Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα 2018» ...


Η Οργανωτική Επιτροπή του 21ου ΡΑΛΛΥ «24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ» προκηρύσσει το Έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα 2018».


Πρόκειται για έναν ξεχωριστό αγώνα «μέσα στον αγώνα», στον οποίον συμμετέχουν όλοι, ενώ δεν χρειάζεται οι αγωνιζόμενοι να δηλώσουν ξεχωριστή συμμετοχή ή να καταβάλουν επί πλέον παράβολο.
Το Έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα 2018» συνεχίζει την παράδοση που δίνει τη δυνατότητα
ανταγωνισμού σε όλα τα πληρώματα που είτε δεν έχουν την εμπειρία της ολονύχτιας οδήγησης, είτε δεν έχουν την αντοχή να διανύσουν σχεδόν 800 χιλιόμετρα μέσα σε 24 ώρες, είτε απλά δεν καταφέρουν να τερματίσουν στην Ελευσίνα λόγω κόπωσης ή μηχανικής βλάβης.
Το Έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα 2018» ξεκινά το πρωί 10:00 στις 20/10 από την Ελευσίνα και τερματίζει μετά από περίπου 12 ώρες & 450 χιλιόμετρα στην Πάτρα, ενώ προσφέρει και την εμπειρία των νυχτερινών ειδικών διαδρομών στο σκέλος Αράχωβα-Πάτρα.
Κύπελλα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης του Επάθλου «12 Ώρες Ελλάδα 2018», ενώ από την απονομή αυτή θα εξαιρεθούν οι 3 πρώτοι νικητές του 21ου ΡΑΛΛΥ «24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ».
Ο προκήρυξη του Επάθλου «12 Ώρες Ελλάδα 2018» περιλαμβάνεται στην Προσθήκη 1 του Ειδικού Κανονισμού του 21ου ΡΑΛΛΥ «24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο