Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ενιαίο στον Διόνυσο ...


Με τις δοκιμές της Ανάβασης Διονύσου, του πρώτου αγώνα για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική περίοδος του Ενιαίου Πρωταθλήματος που διοργανώνει ο Σ.Ο.Α.Α. με τα Skoda Fabia 1.2 TSI και την υποστήριξη της SEAJETS. Οι 15 οδηγοί του θεσμού που βρέθηκαν στην εκκίνηση των δύο δοκιμαστικών σκελών, επανήλθαν στη δράση και το απόλαυσαν, φροντίζοντας να το δείξουν αυτό και με τις προσπάθειές τους στη διαδρομή. 
Χάρη στις φετινές προσθήκες, η κατηγορία των νέων οδηγών, κάτω των 30 ετών, είναι φέτος η πολυπληθέστερη, έτσι 10 νέοι οδηγοί δίνουν το «παρών» στο Διόνυσο και 5 μεγαλύτεροι, υποστηρίζουν και φέτος το θεσμό. Ένας από αυτούς μάλιστα ήταν ο ταχύτερος σήμερα και στα δύο σκέλη. Ο Στάθης Κουκέας, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη του θεσμού το 2017, ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε και σε δύο γρήγορα περάσματα, σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός που έπεσε κάτω από τα τρία λεπτά συνολικού χρόνου. 
Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ακολούθησε με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ο οποίος ήταν μόλις 43 εκατοστά αργότερος από εκείνον του Κουκέα, ήταν όμως ο ταχύτερος εκ των νέων. Ακολούθησε, λίγο περισσότερο από 1,5 δέκατο μακριά από τον Χαραλαμπόπουλο και άλλα 9 εκατοστά πιο πίσω βρέθηκε ο Φίλιππος Καλέσης, ο δεύτερος νέος της πρώτης τετράδας. Κάπως έτσι μέσα σε λιγότερο από 7 δέκατα «στριμώχτηκαν» οι τέσσερις ταχύτεροι οδηγοί της κατηγορίας του Ενιαίου και οι μάχες του αγώνα προμηνύονται αναλόγως αμφίρροπες. 
Ασφαλώς τα βλέμματα σήμερα ήταν στραμμένα στους πέντε πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς, οι οποίοι προστέθηκαν στη φετινή χρονιά στο Ενιαίο. Ο Βασίλης Κοκλάνης είναι ο μοναδικός από εκείνους που είναι άνω των 30 ηλικιακά. Βελτίωσε σημαντικά το χρόνο από το πρώτο στο δεύτερο σκέλος και αντιμετωπίζει την παρουσία του στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda με συγκρατημένο ενθουσιασμό.


Οι υπόλοιποι τέσσερις, είναι νέοι ηλικιακά αλλά και χωρίς πρότερη οδηγική εμπειρία σε αγώνες αυτοκινήτου. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Χαλιβελάκη και την τριάδα της Skoda Μακρής. Τους Σπύρο Γαλεράκη, Βασίλη Γιαννούλη και Αδάμ Βούλγαρη. Σε αυτούς προστέθηκε εσχάτως και ο Ιάκωβος Γιουσουρούμ που ήταν προσθήκη στην ομάδα της Skoda Μακρής την τελευταία στιγμή. Ταχύτερος των τριών rookie, ο νεότερος εξ αυτών, Αδάμ Βούλγαρης, ο οποίος βελτίωσε σημαντικά την επίδοσή του στο 2ο σκέλος και έφτασε να είναι 5ος ταχύτερος ανάμεσα στους νέους.
Ο αυριανός αγώνας στο Διόνυσο θα ξεκινήσει στις 10:30 και η διαδρομή θα κλείσει από τις 09:00. Μπορείτε να παρακολουθείτε LIVE τις εξελίξεις στο διαδικτυακό κανάλι Sportal TV μέσω Live Streaming. Μέσα από τα social media του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις του Ενιαίου, καθώς και από την επίσημη σελίδα στο Facebook της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής για την πορεία του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες. 
Οι LIVE χρόνοι θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα www.sportstiming.gr.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α