Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωταθλητές 2018 οι Χαντζαράς και Γρηγορίου ...


Ο Χρήστος Χαντζαράς στην κατηγορία Pro και ο Παναγιώτης Γρηγορίου στη Street Legal είναι οι Πρωταθλητές Ελλάδας 2018 του -ίσως- πιο συναρπαστικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift από καταβολής του θεσμού, μετά από τον «βροχερό» τελικό που διεξήχθη στη Σπάρτη.
Έπειτα από επτά συναντήσεις -που γεωγραφικά κάλυψαν όλη την Ελλάδα- και με αμέτρητες εναλλαγές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και των δύο κατηγοριών, το Valvoline Π.Π. Drift κρίθηκε, χωρίς να «πτοηθεί» από τη βροχή, στο «Sparta Racing Circuit», σ’ έναν τελικό αντάξιό του, με συγκλονιστικές μάχες - καθώς οι τίτλοι ήταν ανοιχτοί και στην Pro και στη Street Legal.


Ο Χρήστος Χαντζαράς κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό του Πρωτάθλημα με στιλ, καθώς κέρδισε και τον αγώνα της Λακωνίας. Ήταν η τρίτη του φετινή νίκη σε επτά αγώνες, με περίτεχνη οδήγηση στο βρεγμένο τόσο από τον ίδιο όσο και από τον μεγάλο αντίπαλό του για το πρωτάθλημα, Τάσο Χάρκα, σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό.
Τρίτος, στο βάθρο της Σπάρτης όσο και στο Πρωτάθλημα, ήταν ο σταθερότερος οδηγός του φετινού θεσμού, Κώστας Δημητρόπουλος, ενώ στην 4η θέση του αγώνα της Σπάρτης ανέβηκε ένας «γνωστός» από τα παλιά, ο Γιώργος Παναγόπουλος από την Καλαμάτα, ο οποίος μετά από χρόνια απουσίας απέδειξε ακόμα ότι κατέχει την τέχνη του Drift. Την εξάδα έκλεισε ο Θανάσης Γεωργακόπουλος και ο Κώστας Δρούγας, στο τέλος της πρώτης του χρονιάς στην Pro.


Στην κατηγορία Street Legal, ο τίτλος του Παναγιώτη Γρηγορίου ήταν ένα συγκλονιστικό επίτευγμα: βρισκόμενος υπό ανάρρωση, ο οδηγός από την Εύβοια κατέκτησε με αξιοζήλευτο σθένος το όνειρο να γίνει Πρωταθλητής Ελλάδας. Η 5η θέση του στη Σπάρτη ήταν αρκετή, σε σχέση με την 4η του πλησιέστερου αντιπάλου του για τον τίτλο, Νίκου Φίστα.
Τον αγώνα της Σπάρτης στην κατηγορία κέρδισε ο Φώτης Ανδρουτσόπουλος απέναντι στον Μανώλη Νταή, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Δαρζέντας, που υπερκάλυψε την σχετική έλλειψη ισχύος του αυτοκινήτου του.


Με την υποστήριξη της Valvoline, ταξιδεύοντας στο Λουτράκι, στις Σέρρες, στο Μαραθώνα, στον Πύργο, στη Ζάκυνθο, στο Ηράκλειο και τέλος στη Σπάρτη, ο κορυφαίος θεσμός του ελληνικού Drift έκανε φέτος ίσως το μεγαλύτερο άλμα σε μια περίοδο άνθησις του. 

Το 2019 αναμένεται συναρπαστικό!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το