3/6/18

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος: 3ος γύρος ...


To EKO Ράλλυ Ακρόπολις ήταν παράλληλα και ο τρίτος φετινός γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Τους βαθμούς της νίκης πήραν οι Γιώργος Κεχαγιάς και Βασίλης Μπασιούκας, επιβεβαιώνοντας την ταχύτατη ανέλιξή τους και στα Ράλλυ, ενώ οι Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας αποκλείστηκαν με απόφαση των αγωνοδικών μετά το τέλος του αγώνα. Αιτία του αποκλεισμού ήταν ότι η βαρυτική βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος τροφοδοσίας δεν βρέθηκε σύμφωνη με το αντίστοιχο άρθρο του κανονισμού.


Έτσι, οι Γιάννης Μπαντούνας και Κώστας Σούκουλης έβαλαν στο φετινό ενεργητικό τους και τη δεύτερη θέση στο Ακρόπολις, μετά τις νίκες στο Ολυμπιακό Ράλλυ και στο Ράλλυ Φθιώτιδος, παρότι αυτό το τριήμερο αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.


Ο «El-Nak Jr» και ο Ανδρέας Βίγκος ήταν το πλήρωμα που κέρδισε στα δικίνητα της F2, με το Renault Clio R3, στο πρώτο τους Ακρόπολις με σύγχρονο αυτοκίνητο, ενώ οι


Μποζιονέλος- Παναρίτης (Ford Escort RS2000) και Λευκαδίτης-Κόντος ακολούθησαν στην κατάταξη. Όλα τα ελληνικά πληρώματα που «επιβίωσαν» από ένα ακόμα σκληρό, για τις συνθήκες, Ράλλυ Ακρόπολις, επιβραβεύθηκαν με 10 επιπλέον βαθμούς για το ελληνικό Πρωτάθλημα.


Έτσι, άλλο ένα Ράλλυ Ακρόπολις, το 64ο, πέρασε στην ιστορία - χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των συνδιοργανωτών -της ΕΚΟ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων- και όλων των επιμέρους χορηγών και υποστηρικτών του. 

Ραντεβού το 2019!