Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2ος Αγώνας Πρωταθλήματος Ταχύτητας ...


Ο 2ος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος Ταχύτητας και ο 1ος για το Hellenic Time Trial Challenge, θα διεξαχθούν στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου. Και οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει!
Η τοποθεσία είναι γνώριμη αλλά το σκηνικό διαφορετικό. Το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων έχει στρωθεί σε σημεία με νέα άσφαλτο και είναι έτοιμο να δείξει το φρέσκο του πρόσωπο στους οδηγούς. Στον αγώνα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής με την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ, θα δώσουν το «παρών» οδηγοί με αυτοκίνητα των ανταγωνιστικών κατηγοριών Ν, Α και Ε, με Μονοθέσια, με τις ξεχωριστές κατασκευές της Formula Saloon και με πανέμορφα Ιστορικά αγωνιστικά.
Με δεδομένο ότι, εκτός από τον επόμενο φετινό αγώνα (15-16 Δεκεμβρίου) έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες και για τους 4 αγώνες ταχύτητας που θα γίνουν το 2019, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής πήρε την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία να «ενώσει» τις δύο χρονιές, θεσπίζοντας το θεσμό του Υπερπρωταθλητή 2018-2019. Και η διεκδίκηση αυτού του επάθλου ξεκινάει από τα Μέγαρα, στις 17 Νοεμβρίου!
Παράλληλα με τον αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και ο 1ος φετινός αγώνας του Hellenic Time Trial Challenge (HTTC). Τα αυτοκίνητα, μοιρασμένα αναλόγως των ελαστικών τους και του επιπέδου βελτίωσης στις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, θα οδηγηθούν στην πίστα για δύο 5άδες γύρων, με ξεχωριστή βαθμολογία σε καθεμιά με βάση το συνολικό χρόνο τους.
Το χαμηλό κόστος και η δυνατότητα να αγωνιστεί κάποιος ακόμα και με το καθημερινό, πολιτικό του αυτοκίνητο, είναι τα στοιχεία που προσελκύουν πολλούς φίλους της σπορ οδήγησης στους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης του HTTC. Φέτος, έχουν έναν παραπάνω λόγο να το κάνουν οι κάτοχοι 2λιτρων, ατμοσφαιρικών Renault Clio, αφού ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία τρέχουν, θα έχουν και το δικό τους ξεχωριστό έπαθλο Clio Cup!
Οι αγωνιζόμενοι που επιθυμούν να τρέξουν στον αγώνα Ταχύτητας ή Ατομικής Χρονομέτρησης θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, μέχρι και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Η Γραμματεία του αγώνα, που ήδη λειτουργεί στα γραφεία της λέσχης ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., μπορεί να παρέχει βοήθεια και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία που απαιτείται για τη δήλωση συμμετοχής. Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, η Γραμματεία θα μεταφερθεί στην πίστα των Μεγάρων, εκεί όπου την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο