιώσεις του οδικού δικτύου είναι εκεί όλο τον χρόνο.
Το Rally Αλμυρός από την πρώτη στιγμή έχει λειτουργήσει και με αυτό τον τρόπο με τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας να έχει ενστερνιστεί πλήρως τον κοινωνικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει ένας αγώνας rally.
Έτσι στα τρία χρόνια διεξαγωγής του Rally Αλμυρός πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλία και τον Δήμο Αλμυρού στις ειδικές διαδρομές του αγώνα έχουν τοποθετηθεί, επιδιορθωθεί και εκσυγχρονιστεί πάνω από 200 μέτρα στηθαίων, έχουν διορθωθεί  αρκετές ατέλειες του οδοστρώματος είτε με την επιτόπου επιδιόρθωση είτε με την ολική αποκατάσταση μερών του οδοστρώματος, έχουν τοποθετηθεί αναχώματα σε επικίνδυνα σημεία, έχει καθιερωθεί ο καθαρισμός των δρόμων από πυκνή βλάστηση και φερτές ύλες ενώ το 2018 έγινε διάνοιξη παράπλευρης της ειδικής διαδρομής οδού.
Το 2019 και το 4ο Rally Αλμυρός 2019 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα ιδίως με την ένταξη μίας νέας ειδικής διαδρομής.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αντικατάσταση και τοποθέτηση νέου τύπου στηθαίων μήκους 150 μέτρων, καθώς και τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου που βρίσκεται εντός της νέας ειδικής διαδρομής.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας θέλει να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Μιχάλη Χουβαρδά για την ταχύτατη αντίδραση τους στο αίτημα μας για την αντικατάσταση των στηθαίων της ειδικής Αλμυρός καθώς και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμυρού Κώστα Νικοβιώτη για το καθάρισμα του δρόμου για την διευκόλυνση του συνεργείου τοποθέτησης στηθαίων αλλά και την εν γένει καθοριστική συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση των Rally Αλμυρός.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α