Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέρασμα στο χώμα ...


Το Ράλλυ Φθιώτιδος περνά στο χωμάτινο τερέν την Κυριακή 13 Μαΐου για τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, και σήμερα το απόγευμα 25 πληρώματα πέρασαν τον Τεχνικό Έλεγχο και ανέβηκαν στη ράμπα της αφετηρίας στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας.


Μετά τον συναρπαστικό σημερινό αγώνα της ασφάλτου, 23 νέα πληρώματα συν δύο που αγωνίστηκαν στην άσφαλτο -ο Ιορδάνης Σερδερίδης με τον Frederic Miclotte (Skoda Fabia R5) και οι Γιώργος Φιλιππίδης-«Huffy» (Mitsubishi EvoIX)- είναι έτοιμοι για τις Ειδικές Διαδρομές της Γραμμένης και της Δίβρης, που συνθέτουν τον αυριανό αγώνα.
Μόνο ένα από τα πληρώματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή -του αυτοκινήτου με το Νο25- δεν εμφανίστηκε στον Τεχνικό Έλεγχο, που διεξήχθη και πάλι στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Group Καρέλλης, στη Λαμία. 


Λίγες ώρες αργότερα τους αγωνιζόμενους υποδέχθηκε στην πλατεία Ελευθερίας ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, που έδωσε την εκκίνηση στον Ιορδάνη Σερδερίδη -χωρίς το αυτοκίνητό του, το οποίο μετατρεπόταν την ίδια ώρα σε «χωμάτινο»- και στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, νικητές του Ολυμπιακού Ράλλυ, Γιάννη Μπαντούνα και Κωνσταντίνο Σούκουλη (Mitsubishi EvoV/VI).


Την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Λάμπρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος Ανδρέας Κυρίτσης, καθώς και πλήθος κόσμου που χάρισε στους αγωνιζόμενους το θερμό του χειροκρότημα.


Το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδας της Κυριακής 13/5 περιλαμβάνει δύο «Ακροπολικές» επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, τη Γραμμένη μήκους 21,97 χιλιομέτρων, και τη Δίβρη μήκους 18,53 χλμ. - με το Service ενδιάμεσα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Συνολικά, ο δεύτερος φετινός γύρος του Π.Π. Ράλλυ Χώματος έχει 81 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η πρώτη Ειδική ξεκινά στις 10:13 το πρωί. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος για τις 15:12 στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η απονομή επάθλων θα ακολουθήσει στο «Vento Cafe» στις 17:30.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ