Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Λόγος στους Πρωταγωνιστές ...


Στον τερματισμό του 1ου Ράλλυ Ευβοϊκού, οι Αθανάσιος Τσιούκας, Ιωάννης Πλάγος, Χρήστος Αυγερόπουλος, Ηλίας Κορνελάκης και Νίκος Τσάδαρης μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από έναν κατά γενική ομολογία επιτυχημένο αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον αγωνιζόμενων και θεατών.

C2 | Αθανάσιος Τσιούκας (Mitsubishi Lancer Evo X)
Κατ’ αρχάς θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Γιάννη Πλάγο και στον Άλκη Ρέντη γιατί για εμάς ήταν οι MVP του αγώνα. Πήγαν πολύ γρήγορα τα παιδιά. Από εκεί και πέρα, ήταν ένας αγώνας με ενδιαφέρον, ήταν ένας αγώνας όπου υπήρχε η κόντρα με την οποία γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Εμείς, μετά από μια χρονιά δύσκολη και με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στους δύο τελευταίους αγώνες μπορέσαμε και κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα Ασφάλτου του 2018. Είμαστε ευχαριστημένοι. Προχωράμε για του χρόνου. Περιμένουμε το πρόγραμμα, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το αυτοκίνητό μας, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι θα συνεχίσουμε να τρέχουμε. 

C3 | Ιωάννης Πλάγος (Honda Civic Type-R)
Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή χάραξη από το σωματείο Ε.Λ.Λ.Α.Δ.Α, γρήγορες και τεχνικές ειδικές, η γνωστή Ριτσώνα για όσους την είχαν τρέξει, εμείς δεν την είχαμε τρέξει. Ήταν ένας ευχάριστος αγώνας και για εμάς και για τον κόσμο που ήρθε πάνω στο βουνό. Ευχαριστώ τους μηχανικούς μου, την Grecotechnika Preperation, την Ελληνική Αστυνομία και όλους τους χορηγούς που υπάρχουν στο αυτοκίνητο για την υποστήριξή τους. Η μάχη για τη νίκη κρίθηκε στο δεύτερο πέρασμα της Ριτσώνας, όπου είχαμε τη στιγμή μας. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και μέσα στον αγώνα. Συγχαρητήρια στον κύριο Αναπολιοτάκη και στον κύριο Τσιούκα. Συγχαρητήρια σε όσους τερμάτισαν αλλά και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν γιατί και αυτοί έκαναν τον αγώνα τους.

C5 | Χρήστος Αυγερόπουλος (Peugeot 106 S 16)
Ένας ωραίος αγώνας σε ό,τι αφορά στο οδηγικό κομμάτι, πολύ γρήγορες ειδικές, υπήρχαν κάποιες ελλείψεις από την πλευρά της οργάνωσης, κατά τ’ άλλα τέλος καλό όλα καλά για εμάς με μια πολύ καλή θέση. Υπήρχε έντονος ανταγωνισμός από το πρωί, παίζαμε στα δέκατα με άλλα δύο πληρώματα, τον Κοπανάκη και Πατσουράκη, ευτυχίσαμε να τερματίσουμε εμείς μπροστά.

C6 | Ηλίας Κορνελάκης (Peugeot 106 S 16)
Θέλαμε κάποιους βαθμούς για να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τα καταφέραμε. Δεν ήταν εύκολο, πιεστήκαμε και στις τελευταίες δύο ειδικές διαδρομές με τον Μπούτσικο ήμασταν πάρα πολύ κοντά, παίξαμε πολύ ωραία. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα και το καλό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον τερματισμό. Η Ριτσώνα ήταν πάρα πολύ ωραία, το Πλατανάκι εξίσου ωραίο, τα Λουκίσια είχε ύπουλα σημεία με χώματα από το πέρασμα των αγωνιστικών. Σε γενικές γραμμές όλα ήταν τέλεια. Η οργάνωση  μια χαρά, είμαστε ευχαριστημένοι.

Ιστορικά | Νίκος Τσάδαρης
Ήταν μια εύκολη επικράτηση, ένας πολύ ωραίος αγώνας γιατί μετά από πολύ καιρό είχαμε έναν αγώνα κοντά στην Αθήνα με πολλές ειδικές που δεν έχει σημασία αν δεν είναι μεγάλες αλλά το «πολλές ειδικές» δημιουργεί μια ένταση και έναν συναγωνισμό που προσωπικά μου αρέσει. Από εκεί και πέρα είναι μια νέα εποχή που θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους αγώνες καλώς ή κακώς και πιστεύω ότι τουλάχιστον τα ράλλυ χρειάζονται επανασχεδίαση. Κατά τα λοιπά, το σωματείο ΕΛΛΑΔΑ τα πήγε για μία ακόμα φορά καλά, τα κατάφερε, δύσκολη η συγκυρία με πάρα πολλές τρικλοποδιές, όμως δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να μείνουμε εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ