Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8o RALLY SPRINT AIGIOU – Πρέπει να το τρέξεις ...


Με την καλύτερη ίσως ασφάλτινη Ειδική Διαδρομή στην Ελλάδα και το υπέροχο «Μπαλκόνι του Κορινθιακού» να αποτελεί το κέντρο του αγώνα, η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΑΛΜΑ Αιγίου θα διοργανώσει το «8ο Rally Sprint Αιγίου» στις 23 κ 24 Ιουνίου 2018.
Το αγωνιστικό τερέν θα είναι η αγαπημένη Ε.Δ. Φτέρη στην κατηφορική της εκδοχή. Το ράλλυ θα είναι διήμερο και θα περιλαμβάνει ένα νυχτερινό πέρασμα το Σάββατο και δύο περάσματα την Κυριακή. Η Ε.Δ. Φτέρη έχει μήκος 17,10 χλμ και θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές, οπότε τα συνολικά απολαυστικά αγωνιστικά χιλιόμετρα φτάνουν τα 51,30 χλμ. και τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα τα 179,10 χλμ. 
Στα Ψηλά Αλώνια το Σάββατο το βράδυ 23 Ιουνίου θα παρουσιασθούν τα οχήματα και τα πληρώματα στην πανηγυρική εκκίνηση. Επίσης την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο θα γίνει ο τερματισμός και η τελετή απονομής των νικητών. Όλο το διήμερο εκεί θα βρίσκονται το Αρχηγείο του αγώνα, η Γραμματεία, το Γραφείο τύπου, καθώς και τα όλα τα service και οι ομάδες των αγωνιζομένων. 
Η ΑΛΜΑ Αιγίου συνέθεσε όλα τα παραπάνω με σκοπό να προσφέρει έναν απολαυστικό, οικονομικό και ενδιαφέρον αγώνα για τα αγωνιστικά πληρώματα που θα συμμετάσχουν. Στα πλεονεκτήματα να επισημάνουμε το κόστος για το παράβολο συμμετοχής, το οποίο θα είναι αυτό των Ράλλυ Σπριντ στα 210€.
Ο αγώνας εντάσσεται  στο θεσμό του Κυπέλλου Ράλλυ - Ράλλυ Σπριντ Νοτίου Ελλάδας για το 2018. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο αγώνες, το «Ράλλυ Αχαιός» και το «Ράλλυ Σπριντ Άγιος Μερκούριος».
Το Αθλητικό Σωματείο της πόλης του Αιγίου θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο Αιγιαλείας και ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγόπουλου για την υποστήριξη και αυτής της διοργάνωσης, καθώς και το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας για την πολύτιμη βοήθειά του. Επίσης ευχαριστεί τους καταστηματάρχες και εμπόρους του Αιγίου για τις χορηγίες τους. 


Η ΑΛΜΑ Αιγίου θέλοντας να τιμήσει τους νικητές του προηγούμενου αγώνα, σχεδίασε την φετινή αφίσα με τα αυτοκίνητα των νικητών του 2016 Νikon – Ανδριανόπουλου Γρηγόρη με το Μitsubishi EVO IX και τους νικητές της F2 Ροϊδόπουλο Χαράλαμπο – Παπανδρέου Παντελή με Peugeot 205 Maxi.
Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από την Δευτέρα 4 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 24:00, αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αγώνων (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-omae-epa.gr) της ΟΜΑΕ. Πληροφορίες και βοήθεια για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής μπορούν να ζητηθούν από την ΑΛΜΑ, στα τηλ. 2691061158 και 6936938286.
Η ενημέρωσή σας για ότι νεότερο θα είναι συνεχής στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσω δελτίων τύπου. Επίσης θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και σχετικά έγγραφα για τον αγώνα στην ιστοσελίδα του Αθλητικού Σωματείου μας: ΕΔΩ!.
Ένας συναρπαστικός αγώνας, πρόκληση για κάθε γνήσιο Rallyman!!!
Ετοιμάσου!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο