Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Rally "Καίτη Κυρίτση" (Rally Κορίνθου / Μαύρο Ρόδο) ...


Η Α.Λ.Α.Κορινθίας και η Α.Λ.Α ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους, τιμώντας την μνήμη της Καίτης Κυρίτση, οργανώνοντας ένα όμορφο αγώνα που παρά τις αναποδιές και τις καθυστερήσεις άρεσε σε αγωνιζόμενους και θεατές.
Το Ράλλυ "Καίτη Κυρίστη" (Κορίνθου & Μαύρο Ρόδο) προσμετρούσε στο 54ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο χώματος και έγινε με κέντρο την Κόρινθο και πεδίο μάχης τις Ε.Δ Κλένια & Χιλιομόδι.

Για το Πρωτάθλημα (Ράλλυ Κορίνθου)


Οι  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – HARRYMAN ALLAN (Skoda R5) ήταν οι μεγάλοι νικητές κερδίζοντας με άνεση και τις έξι ειδικές του αγώνα.


Στην 2η θέση της Γενικής οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ( FORD FIESTA R5) που αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης στο πρώτο σκέλος. Στην 3η θέση της Γενικής οι ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (MITSUBISHI ΕVO IX), ήταν και οι νικητές στην κατηγορία C2 .


Στην F2 οι νίκη πήγε στους ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟ- ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ (FORD ESCORT).


Παρά την νίκη τους, το πρωτάθλημα της κατηγόριας για το 2018 στους 2ους της κατάταξης "EL NAK Jr" – ΑΝΔΡΕΑ ΒΙΓΚΟ (RENAULT CLIO). Τρίτοι οι ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ-ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (TOYOTA YARIS), κερδίζοντας και την κατηγορία τους.

Στο Κύπελλο Χώματος (Μαύρο Ρόδο)


Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν για τους ΣΤΕΛΙΟ ΛΑΙΝΟΠΟΥΛΟ – ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (SUBARU IMPREZA) που ήταν οι μεγάλοι νικητές.


Στην 2η θέση της Γενικής οι εντυπωσιακοί ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ – ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ (PEUGEOT 208) που κέρδισαν την F2 και φυσικά την κατηγόρια τους  C5. 


Tέλος στην 3η θέση της Γενικής του Κυπέλλου οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΣΜΑΗΛΟΣ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ (MITSUBISHI ΕVO IX).


Στο 2ο σκαλί του βάθρου της F2 ήταν οι ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΑΝ (CITROEN SAXO) και 3οι οι ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΗΣ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (VW POLO).


Τέλος ξεχωριστή νότα στο αγώνα έδωσαν τα Ιστορικά αυτοκίνητα που είχαν την δική τους μάχη για το Πρωτάθλημα τους, με τελικούς νικητές τους ΑΝΔΡΕΑ & ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (VOLVO 142) , στην 2η θέση οι ΚΩΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΣΤΡΟΣ (ΜΑΖDA 323) και 3οι οι ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ (ΤΟΥΟΤΑ STARLET).
Η απονομή των επάθλων έγινε στο Δημοτικό  Θέατρο Κορίνθου με την παρουσία των τοπικών αρχών και φυσικά του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού  που για μία ακόμα φορά έδειξε την αγάπη του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Χορηγοί του αγώνα ήταν η εταιρία ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ανταλλακτικά και η εταιρία ASCENERGY που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων.
Την οργάνωση υποστήριζαν η Ηatcar Service A.E, το Korinthian Palace Catering, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Λαρσινός Α.Ε.
Για την επικοινωνία φρόντισαν η ΕΡΤ & ΕΡΑsport το Περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα Super & Ηλέκτρα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί BrakeFm, JustFm & EcoRadio, η εφημερίδα Κορινθιακή και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες Protinews,KorinthosNews, KorinthosTV, Streetlife, Sfedona, MoriasNews, PeloponnisosNews & Klife.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το