Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

17η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου: Δοκιμές ...



Σαν μια όαση δροσιάς στη ζέστη του Ιουλίου, υποδέχτηκαν και φέτος η Δημητσάνα και το Ζυγοβίστι τους οδηγούς και τις οικογένειές τους. Η 17η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου αποτελεί και φέτος το καλοκαιρινό ραντεβού για τις αναβάσεις και προσμετρά στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος. Διατηρώντας στο ακέραιο τα γνωστά της χαρακτηριστικά που την έχουν κάνει αγαπημένη απόδραση των περισσοτέρων. 


Οι 64 συμμετέχοντες στον φετινό αγώνα πήραν την πρώτη γεύση του αγωνιστικού διημέρου με τα τρία σκέλη των δοκιμών να ολοκληρώνονται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Αυτό έδωσε ακόμη καλύτερη διάθεση στην ετήσια γιορτή της Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου που δεν είναι άλλη από το παραδοσιακό δείπνο στο τέλος των δοκιμών στην πλατεία του γραφικού Ζυγοβιστίου. 
Το κυρίως αγωνιστικό κομμάτι της Κυριακής ξεκινά στις 12:00 το μεσημέρι, κάτι που δίνει τη δυνατότητα για μια κοντινή εκδρομή από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο δρόμος θα κλείσει στις 11:00. 


Μέγας χορηγός της 17ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου είναι η Λουξ Cola, ενώ χορηγοί του αγώνα είναι η Mandanis Car Parts, η Terra’s Sport, η Bilstein, η Φάρμα Κεχαγιά και το online shop, Tech Support της Power Boost Racing. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ