Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

FERRARI Owner’s Club «Passione Rossa» ...


Η ΦΙΛΜΠΑ (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) με έτος ίδρυσης το 1997 είναι ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στο πλαίσιο δράσης της, διοργανώνει αγώνες Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας και πάσης μορφής Εκδηλώσεις (Εκθέσεις, Φιλανθρωπικά Events, Track Days κτλ).

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες της, η ΦΙΛΜΠΑ ανέλαβε να διοργανώσει στις 14, 15 και 16 Ιουνίου 2019, στην Πάτρα, τα 20α γενέθλια του FERRARI Owner’s Club «Passione Rossa», που είναι το πιο δημοφιλές club της Ιταλίας (περισσότεροι από 72.800 followers μόνο στο Facebook). Η επιλογή της πόλης μας, από το Club αποτελεί τιμή, για εμάς και σύσσωμο τον Πατραϊκό λαό. 
Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σε επόμενο Δελτίο Τύπου. 
Ιδιαίτερη τιμή για την ΦΙΛΜΠΑ αποτελεί το γεγονός ότι μας επέλεξε ο Εκπρόσωπος του FERRARI Owner’s Club «Passione Rossa» Paolo Melissano – Media World Advertising, που μας εμπιστεύτηκε την φιλοξενία των ιδιαίτερων αυτών αυτοκινήτων (περίπου 40) αλλά και το υψηλού επιπέδου πληρωμάτων τους. 
Ακολουθούν περιγραφές για το Ferrari Owner’s Club «Passione Rossa» αλλά και για τον Πρόεδρό τους, Fabio Barone.



ΤΟ FERRARI CLUB «PASSIONE ROSSA»
Το FERRARI Club «Passione Rossa» ιδρύθηκε από τον Δρ. Fabio Barone το 1999, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του μέχρι σήμερα. Μέλη του Club (500 άτομα) είναι αποκλειστικά μεγάλοι Ιταλοί επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ή συλλέκτες αυτοκινήτων FERRARI. Έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση της πιο διάσημης μάρκας πολυτελών sport αυτοκινήτων στον κόσμο. Το Club εδώ και χρόνια είναι ένας απαραίτητος συντελεστής για εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις και παραστάσεις όπου τα αυτοκίνητα FERRARI είναι πρωταγωνιστές μαζί με τον τόπο που επισκέπτονται. To μότο τους είναι «Το Πάθος δεν έχει σημαίες, ούτε αφεντικά».



ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ 
FERRARI CLUB «PASSIONE ROSSA»
Ο πρόεδρος του FERRARI Club «Passione Rossa», Fabio Barone, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο καθότι είναι κάτοχος τριών (3) παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας (Guinness World Speed Records). 
Συγκεκριμένα, με την ειδικά διαμορφωμένη Ferrari 458 Italia έχει διανύσει, με το μικρότερο δυνατό χρόνο:
1. Το Transfagarasan Highway (στην Ρουμάνια το 2015) που θεωρείται ο πιο ωραίος δρόμος του κόσμου, 
2. Το Tienmen Mountain Road (στην Κίνα το 2016), που θεωρείται ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου, με 99 στροφές, σε 1.800μ ύψος και χωρίς κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα (στηθαίο ασφαλείας) και 
3. Τα φαράγγια «Dadès Gorges» (Οκτώβριο 2018) τα οποία είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και γραφικά μέρη στο Μαρόκο και ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου (ένα μέρος της διαδρομής το αυτοκίνητο περνάει μόλις 30 εκατοστά μακριά από την πλευρά του βουνού δίπλα από κοφτερά βράχια).




ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 
ΤΟΥ FERRARI CLUB «PASSIONE ROSSA»
• Έτος 2004: τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με το Βραβείο υψηλής κοινωνικής αξιοσύνης.
• Έτος 2006: οδηγώντας μια FERRARI F40, ανταγωνίστηκε με ένα αεροπλάνο της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας ΑΜΧ στην βάση της πόλης της Άμεντολας-Φότζια (Amendola-Foggia) της Ιταλίας.
• Έτος 2013: οδηγώντας μια FERRARI 458 ΙΤALIA, ανταγωνίστηκε με ένα ακροβατικό αεροπλάνο στην διεθνή πίστα αγώνων αυτοκινήτων της πόλης της Βαλελούγκα (Vallelunga) της Ιταλίας.
• Toν Μάιο 2017 o Fabio Barone ήταν πρωταγωνιστής μιας "μονομαχίας" στο χωμάτινο ιπποδρόμιο της Cinecittà World στη Ρώμη (όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία BEN HUR). Στην εκκίνηση βρέθηκαν από τη μια πλευρά ένα Ρωμαϊκό άρμα με δυο άλογα και από την άλλη, ο Fabio Barone με μια Ferrari 458 Italia. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Στην πρίζα ...

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία στοχεύει να βάλει την Ευρώπη στο δρόμο της πλήρους απανθρακοποίησης έως το 2050. Προσδιορίστηκαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλες οι νέες κατασκευές, αλλά και αυτές που υπόκεινται σε ανακαινίσεις. Έτσι όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι προβλέπει η νέα οδηγία Αυτό καλύπτει όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Επιπλέον, όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις και προκαλωδίωση για τους τουλάχιστον μισούς χώρους. Τα γραφεία που διαθέτουν

5ο Grand Prix - Κίνα ...

Το 5ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον κορονοϊό στην Κίνα, στην πίστα της Σαγκάης, και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου, στις 10:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την  Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική σειρά εκκίνησης, καθορίζοντας τη θέση κάθε οδηγού στο grid. Στο τελευταίο Grand Prix, που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα το 2019, είχε κερδίσει ο Λιούις Χάμιλτον για λογαριασμό της Mercedes, με 2ο τον Βάλτερι Μπότας και 3ο τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που οδηγούσε τότε για την Ferrari. Από τότε, δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο. Αρχικά, έχουμε νέα μονοθέσια με διαφορετική δυναμική. Δευτερευόντως, έχουμε νέα