Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1oς αγώνας του TRC ...


Mε τον καλύτερο τρόπο ξεκινά η δεύτερη χρονιά του θεσµού της Χωµάτινης Ατοµικής Χρονοµέτρησης ( ΤRC) αφού στο κάλεσµα των 2 ΑΛΑΚ της Πελοποννήσου ( Καλαµάτας & Κορινθίας ) ανταποκρίθηκαν 45 οδηγοί. Έτσι το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουνίου στην πανέµορφη χωµάτινη διαδροµή του Σπαθοβουνίου (∆ιαδρόµιο) θα αναµετρηθούν 38 αυτοκίνητα και 7 Kartcross, µε οργανωτές την ΑΛΑΚαλαµάτας και την Α.Λ.Α.Κορινθιας.
To πρόγραµµα του αγώνα ξεκινά µε τον έλεγχο Εξακρίβωσης που θα γίνει το Σάββατο 9/6/2018 17.00 έως 19.00 στο χώρο του ∆ιαδρόµιου, ενώ από το πρωί θα γίνονται και οι αναγνωρίσεις.
Η εκκίνηση την Κυριακή το πρωί στις 10.00, όπου οι αγωνιζόµενοι θα κάνουν 2 σκέλη. Το πρώτο περιλαµβάνει έναν αναγνωριστικό γύρο και 2 χρονοµετρηµένους , ενώ το 2ο δύο χρονοµετρηµένους γύρους της διαδροµής των 2,15χλµ στην κλασική χάραξη της πίστας.
Στην ανατοµία των συµµετοχών τα αυτοκίνητα είναι 37 από τα οποία 7 στην κατηγορία 2000+ , 12 στην κατηγορία 2000, 16 στα 1600 και στην µικρή κατηγορία 3 συµµετοχές . Στην κατηγορία kartcross έχουµε 7 συµµετοχές µε περισσότερες στην κλάση έως 600 5 συµµετοχές και στην 750 έχουµε 2 συµµετοχές.

Η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη.

Μεγάλος Χορηγός του αγώνα η Αutovision IKTEO ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, την προσπάθεια επίσης στηρίζει η Aglopoulos Racing.
Όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα στο επίσηµο site του θεσµού www.trcup.gr

Μείνετε συντονισµένοι …

Οι συμμετοχές ΕΔΩ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο