Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστροφή στον Πύργο, με 27 συμμετοχές ...


Καθώς το Drift επιστρέφει στον Πύργο μετά από μια πενταετία, η πόλη τη Ηλείας φιλοξενεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουλίου 2018 για πρώτη φορά «πρωταθληματικό» αγώνα - τον 4ο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2018.


Όπως σε όλα τα αεροδρόμια που υποδέχονται το σπορ της πλαγιολίσθησης, έτσι και στο Αεροδρόμιο του Επιταλίου η διαδρομή είναι αρκετά γρήγορη και εντυπωσιακά τεχνική. Παράλληλα, ένα μικρό άλμα στη μέση της χάραξης ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας για τους οδηγούς, και παράλληλα υπόσχεται ένα συναρπαστικό show για τους θεατές!
Ο 4ος γύρους του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2018 έχει συγκεντρώσει 27 αγωνιζόμενους, εκ των οποίων οι 17 θα λάβουν μέρος στα διπλά περάσματα της κατηγορίας Pro και οι 10 στα μονά της Street Legal.


Το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Πρωταθλήματος Drift είναι ο εξαιρετικός και πολύπλευρος συναγωνισμός, με απρόβλεπτα αποτελέσματα και ιδιαίτερες εκπλήξεις - ειδικά στον τρίτο φετινό αγώνα, του Μαραθώνα. Εκεί οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας της Pro, Χρήστος Χαντζαράς και Αναστάσιος Χάρκας, έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό – χωρίς αυτό να μειώνει την επάξια νίκη που κατέκτησε ο Γιώργος Τσιλιμπόνης. Ως αποτέλεσμα, ο τρίτος πλησίασε στους 9 βαθμούς τους δύο πρώτους της βαθμολογίας, Χαντζαρά-Χάρκα, που ισοβαθμούν με 52 βαθμούς!
Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο συναγωνισμός και στην κατηγορία μονών περασμάτων, Street Legal, στην οποία οι τρεις πρώτοι –Παναγιώτης Γρηγορίου, Νίκος Φίστας και Σωτήρης Δήμος- χωρίζονται από μόλις 5 βαθμούς στην κορυφή του πρωταθλήματος, καθώς και οι τρεις ανανεώνουν το ραντεβού τους αυτό το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο του Πύργου.


Το πρόγραμμα του αγώνα, που διοργανώνεται από τα Σωματεία ΦΙΜΑ και Art of Speed, ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 7/07 με τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο. Τα ελεύθερα περάσματα θα ξεκινήσουν στις 12:30 και θα διαρκέσουν ως τις 17:00, και μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν τα βαθμολογημένα. Την Κυριακή 8/07 αντίστοιχα τα ελεύθερα περάσματα θα διαρκέσουν από τις 11:30 ως τις 14:00, και στις 15:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΔΩ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το