Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέρασμα στο χώμα ...


Το Ράλλυ Φθιώτιδος περνά στο χωμάτινο τερέν την Κυριακή 13 Μαΐου για τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, και σήμερα το απόγευμα 25 πληρώματα πέρασαν τον Τεχνικό Έλεγχο και ανέβηκαν στη ράμπα της αφετηρίας στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας.


Μετά τον συναρπαστικό σημερινό αγώνα της ασφάλτου, 23 νέα πληρώματα συν δύο που αγωνίστηκαν στην άσφαλτο -ο Ιορδάνης Σερδερίδης με τον Frederic Miclotte (Skoda Fabia R5) και οι Γιώργος Φιλιππίδης-«Huffy» (Mitsubishi EvoIX)- είναι έτοιμοι για τις Ειδικές Διαδρομές της Γραμμένης και της Δίβρης, που συνθέτουν τον αυριανό αγώνα.
Μόνο ένα από τα πληρώματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή -του αυτοκινήτου με το Νο25- δεν εμφανίστηκε στον Τεχνικό Έλεγχο, που διεξήχθη και πάλι στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Group Καρέλλης, στη Λαμία. 


Λίγες ώρες αργότερα τους αγωνιζόμενους υποδέχθηκε στην πλατεία Ελευθερίας ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, που έδωσε την εκκίνηση στον Ιορδάνη Σερδερίδη -χωρίς το αυτοκίνητό του, το οποίο μετατρεπόταν την ίδια ώρα σε «χωμάτινο»- και στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, νικητές του Ολυμπιακού Ράλλυ, Γιάννη Μπαντούνα και Κωνσταντίνο Σούκουλη (Mitsubishi EvoV/VI).


Την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Λάμπρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος Ανδρέας Κυρίτσης, καθώς και πλήθος κόσμου που χάρισε στους αγωνιζόμενους το θερμό του χειροκρότημα.


Το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδας της Κυριακής 13/5 περιλαμβάνει δύο «Ακροπολικές» επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, τη Γραμμένη μήκους 21,97 χιλιομέτρων, και τη Δίβρη μήκους 18,53 χλμ. - με το Service ενδιάμεσα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Συνολικά, ο δεύτερος φετινός γύρος του Π.Π. Ράλλυ Χώματος έχει 81 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η πρώτη Ειδική ξεκινά στις 10:13 το πρωί. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος για τις 15:12 στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η απονομή επάθλων θα ακολουθήσει στο «Vento Cafe» στις 17:30.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το