Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8ο «ΠΥΡΓΟΣ Cafe-Bar» Rally Sprint Αιγίου - Επίλογος ...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο ΠΥΡΓΟΣ CAFE-BAR RALLY SPRINT ΑΙΓΙΟΥ από την ΑΛΜΑ Αιγίου. Ένας διήμερος αγώνας όπου τερμάτισαν τα 21 από τα 28 πληρώματα που εκκίνησαν. Η ειδική διαδρομή ήταν η απαιτητική κατηφορική ΦΤΕΡΗ η οποία έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της, νυχτερινή. Οι αγωνιζόμενοι τερματίσαντες και μη, δήλωσαν γοητευμένοι από τον αγώνα όπου τα τρία περάσματα ήταν απολύτως χορταστικά και το διήμερο ήταν γεμάτο δράση και ένταση.
Τον απόλυτο χρόνο της ΕΔ σημείωσαν, οι αθλητές του ΑΟΠ Αυγερόπουλος – Γιαβάσης με Peugeot 106 S16, κατακτώντας την 1η θέση της Γενικής Κατάταξης, της F2 και της Κατηγορίας C5/A6. Οδήγησαν γρήγορα και σταθερά την νύχτα αποκτώντας ένα προβάδισμα 10 δευτερολέπτων, καθώς εμπιστεύθηκαν το αναβαθμισμένο τους αυτοκίνητο.
Στη δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης συναντάμε τους Κοπανάκη – Φαρμάκη με όπλο τους το Corsa C S1600. Κινήθηκαν γρήγορα στην νυχτερινή ΕΔ-Φτέρη πίσω από τον Αυγερόπουλο, επιτέθηκαν την Κυριακή στη ΕΔ-ΦΤΕΡΗ 2 σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο, όμως δεν κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά έως το τέλος του αγώνα. Παράλληλα όμως κατέκτησαν την πρώτη θέση στη C4/S1600 και την δεύτερη στην F2.
Στην τρίτη θέση της Γενικής και στην F2 το τοπικό γρήγορο πλήρωμα των Ροϊδόπουλου – Παπανδρέου, δεν μπόρεσαν να κινηθούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν το Σάββατο. Την Κυριακή στο πρώτο πέρασμα έκαναν την αντεπίθεσή τους, όμως η βροχή στα πρώτα χιλιόμετρα της ΕΔ-ΦΤΕΡΗ 3 τους στοίχισε σε χρόνο και δεν μάζεψαν τα χαμένα δευτερόλεπτα με το Peugeot 205 MAXI. Κατετάγησαν δεύτεροι στην Κατηγορία C4/E10.
Στην τέταρτη θέση Γενικής τερμάτισαν οι Κονδύλης – Τσολάκης, αθλητές της ΑΛΜΑ, που δείχνουν να εξοικειώνονται με το Peugeot 106 S16. Στην C5/A6 ήταν δεύτεροι και τέταρτοι και στην Κατάταξη της F2.
Οι Πλακουτσής – Παναγιωτακόπουλος με το Peugeot 206 RC GTi τερμάτισαν στην Πέμπτη θέση της Γενικής κάνοντας έναν σταθερό αγώνα. Στην έκτη θέση Γενικής οι Κορνελάκης – Καραθανάσης έκαναν για ακόμη μία φορά έναν πολύ γρήγορο αγώνα καθώς το Peugeot 106 S16 ήταν άπιαστο στην Κατηγορία του C6/N2.


Μέγας χορηγός του φετινού αγώνα ήταν το ΠΥΡΓΟΣ Cafe-Bar στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο. Κύριοι υποστηρικτές του αγώνα ήταν η BKP Cars and Racing Team στο Ίλιον, το πρατήριο καυσίμων ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ στο Αίγιο και το ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΟΤΕΜ στην Αθήνα. Πάντα δίπλα μας επίσης ο Δήμος Αιγιαλείας και το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας. 
Τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους στην υλοποίηση του αγώνα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...