Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ για την παραίτηση της προέδρου της ΕΠ.Α. ...


Στις 13 Ιουνίου 2018 η κα Ανίτα Πασαλή κατέθεσε προσωπικά σε εμένα την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.
Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ θα εξετάσει αν θα γίνει δεκτή ή όχι η παραίτηση αυτή, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό. Σε κάθε περίπτωση, έχω να τονίσω τα εξής: 
Η κα Πασαλή με το κύρος και την αδιαμφισβήτητη γνώση της διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στις σχέσεις της ΟΜΑΕ με τη FIA. 
Η διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει η κα Πασαλή προσέδωσε και θα συνεχίσει να προσδίδει κύρος στις διεθνείς διοργανώσεις της ΟΜΑΕ.
Οι χιλιάδες ώρες προσφοράς της στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό αφήνουν βαριά παρακαταθήκη.
Η τετραετής θητεία της ως προέδρου στην ΕΠΑ-ΟΜΑΕ  θα καταγραφεί ως η μακροβιότερη και παραγωγικότερη στην ιστορία του ελληνικού motorsport.
Σε πείσμα όσων προκάλεσαν την κα Πασαλή ή την Ομοσπονδία με κάθε τρόπο, η αξιοπρεπής στάση που η κα Πασαλή επέδειξε ενάντια στις προκλήσεις αναγνωρίζεται ως στάση αναφοράς και αποτελεί παράδειγμα για όλα τα στελέχη της Ομοσπονδίας.
Με τη βεβαιότητα ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν, εύχομαι στην Ανίτα κάθε επιτυχία και ευτυχία για τη συνέχεια. Ως συνεργάτης της και ως πρόεδρος της ΟΜΑΕ, την ευχαριστώ θερμά.

Δημήτρης Μιχελακάκης
Πρόεδρος ΟΜΑΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το