Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελληνικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ...


Πέραν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετές και ποιοτικές συμμετοχές, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων.
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για τους δύο ελληνικούς θεσμούς, θυμίζουμε, λήγει την προσεχή Τετάρτη 16 Μαΐου, και οι αγωνιζόμενοι δηλώνουν συμμετοχή αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (www.e-omae-epa.gr) της ΟΜΑΕ.
Όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη των αγώνων αυτοκινήτου 2018, που δημοσιεύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 προσμετρά αυτούσιο -στο σύνολο των τριών ημερών του- στο Π.Π. Ράλλυ Χώματος 2018, του οποίου αποτελεί τον 3ο γύρο, και αυτούσιο στο Π.Π. Ράλλυ Χώματος Ιστορικών, ως πρώτος αγώνας του φετινού θεσμού.
Η αυξημένη δυσκολία του αγώνα αντισταθμίζεται με την απόδοση 10 επιπλέον βαθμών σε κάθε πλήρωμα που θα φτάσει στον τερματισμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018.
Ειδικά για τα Ιστορικά αυτοκίνητα, ο αγώνας συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα των αγώνων των Ιστορικών με αυτή την παράμετρο, ενώ το άρθρο 31.1 της προκήρυξης αναφέρει ότι «Οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο Πρωτάθλημα Χώματος των Ιστορικών θα ακολουθήσουν τις προδιαγραφές των θεσμών στους οποίους ανήκουν».
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, τέλος, δρομολογεί τις διαδικασίες (Δελτίο Πληροφοριών, Ανακοίνωση για ενημέρωση των ενδιαφερομένων και συνεννόηση με τον υπεύθυνο των αποτελεσμάτων του αγώνα) ώστε να εκκινούν τα Ιστορικά αυτοκίνητα στη σειρά με την οποία έχουν καταταγεί στο προηγούμενο σκέλος του αγώνα. Δηλαδή θα εκκινούν για το 2ο σκέλος μαζί με τα μοντέρνα ανάλογα με τους χρόνους που θα έχουν κάνει την 1η μέρα - και το ίδιο και για την 3η μέρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 2ης μέρας.
Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι χωριστά για κάθε θεσμό και θα βγει χωριστή κατάταξη για τα Ν / Α / Ε / R, και χωριστά για τα Ιστορικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα