Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελληνικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ...


Πέραν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετές και ποιοτικές συμμετοχές, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων.
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για τους δύο ελληνικούς θεσμούς, θυμίζουμε, λήγει την προσεχή Τετάρτη 16 Μαΐου, και οι αγωνιζόμενοι δηλώνουν συμμετοχή αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (www.e-omae-epa.gr) της ΟΜΑΕ.
Όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη των αγώνων αυτοκινήτου 2018, που δημοσιεύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 προσμετρά αυτούσιο -στο σύνολο των τριών ημερών του- στο Π.Π. Ράλλυ Χώματος 2018, του οποίου αποτελεί τον 3ο γύρο, και αυτούσιο στο Π.Π. Ράλλυ Χώματος Ιστορικών, ως πρώτος αγώνας του φετινού θεσμού.
Η αυξημένη δυσκολία του αγώνα αντισταθμίζεται με την απόδοση 10 επιπλέον βαθμών σε κάθε πλήρωμα που θα φτάσει στον τερματισμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018.
Ειδικά για τα Ιστορικά αυτοκίνητα, ο αγώνας συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα των αγώνων των Ιστορικών με αυτή την παράμετρο, ενώ το άρθρο 31.1 της προκήρυξης αναφέρει ότι «Οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο Πρωτάθλημα Χώματος των Ιστορικών θα ακολουθήσουν τις προδιαγραφές των θεσμών στους οποίους ανήκουν».
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, τέλος, δρομολογεί τις διαδικασίες (Δελτίο Πληροφοριών, Ανακοίνωση για ενημέρωση των ενδιαφερομένων και συνεννόηση με τον υπεύθυνο των αποτελεσμάτων του αγώνα) ώστε να εκκινούν τα Ιστορικά αυτοκίνητα στη σειρά με την οποία έχουν καταταγεί στο προηγούμενο σκέλος του αγώνα. Δηλαδή θα εκκινούν για το 2ο σκέλος μαζί με τα μοντέρνα ανάλογα με τους χρόνους που θα έχουν κάνει την 1η μέρα - και το ίδιο και για την 3η μέρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 2ης μέρας.
Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι χωριστά για κάθε θεσμό και θα βγει χωριστή κατάταξη για τα Ν / Α / Ε / R, και χωριστά για τα Ιστορικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...