Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 ...


Με αυξημένη ιπποδύναμη και μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την εικόνα του Skoda Fabia 1.2 TSI σε πιο αγωνιστική, θα διεξαχθεί το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda του 2018. Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων της Skoda, Kosmocar A.E. προχώρησε σε μια σπουδαία προσφορά για τους οδηγούς του Ενιαίου, αναλαμβάνοντας το κόστος για την τοποθέτηση παράλληλου άγραφου εγκεφάλου στα Skoda Fabia 1.2 TSI του Ενιαίου. Με αυτήν την κίνηση η εταιρεία, η οποία έκανε ήδη στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς σημαντική έκπτωση για την αγορά των αυτοκινήτων, δείχνει την έμπρακτη συμπαράσταση της στο θεσμό, τον οποίο αναβίωσε ο ΣΟΑΑ έπειτα από μια δεκαετία και πλέον. Σημειώνεται δε πως με τη χρήση του συγκεκριμένου εγκεφάλου για τα Skoda Fabia 1.2 TSI δεν επηρεάζεται και η εγγύηση του αυτοκινήτου από την εταιρεία.
Παράλληλα τα αυτοκίνητα του Ενιαίου ενόψει του 2018 θα φέρουν νέο σύστημα εξάτμισης από το τελικό καζανάκι και πίσω, με στόχο ο θόρυβος να είναι σαφώς πιο αγωνιστικός σε σχέση με την εναρκτήρια χρονιά. Για τις εξατμίσεις ο Σύνδεσμος έχει ξεκινήσει και δέχεται προσφορές και θα συνεχίσει μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2018.
Το ίδιο ισχύει και για τα σινεμπλόκ, αλλά και τις κόντρα-βάσεις του κινητήρα, εξαρτήματα τα οποία επίσης θα αλλαχθούν προσδίδοντας περισσότερο, στην ήδη σπουδαία αξιοπιστία του Skoda Fabia 1.2 TSI, όπως αυτή φάνηκε κατά την πρώτη χρονιά του θεσμού. 

Πρόγραμμα αγώνων

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα των αγώνων του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2018, ο Σύνδεσμος ανακοινώνει πως σε αυτό θα προσμετρούν οι παρακάτω αγώνες (με ημερολογιακή σειρά):

17-18 Μαρτίου Ανάβαση Διονύσου
31 Μαρτίου - 1 Απριλίου Ταχύτητα Τρίπολη
28-29 Απριλίου Ανάβαση Ριτσώνας 
23-24 Ιουνίου Ταχύτητα Μέγαρα
8-9 Σεπτεμβρίου Ανάβαση Πορταριάς 
1-2 Δεκεμβρίου Ταχύτητα Μέγαρα
Σημειώνεται πως στην περίπτωση που δεν διεξαχθεί κάποιος από τους παραπάνω αγώνες, στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 θα προσμετρήσει η Ανάβαση Πιτίτσας, η οποία θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου. 

SEAJETS ΣΟΑΑ Rally Cup Skoda

Για το 2018 ο ΣΟΑΑ προκηρύσσει επίσης το SEAJETS ΣΟΑΑ Skoda  Rally Cup στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν τα Skoda Fabia 1.2 TSI του Ενιαίου πρωταθλήματος, με βάση τους κανονισμούς των αγώνων ράλι. 
Το πρόγραμμα του SEAJETS ΣΟΑΑ Rally Cup Skoda 2018 περιλαμβάνει τους εξής αγώνες: 

24-25 Φεβρουαρίου Αττικό 
21-22 Απριλίου Άγιος Μερκούριος
6-7 Οκτωβρίου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.
24-25 Νοεμβρίου Παλάδιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Are you SEIRIOS ? ...

Ο εμβληματικός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ΣΕΙΡΙΟΣ θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα. Πλατεία Συντάγματος, ΟΑΚΑ, Πλατεία Νερού. Τρία εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που χαρακτήρισαν τα πρόσφατα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχονται να δώσουν τη σκυτάλη σε ακόμα μία πρωτοποριακή όσο και απρόσμενη τοποθεσία για την υπερειδική διαδρομή του 2024. Την αποκάλυψη του σημείου της EKO Super Special Stage έκανε μέσα από την πασίγνωστη γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, επεσήμανε: «Σε μια χρονιά που ο Αθλητισμός αναβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετώντας το Υπουργείο Αθλητισμού στη φιλόξενη “οικογένεια” της Παιδείας, δεν εφησυχάσαμε». Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε α

Στην Δημητσάνα με τον φακό ...

 

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ