Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεργασία Continental & NVIDIA ...


Τη συνεργασία της με την τεχνολογική εταιρεία NVIDIA (παραγωγή επεξεργαστών για graphics & chip units SoCs, για την αυτοκινητοβιομηχανία) ανακοίνωσε πρόσφατα ο Όμιλος Continental, με στόχο τη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), για αυτοκίνητα που θα κινούνται χωρίς οδηγό. Τα συστήματα, που βασίζονται στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVE™, θα παρουσιαστούν στην αγορά το 2021. 
Το project της συνεργασίας Continental & NVIDIA θα οδηγήσει στη δημιουργία υπολογιστών που θα καταστήσουν ικανές λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης σε αυτοκίνητα με οδηγό (level 2), μέχρι και την κατασκευή οχημάτων που δε θα έχουν τιμόνι, πετάλια και, φυσικά, ούτε οδηγό (level 5). Μηχανικοί και από τις δύο εταιρείες εργάζονται σε εξειδικευμένες πλατφόρμες, που περιλαμβάνουν το NVIDIA DRIVE Xavier™, παγκοσμίως το πιο υψηλής απόδοσης σύστημα σε chip, το λειτουργικό σύστημα, NVIDIA DRIVE OS και το πρόγραμμα για αυτόνομα οχήματα, DRIVE AV. Οι λύσεις αυτές θα αξιοποιήσουν την εμπειρία της Continental στη μηχανική συστημάτων και λογισμικού και θα ενσωματώνουν τεχνολογίες της, όπως τα Radars και η Camera & High-Resolution 3D LiDAR.
Εκπρόσωποι της Continental και της NVIDIA δήλωσαν σχετικά: «Το όχημα του μέλλοντος θα αισθάνεται, θα αποφασίζει και θα λειτουργεί σαν ένας υπολογιστής πάνω σε τροχούς. Η πολυπλοκότητα της αυτόνομης οδήγησης απαιτεί την πλήρη υπολογιστική ισχύ ενός super computer τεχνητής νοημοσύνης. Οι δύο εταιρείες μπορούν να εξασφαλίσουν νέα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και εξατομικευμένης εμπειρίας, για τον χρήστη των αυτοκινήτων του μέλλοντος. Πολύ σύντομα, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα μπουν σε μαζική παραγωγή».
Η Continental και η NVIDIA αρχικά θα αναπτύξουν υψηλά αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης που περιλαμβάνουν «αντίληψη» 360 μοιρών, αυτόματη αλλαγή λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους και ενσωμάτωση του αυτοκινήτου σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας. Επιπλέον, το σύστημα θα ενσωματώνει HD χάρτες που θα δίνουν τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να εντοπίζουν τη θέση τους σε μια περιοχή και να δέχονται αναθεωρημένες εκδόσεις του χάρτη.  


Η εμπειρία της Continental σε προηγμένα συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης περιλαμβάνει κάμερες πολλαπλών λειτουργιών, κάμερες fish-eye με περιμετρική όραση, αισθητήρες μέσης & μακριάς απόστασης, τεχνολογίες High-Resolution 3D LiDAR και κεντρικές μονάδες ελέγχου για υποβοηθούμενη & αυτοματοποιημένη οδήγηση. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρυμουλκούμενα - Τρέιλερ ...

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχετική τροπολογία. Με τη νέα νομοθετική διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων – τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με ειδικά σημειώματα ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας  που προέβλεπε η υπ’ αρ. 2805/2021 Υπουργική Απόφαση (δηλαδή, μέχρι 29/12/2023), να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε μηνών, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της ομαλής και απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των εργασιών των πολιτών, παρέχεται η δυνατότητα τουλάχιστον έως τέλος Σεπτεμβρίου 2024, να  τίθενται νομίμως σε κ

Ευχές Α.Λ.Α.Κ. ...

 

Τεχνητή Νοημοσύνη ...

Στο μέλλον, τα ψηφιακά προϊόντα που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ ή AI) θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για τον Όμιλο Volkswagen. Οι νέες εφαρμογές infotainment και πλοήγησης, η υψηλής απόδοσης αναγνώριση ομιλίας, οι εκτεταμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και η μεγάλη ενσωμάτωση των ψηφιακών συστημάτων σε αυτό θα εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη για τους πελάτες, βελτιώνοντας την εμπειρία από το προϊόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Volkswagen έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο «Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης» (AI Lab). Η εταιρεία αυτή θα λειτουργεί ως ένα παγκοσμίως δικτυωμένο κέντρο ικανοτήτων και εκκολαπτήριο ιδεών. Το AI Lab θα εντοπίζει νέες ιδέες προϊόντων για τον Όμιλο Volkswagen και θα τις συντονίζει εντός του Ομίλου. Όσο οι ανάγκες θα αυξάνονται θα υπάρχει συνεργασία με τον τομέα τεχνολογίας στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Υιοθετώντας αυτήν την προσέγγιση, ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να απλοποιήσει τη συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας με σκοπ