Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1ος αγώνας SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda ...


Η Ανάβαση Διονύσου, ο 1ος αγώνας του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, τον οποίο διοργάνωσε το σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., σήμανε την πρεμιέρα του φετινού SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda, του θεσμού που αναβίωσε με επιτυχία το 2017 ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Η πρεμιέρα αποδείχτηκε ημέρα του Μίλτου Κύρκου, ο οποίος ανήμερα στα 33α γενέθλιά του γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια σημαντική ημέρα για τον ίδιο και μια σημαντική επιτυχία για την πορεία του πρωταθλήματος. Ο Κύρκος σημείωσε την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο Ενιαίο με 2:59.07, χρόνο που πέτυχε στο πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο ανέβασμα ήταν αργότερος κατά 8 δέκατα, αλλά και πάλι ήταν ο ταχύτερος όλων για να διπλασιάσει έτσι τις νίκες του και να ξεκινήσει την φετινή χρονιά, ακριβώς όπως ολοκλήρωσε την περσινή, καθώς ήταν ο τελευταίος νικητής του 2017. 
Μοναδικός που τον πλησίασε και ουσιαστικά τον απείλησε κιόλας στο πρώτο σκέλος ήταν ο εντυπωσιακός Στάθης Κουκέας. Ο οδηγός που ξεκίνησε την πορεία του στους αγώνες αυτοκινήτου μόλις πέρσι μέσω του Ενιαίου, κινήθηκε πολύ γρήγορα και χθες που είχε σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις των δοκιμών αλλά και σήμερα. Έτσι είναι χαρακτηριστική η διαφορά του πρώτου σκέλους από τον Κύρκο, που ήταν μόλις 13 εκατοστά του δευτερολέπτου. 


Στην κατηγορία των Νέων, οι πρωταγωνιστές ήταν δύο. Ο Φίλιππος Καλέσης πήρε την νίκη στον πρώτο αγώνα και τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, ενώ ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έκανε το αντίστροφο, όντας δεύτερος στο πρώτο ανέβασμα και νικητής στο δεύτερο. Έτσι αμφότεροι αποκόμισαν τους ίδιους βαθμούς από αυτό το αγωνιστικό διήμερο. 
Στο πρώτο πέρασμα η τρίτη θέση στο βάθρο των Νέων πήγε στον πρωταθλητή του 2017, Στράτο Κυρλαγκίτση. Εκείνος πιέστηκε από έναν rookie για φέτος. Τον Βασίλη Γιαννούλη, οδηγό της ομάδας της Skoda Μακρής, η οποία προσέφερε μια πολύ όμορφη εικόνα συνολικά, τόσο με την παρουσία της στα pits του αγώνα, όσο και με την παρουσία των νεαρών οδηγών της. Ο Γιαννούλης ήταν στην 4η θέση των Νέων, με τον 19χρονο Αδάμ Βούλγαρη να τον ακολουθεί μια θέση πιο πίσω, δείχνοντας εξαιρετικά σημάδια ταλέντου. Έκτος ολοκλήρωσε το πρώτο πέρασμα ο Μιχάλης Δουλτσίνος ο οποίος έδωσε «μάχη» με έναν άλλο νέο, γνώριμο από πέρσι, τον Ιάκωβο Γιουσουρούμ, ο οποίος όμως φέτος αποτελεί και εκείνος μέλος της Skoda Μακρής. Ο ομόσταυλός του και rookie φέτος, Σπύρος Γαλεράκης σταμάτησε το χρονόμετρο μόλις 7 εκατοστά πιο αργά από τον Γιουσουρούμ και ήταν έτσι όγδοος, ενώ ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος ήταν ένατος. 


Στον δεύτερο αγώνα των Νέων, πίσω από τους Χαραλαμπόπουλο και Καλέση, βρέθηκε ο Βούλγαρης επιβεβαιώνοντας ότι μιλάμε για μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση οδηγού, δεδομένου πως δεν έδειξε να φοβάται καν τα βρεγμένα κομμάτια της διαδρομής που επηρέασαν ορισμένους από τους υπόλοιπους. Ο Βούλγαρης έφτασε έτσι σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του, που του χαρίζει και αρκετούς βαθμούς. Μάλιστα κατάφερε να αφήσει μόλις 18 εκατοστά πίσω του τον Κυρλαγκίτση, σε ένα πέρασμα που βρήκε πέντε νέους οδηγούς να «στριμώχνονται» σε λιγότερο από 1,2 δευτερόλεπτα διαφοράς. Τον Κυρλαγκίτση ακολούθησαν τα τρία Skoda Fabia της Skoda Μακρής με τους Γαλεράκη, Γιαννούλη και Γιουσουρούμ, ενώ όγδοος ήταν ο Δουλτσίνος που μάλλον τρόμαξε περισσότερο από όσο έπρεπε λόγω της υγρασίας. 
Οι δύο πρωτοεμφανισθέντες, στη Γενική ο Βασίλης Κοκλάνης και στους Νέους ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, συγκέντρωσαν εμπειρίες και τα απαραίτητα χιλιόμετρα για την πορεία του πρωταθλήματος, χωρίς να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις πιο πίσω θέσεις στις οποίες βρέθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Σαρταμπάκο που ήθελε κάτι καλύτερο, τουλάχιστον όσον αφορά τους χρόνους που σημείωσε και στα δύο περάσματα, αλλά αντιμετώπισε τις ατυχίες και τα λάθη με χαμόγελο, όπως πάντα. Ο «Λε Μαν» πειραματίστηκε στα σύντομα αγωνιστικά περάσματα που προσφέρουν οι αναβάσεις, τα οποία δεν βολεύεται και πάρα πολύ και αρκέστηκε στον έναν βαθμό της δέκατης θέσης του 2ου σκέλους. 


Επόμενοι αγώνες για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 είναι τα δύο σκέλη της Ανάβασης Ριτσώνας στις 28 και 29 Απριλίου.

Δηλώσεις οδηγών SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2018 – 1ος αγώνας 

Μ. Δουλτσίνος
«Τα πήγα καλύτερα από χθες αλλά πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος. Περίμενα μεγαλύτερη βελτίωση.»

Ι. Γιουσουρούμ
«Μου άρεσε η οδήγηση μου σήμερα. Έχασα βέβαια κάπου μια ταχύτητα και θα μπορούσα να έχω βελτιώσει το χρόνο μου αλλά δεν πειράζει.» 

Τ. Ασημακόπουλος
«Σήμερα κατάφερα να δω και τη διαδρομή και το αυτοκίνητο μετά τα χθεσινά προβλήματα. Ήταν σαφώς καλύτερα.»

Γ. Χαραλαμπόπουλος
«Έκανα 2-3 λάθη τα οποία μου στέρησαν την νίκη. Θα τα διορθώσω στο δεύτερο σκέλος.»

Β. Κοκλάνης
«Σήμερα τελειώσαμε την 1η Δημοτικού. Κανονικά θα έπρεπε να έρθω τον Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα μου. Πιστεύω θα τα καταφέρω να μάθω το αυτοκίνητο πάντως.»

Σ. Κυρλαγκίτσης
«Όχι και πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια πήρα την 3η θέση και ελπίζω στο 2ο σκέλος να βελτιώσω και άλλο. Θέλει πολύ δουλειά στην λεπτομέρεια.»

Φ. Καλέσης
«Μικρά λάθη τα οποία είχαν σημασία και κάνουν τη διαφορά. Έχουμε και το 2ο σκέλος.»

Β. Γιαννούλης
«Σήμερα εμπιστεύτηκα το αυτοκίνητο πραγματικά και πίεσα. Ελπίζω να μη βρέξει στη συνέχεια για να πάνε όλα καλά.» 

Γ. Σαρταμπάκος
«Κακή ημέρα σήμερα. Περίμενα πολύ καλύτερο χρόνο. Θα προσπαθήσω στο 2ο σκέλος.»

Α. Χαλιβελάκης
«Πρώτος αγώνας για μένα. Βελτιώθηκα από χθες και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι στην πορεία.» 

Σ. Κουκέας
«Πρώτο βάθρο στην καριέρα μου. Είμαι ευτυχισμένος και θέλω να συνεχίσω έτσι και στο μέλλον.» 

Α. Βούλγαρης
«Όμορφη ημέρα σήμερα. Καλό το πέρασμα μας. Σήμερα το αυτοκίνητο είχε κέφια. Ο κόσμος μας έδωσε ώθηση. Δεν έχω σταματήσει να χαμογελάω από το πρωί. Είμαι πολύ χαρούμενος.»

Σ. Γαλεράκης
«Πρώτη εμπειρία για εμάς, πολύ δυνατή. Πήγα λίγο κρατημένα, έτσι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.» 

«Λε Μαν»
«Λάθη, πολλά λάθη. Προσπάθησα να δοκιμάσω να περάσω μια ταχύτητα πάνω νωρίτερα από εκεί που έπρεπε και έχασα πολύ χρόνο.»


Δηλώσεις οδηγών SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2018 – 2ος αγώνας

Σ. Κουκέας
«Μας μπέρδεψε λίγο το 2ο σκέλος, λόγω καιρού. Το διασκέδασα όμως και εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους.»

Σ. Γαλεράκης
«Πολύ γλίστρημα σε ορισμένα σημεία. Αρκετά θετική η πρώτη επαφή με το Ενιαίο. Κάθε φορά βελτιώνομαι και θέλω ακόμη χιλιόμετρα.» 

Α. Βούλγαρης
«Διατηρήσαμε το ρυθμό μας παρά το ελαφρώς βρεγμένο οδόστρωμα. Είμαι ικανοποιημένος και πήρα το αποτέλεσμα που περίμενα.» 

Α. Χαλιβελάκης
«Το δεύτερο ανέβασμα ήταν αρκετά καλό και θα συνεχίσω να βελτιώνομαι με αυτόν το ρυθμό.»

Β. Γιαννούλης
«Κινήθηκα γρήγορα από ότι μου φάνηκε. Εξοικειώθηκα περισσότερο, έστω και αν οι υγρασίες ήταν κάπως αποθαρρυντικές.» 

«Λε Μαν»
«Δεν έκανα κάποιο ιδιαίτερο λάθος αυτή τη φορά. Είχαμε μεγάλη αναμονή για το 2ο σκέλος και μέχρι να ζεσταθούμε, τελειώσαμε.» 

Ι. Γιουσουρουμ
«Πήγα φυλαγμένα αυτή τη φορά. Αλλά ο χρόνος μου ήταν καλός.»

Γ. Σαρταμπάκος
«Ο καιρός ήταν περίεργος σε αυτό το ανέβασμα. Προσπάθησα λίγο και βελτιώθηκα ελάχιστα.»

Τ. Ασημακόπουλος
«Για εμάς τώρα τελείωσαν οι δοκιμές ουσιαστικά. Ελπίζω να πάνε καλύτερα στον επόμενο αγώνα.»

Φ. Καλέσης
«Έκοψα πολύ σε κάποια σημεία. Δεν ήθελα να πέσω για σιγουριά.» 

Σ. Κυρλαγκίτσης
«Γλιστράει πάρα πολύ, παρόλα αυτά πίεσα αρκετά και για αυτό γλίτωσα οριακά την έξοδο.» 

Β. Κοκλάνης
«Έχω πολλά να μάθω ακόμη αλλά είναι πολύ ευχαριστημένος.» 

Μ. Δουλτσίνος
«Φοβήθηκα το βρεγμένο περισσότερο από όσο έπρεπε. Τελικά κράταγε περισσότερο. Κρίμα.»

Γ. Χαραλαμπόπουλος

«Διόρθωσα τα λάθη του πρώτου σκέλους και πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα. Είμαι ικανοποιημένος.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το