24/7/18

Διπλή Νίκη για την ADAC Opel Rallye Junior Team ...


Η ADAC Opel Rally Junior Team εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της στο Rally di Roma Capitale, τον τρίτο αγώνα του FIA ERC Junior U27. Ο 18-χρονος Λετονός Mārtiņš Sesks γιόρτασε την πρώτη του νίκη στο ERC Junior με Opel ADAM R2 και πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης στο πολύ ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior στη μέση της σεζόν. Η σημαντική διπλή νίκη για την ομάδα που στέφθηκε τρεις φορές Ευρωπαία Πρωταθλήτρια, ολοκληρώθηκε από τον Σουηδό Tom Kristensson (27), ο οποίος γιόρτασε τον πρώτο του τερματισμό στο βάθρο στο FIA ERC Junior U27 και ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον teammate του, Sesks, και τον οδηγό της Peugeot, Efrén Llarena.
Ο Mārtiņš Sesks και ο συνοδηγός του Renārs Francis προσέφεραν θέαμα στον ασφάλτινο αγώνα γύρω από την Ιταλική πρωτεύουσα. Η Βαλτική ομάδα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε εννέα ειδικές διαδρομές, διασφάλισε τους επτά βαθμούς για τη νίκη της στο πρώτο σκέλος και διαχειρίστηκε με αυτοπεποίθηση την πρωτοπορία της τη 2η ημέρα. «Ήταν ένας άψογος αγώνας» δήλωσε χαμογελώντας ο Sesks στη γραμμή τερματισμού. «Βρήκαμε γρήγορα καλό ρυθμό με το ADAM R2 μας και στη συνέχεια προσαρμόσαμε το σετάρισμα του οχήματος στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της πίστας. Για μία φορά ακόμα, οι τεχνικοί έκαναν τέλεια δουλειά και το ADAM R2 λειτούργησε ρολόι – και όλα αυτά με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της Ρώμης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την πρώτη νίκη με την ADAC Opel Rallye Junior Team στο FIA ERC Junior U27!»


Ο Tom Kristensson και ο συνοδηγός του Henrik Appelskog ήταν επίσης πολύ χαρούμενοι με τον πρώτο τερματισμό τους στο βάθρο του FIA ERC Junior U27: «Πραγματικά ήρθε η ώρα» δήλωσε ο περσινός  πρωταθλητής του ADAC Opel Rallye Cup. «Στην αρχή, μας πήρε κάποιο χρόνο να βρούμε τα όρια του ADAM R2, μετά αντιμετωπίσαμε ένα κλατάρισμα, αλλά κάνοντας κάποιες μικροαλλαγές στο σετάρισμα, πηγαίναμε όλο και καλύτερα. Τότε, ο ρυθμός μας έγινε πραγματικά καλός και είμαι ευτυχής που καταφέραμε να διασφαλίσουμε στο τέλος ένα αποτέλεσμα 1-2 για την ADAC Opel Rally Junior Team.»


Μετά τον θρίαμβο της Ρώμης, ο άσος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Sesks, περνά στην πρώτη θέση της κατάταξης τόσο στο ERC Junior όσο και στην ενδιάμεση βαθμολογία στο ERC3. Ο τέταρτος γύρος του FIA ERC Junior U27 θα πραγματοποιηθεί πάλι σε άσφαλτο, μεταξύ 24 - 26 Αυγούστου στο πλούσιο σε παράδοση Barum Czech Rally Zlín (Τσεχία).