Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε «Ακροπολικό» ρυθμό ...


Στη διεθνή σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού βγαίνει η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με την 64η επανάληψη στις 1-3 Ιουνίου του Ράλλυ Ακρόπολις - ενός από τους πλέον αναγνωρίσιμους και εμβληματικούς χωμάτινους αγώνες αυτοκινήτου του κόσμου, ο οποίος προσμετρά για πέμπτη χρονιά φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC).
Για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, η Οργανωτική Επιτροπή της ΟΜΑΕ και οι συνδιοργανωτές του αγώνα -η κεντρική χορηγός ΕΚΟ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων- πέτυχαν να επαναφέρουν την τριήμερη δομή του αγώνα, την Υπερειδική Διαδρομή (στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, φέτος) και την εκκίνηση στη φυσική της θέση, στη σκιά του Παρθενώνα.
Το Ακρόπολις πέρασε στη «σφαίρα» του ERC το 2014, με την 60ή επανάληψή του με επίκεντρο το Λουτράκι το 2014. Από το 2016 ο αγώνας επέστρεψε στη Λαμία.Παράλληλα με τον 3ο γύρο του ERC, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και τον 1ο γύρο του Π.Π. Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων για το 2018.
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει συνολικό μήκος 867,72 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 237,89 είναι αγωνιστικά και αποτελούν τις 12 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Μετά την εκκίνηση στην Ακρόπολη (11:00) το πρωί της Παρασκευής 1/06, ο αγώνας θα ξεκινήσει με την Υπερειδική του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου (15:26) και θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη Ειδική του αγώνα, η Θήβα των 30,53 χλμ., στις 17:34.
Το Σάββατο 2/06 οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν δύο φορές τον κύκλο των τριών Ειδικών Διαδρομών «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας, επιστρέφοντας ενδιάμεσα στο Service Park της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 13:52. Η Κυριακή 3/06 περιλαμβάνει επίσης δύο επαναλήψεις των ΕΔ «Γραμμένη» και «Δίβρη», δυτικά και βόρεια της Λαμίας, πριν την επιστροφή στην ΠΕΛ για τον τερματισμό στις 15:04.


Οι αστέρες του ERC

Ο άκρως ικανοποιητικός αριθμός των 19 κορυφαίων προδιαγραφών R5 αυτοκινήτων που θα εκκινήσουν το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 περιλαμβάνει και τον Alexey Lukyanuk, πρωτοπόρο της βαθμολογίας του ERC και νικητή των δύο πρώτων αγώνων του 2018 στις Αζόρες και Κανάριες νήσους.
Μεταξύ των πληρωμάτων από 18 εθνικότητες δεν βρίσκεται ο περσινός πρωταθλητής του ERC και νικητής του Ακρόπολις, Kajetan Kajetanowitz, καθότι ο Πολωνός φέτος αναζητά την τύχη του στο WRC. Ωστόσο, το παρόν δίνουν μια σειρά από εθνικούς πρωταθλητές της Ευρώπης, όπως οι εξής:
Bruno Magalhaes: ο τετράκις πρωταθλητής Πορτογαλίας αναζητά τη νίκη για να καλύψει το χαμένο έδαφος των προβλημάτων που τον άφησαν έβδομο στα Κανάρια.
Norbert Herczig: τετράκις πρωταθλητής Ουγγαρίας.
Grzegorz Grzyb: πρώην πρωταθλητής Πολωνίας, είχε τερματίσει τρίτος πέρσι.
Lukasz Habaj: διάδοχος του Kajetanowicz στο «θρόνο» της Πολωνίας.
Eyvind Brynildsen: ο ταχύς Νορβηγός έχει αγωνιστεί στο Ακρόπολις επί WRC.
Ιορδάνης Σερδερίδης: ο ελληνικής καταγωγής οδηγός, με βελγική αγωνιστική άδεια, είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC Trophy του 2017.
Γιώργος Φιλιππίδης: ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2016 επιστρέφει με το Fabia R5 για να εξιλεωθεί για την περσινή εγκατάλειψη στο τέλος του αγώνα.
Αλέξανδρος Τσουλόφτας: ο Κύπριος είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ευρώπης, και φέτος θέλει το βάθρο που οριακά έχασε πέρσι.
Σίμος Γαλαταριώτης: ο πολλαπλός πρωταθλητής Κύπρου κάνει ένα βήμα παραπάνω στο Ακρόπολις με το Skoda Fabia R5.
Θέμης Χαλκιάς: ο μόνιμος πρωταγωνιστής των ελληνικών ράλλυ πραγματοποιεί το όνειρό του, να αγωνιστεί στο Ακρόπολις με κορυφαίων προδιαγραφών αυτοκίνητο, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά φέτος ένα Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia.
Paulo Nobre: ο Βραζιλιάνος αποδεσμεύτηκε από τις επιχειρήσεις του για να επιστρέψει φέτος στα ράλλυ, και στο Ακρόπολις μετά το 2012.
Orhan Avcioglu: O Τούρκος είναι ο περσινός νικητής του FIA Balkan Rally Trophy
Juuso Nordgren: ένα νέο μεγάλο ταλέντο από τη Φινλανδία, μόλις 21 ετών, είναι μέλος της εργοστασιακής Skoda Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Οι 15 ταχύτεροι οδηγοί του ERC στην Κατατακτήρια Διαδρομή της Πέμπτης 31/05 (16:18), στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, θα επιλέξουν το ίδιο απόγευμα στις 19:00 στο Service Park τη θέση εκκίνησής τους στις Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά κρίσιμο, ειδικά λόγω του μήκους 30 χιλιομέτρων της μεγαλύτερης Ειδικής του αγώνα, στο πεδίο βολής της Θήβας. Παράλληλα, το Ακρόπολις έχει συγκεντρώσει φέτος τις περισσότερες συμμετοχές (7) στην κατηγορία ERC2, με αυτοκίνητα της κατηγορίας Ν, όπου μεταξύ των κορυφαίων διεθνών συμμετοχών υπάρχουν και ρεαλιστικές ελληνικές ελπίδες, ενώ η κατηγορία ERC3 -με τα λιγότερο ισχυρά αυτοκίνητα- έχει τέσσερις συμμετοχές, και επίσης ελληνικό ενδιαφέρον.


Alexey Lukyanuk (ERC1, Ford Fiesta R5)
«Είναι ένα από τα πιο δύσκολα ράλλυ της χρονιάς για αυτοκίνητα και πληρώματα.
Έτρεξα σ’ αυτό πριν δύο χρόνια με διαφορετικό συνοδηγό αλλά φύγαμε νωρίς με σπασμένη ανάρτηση λόγω λανθασμένων σημειώσεων σ’ ένα σημείο. Περισσότερο από το μισό ράλλυ θα είναι νέο για μένα, και είναι ενδιαφέρον ότι ξεκινάμε με μια μεγάλη Ειδική το πρώτο απόγευμα. Θέλει προσοχή για να πάρουμε τη σωστή θέση εκκίνησης, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βρεθείς πίσω από ένα αργό πλήρωμα, ή από ένα αυτοκίνητο με προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χάσεις πολύ χρόνο σε μια στιγμή. Αλλά έτσι είναι ο συναγωνισμός κι έτσι θα παίξουμε. Θα είναι ένα συναρπαστικό τριήμερο».
Bruno Magalhães (ERC1, Skoda Fabia R5)
«Αυτό το ράλλυ είναι σίγουρα αρκετά σκληρό. Είναι διαφορετικό από πέρσι, κάποιες Ειδικές έχουν αντίθετη φορά και μία από αυτές είναι εντελώς νέα. Αυτό το ράλλυ είναι πολύ διάσημο διότι όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι, με πολύ σκληρές Ειδικές. Πρέπει να είσαι γρήγορος, αλλά την ίδια στιγμή να προσπαθείς και να αποφεύγεις τα προβλήματα. Με θερμοκρασία κοντά στους 30 ο Κελσίου, πρέπει να διαχειρίζεσαι το αυτοκίνητο, τις συνθήκες, τα ελαστικά και τον εαυτό σου, οπότε όλα είναι δύσκολα σε αυτό το ράλλυ. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, και όλοι ξέρουν ότι το Ακρόπολις είναι ένα από τα πιο διάσημα ράλλυ του κόσμου».
Norbert Herczig (ERC1, Skoda Fabia R5)
«Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν σε αυτό το ράλλυ, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα ράλλυ διότι είμαι νέος στο πρωτάθλημα. Δεν έχω σημαντικές πληροφορίες για τον αγώνα, μόνο κάποια εσωτερικά πλάνα που μου έχει δώσει η ομάδα. Η Baumschlager Rallye & Racing μου λέει ότι έχουν αλλάξει πολλά από πέρσι».
Eyvind Brynildsen (ERC1, Ford Fiesta R5)
«Στο χώμα θα είμαι πολύ απογοητευμένος αν δεν καταφέρω να πιάνω τον [Alexey]
Lukyanuk. Στα Κανάρια ήμουν πνευματικά προετοιμασμένος ότι δεν θα ήμουν στο
ρυθμό του, αλλά ήλπιζα διαρκώς. Όμως, στο Ακρόπολις θα πρέπει να είμαι στο ίδιο επίπεδο, παρά την έλλειψη δοκιμών. Έφτασα κοντά στη δεύτερη θέση στο Pruction WRC [στο Ακρόπολις του 2018] αλλά έσπασε ο κινητήρας στη μάχη με τον [Toshi] Arai, τον [Juho] Hänninen και τον [Andreas] Aigner. Είναι ένα αληθινά σκληρό ράλλυ αλλά προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε, φτιάχνουμε το αυτοκίνητο σαν άρμα, προσπαθούμε να επιβιώσουμε και ελπίζουμε να ανέβουμε στο βάθρο και να κερδίσουμε».
Juuso Nordgren (ERC1, Skoda Fabia R5)
«Πρώτα από όλα επιδιώκω να αποκτήσω εμπειρία και να μάθω. Ξέρω ότι αυτός ο αγώνας είναι αληθινά απαιτητικός και σκληρός. Ξέροντας ότι θα υπάρχουν γρήγοροι και έμπειροι οδηγοί, πρώτα απ’ όλα θα θέσω στόχο να τερματίσω σ’ αυτό το ράλλυ που είναι ένα ορόσημο. Παρακολουθώ τακτικά το ERC. Είναι ένα πρωτάθλημα με υψηλό συναγωνισμό, μια καλή πλατφόρμα για νέους οδηγούς. Ο promoter κάνει καλή δουλειά, που σημαίνει ότι δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς να αποκτήσουν αναγνώριση. Το μίγμα έμπειρων οδηγών και νέων ταλέντων κάνει το ERC ακόμα πιο ενδιαφέρον».
Sergei Remennik (ERC2, Mitsubishi Lancer Evolution X)
«Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο ράλλυ, ένα από τα πιο σκληρά από άποψη επιφάνειας με κοφτερές πέτρες και αυλακώσεις. Δεν είναι εύκολο να περισώσεις το αυτοκίνητο και να τερματίσεις εδώ. Τα αυτοκίνητα παραγωγής [κατηγορίας Ν] δουλεύουν καλά σε αγώνες με το μισό μήκος, αλλά είναι δύσκολο να κάνεις έναν πλήρη αγώνα του ERC χωρίς μηχανικά προβλήματα. Οδεύουμε στο Ακρόπολις ως πρωτοπόροι στην Κλάση μας, υπάρχουν περισσότεροι που θα συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά δεν αισθανόμαστε κάποιο πνευματικό φορτίο - και είναι πάντα ευχάριστο να είσαι επικεφαλής».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο