Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθλητές Ο.Μ.Α.Θ. ...


Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού με 2 αναβάσεις σε δύο συνεχόμενες Κυριακές όπου οι αθλητές του Ο.Μ.Α.Θ. θα έχουν ισχυρή παρουσία. Έτσι μετά την ανάβαση της Ριτσώνας όπου συμμετείχαν 3 αθλητές του σωματείου σειρά παίρνει η ανάβαση Βλάστης που προσμετρά στο κύπελλο αναβάσεων Βορείου Ελλάδας με δύο αθλητές του Όμιλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας να συμμετέχουν σε ισάριθμες κατηγορίες.


Ξεκινάμε από την ανάβαση Ριτσώνας και τον Πάνο Αναστασίου με Peugeot 106 που μπορεί τυπικά να κατετάγη έκτος στην κλάση Ν2 αλλά το γεγονός πως μοιράστηκε το ίδιο δευτερόλεπτο με τους δύο προπορευόμενους οδηγούς μαρτυρά τόσο τον ανταγωνισμό όσο και την ανταγωνιστικότητα του ίδιου.


Συνεχίζουμε με τον Βασίλη Ανάγνου με Citroen Saxo που στην πρώτη του επίσκεψη στην Ριτσώνα στάθηκε αξιοπρεπώς στην δύσκολή κλάση Α6 τερματίζοντας στην πέμπτη θέση αυτής. 


Τέλος ο Γιώργος Μαγγιδάς με Peugeot 106 άγγιξε το βάθρο της κλάσης Ε10 συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση και αυτός στην πρώτη του συμμετοχή στην Ριτσώνα.


Πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην ανάβαση Βλάστης όπου ο Μιχάλης Παρασκευάς με Suzuki Swift Gti θα συμμετάσχει στην κατηγορία Ε και πιο συγκεκριμένα στην κλάση Ε10 με τον νεαρό αθλητή να θέλει να επαναλάβει την περσινή του επίδοση όταν και σημείωσε τον απόλυτο χρόνο στην κατηγορία μέχρι 1600 κ.εκ.


Τέλος ο Γρηγόρης Κορίνθιος με Seat Leon Cupra R θα συμμετάσχει στην κατηγορία Formula Saloon και πιο συγκεκριμένα στην κλάση FST2 με το ανανεωμένο αυτοκίνητο του να βρίσκεται σε επίπεδο εξέλιξης όντας ικανός να κοιτάξει τον ανταγωνισμό στα μάτια με το βάθρο της κλάσης να είναι εφικτός στόχος.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας συγχαίρει τους αθλητές που συμμετείχαν ανάβαση Ριτσώνας και εύχεται στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στην ανάβαση Βλάστης καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.