Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Rally Sprint Λιβαδειάς ...


Την Παρασκευή 23/02/2018 έληξαν επίσημα οι συμμετοχές για το Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς 2018. Παρόλα αυτά όμως δόθηκε παράταση συμμετοχών μέχρι και σήμερα Δευτέρα 26/02/2018.
Μέχρι στιγμής, 24 αυτοκίνητα έχουν δηλώσει συμμετοχή για το Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς 2018,από τα οποία τα 6 είναι τετρακίνητα (Subaru,Mistubishi),6 ιστορικά, 9 δικίνητα και 6 κατηγορίας C6,A5(κατηγορία yaris,starlet ).
Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο χώματος καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστορικών αυτοκινήτων.
Ο σχεδιασμός του αγώνα, είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένος, ώστε να βοηθήσει τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα να πραγματοποιήσουν έναν οικονομικό αγώνα.
H επιστροφή μετά από περίπου 12 χρόνια της χωμάτινης ειδικής Ανάληψη προς Καρακόλιθο το διήμερο 3-4 Μαρτίου είναι γεγονός και το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτων Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ) που την διοργανώνει, βρίσκεται σε ευχάριστη θέση που μετά από τόσα χρόνια η "Ακροπολική" διαδρομή από την έξοδο του χωριού Ανάληψη προς την περιοχή Καρακόλιθο – Τσουκαλάδες (πάνω από το τούνελ ) θα αναβιώσουν ξανά οι ήχοι από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα καθώς και οι φανατικοί θεατές του σπορ θα πλημμυρίσουν τα βουνά τις περιοχής. 
Η ειδική θα πραγματοποιηθεί τρείς φορές.
Συγκεκριμένα η αφετηρία της ειδικής βρίσκεται μετά από 1.3 χλμ από το χωριό Ανάληψη. Η ειδική μήκους 10,1 χλμ ,ξεκινάει με δύο απανωτές φουρκέτες,η οποία στην συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη και έχει απανωτά κομμάτια με πολύ τεχνικές 2ας και 3ης μέτριας ταχύτητας στροφές για περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα .Μετά σιγά σιγά και μέχρι το τέλος της διαδρομής γίνεται αρκετά γρήγορη με σχετικό φαρδύ κατηφορικό κομμάτι όπου στο τέλος καταλήγει με ένα γρήγορο δεξί άλμα μέσα σε δεξιά στροφή.
Μόλις τα πληρώματα φτάσουν στο stop της ειδικής, κατευθύνονται στο Service Park του αγώνα που βρίσκεται μετά από 8,4 χλμ στο Café – Bar Κούρος όπου εκεί επισκευάζουν – ελέγχουν το αυτοκίνητο.
Από το Service Park μετά από 6,2 χλμ βρίσκεται η εκκίνηση του αγώνα.
Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς πανηγυρική εκκίνηση όπου θα συμμετάσχουν όλα τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή,ώστε να γίνει προβολή και του αγώνα αλλά και τον χορηγών του καθώς και προβολή των αγωνιστικών αυτοκινήτων με τους χορηγούς τους.
Η λέσχη προσπαθεί να πετύχει καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία για την διαμονή των πληρωμάτων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.
Γνωρίζοντας την οικονομική κρίση που διέπει την χώρα μας αλλά και ο χώρος των αγώνων αυτοκινήτου,σας προσκαλούμε με μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να συμμετέχετε στο Rally Sprint Λιβαδειάς το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 – 4 Μαρτίου 2018.
Όσα πληρώματα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με την λέσχη ή να διαβάζουν τα δελτία πληροφοριών που θα ανακοινώνονται από την άλλη εβδομάδα.
Για οποιαδήποτε πληροφορίες όσον αφορά την οργάνωση και την ειδική του αγώνα παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Γενικό Γραμματέα της Λέσχη κ.Ζήκα Ηρακλή στο τηλ.6972365332 και στον Πρόεδρο της Λέσχης στο τηλ.6937312588.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο