Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Α.Λ.Α.- Κοπή Πίτας ...


Από πλατιά χαμόγελα και αστείρευτο κέφι συνοδεύτηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α) για το έτος 2018, στην καφετέρια "Υάδες", την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.
Το κάλεσμα της Α.Λ.Α, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια πρωτοποριακής παρουσίας στους αγώνες ράλλυ, στην εκδήλωση έτυχε μεγάλης αποδοχής και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους φίλους, μέλη και αθλητές του σωματείου. Αξιοθαύμαστη ήταν και η παρουσία των οικογενειών των φίλων της Α.Λ.Α, οι οποίες ακολουθούν πιστά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μας τίμησαν με το βροντερό παρών που έδωσαν.
Στην όμορφη εκδήλωση, η κα. Αναστασία Κανέλλου, μέλος και υπέυθυνη αγωνιζόμενων της Α.Λ.Α. , καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους αναφερόμενη, στη συνέχεια, στις ξεχωριστές στιγμές που βίωσε το ιστορικό σωματείο κατά το έτος 2017 και οι οποίες έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη όλων μας. Συγκινητική ήταν και η στιγμή που έγινε η αναφορά στη μνήμη των ιδρυτικών μελών της Α.Λ.Α τον κ. Λευτέρη «Ίκαρο»  Κανελλόπουλο και την κα. Καίτη Κυρίτση. 
Ξεχωριστός και ήταν και ο λόγος του προέδρου της Α.Λ.Α, κ. Σεβνταλή Γιώργου, ο οποίος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του, έκανε και αυτός από τη μεριά του μια αναδρομή στις επιτυχίες του σωματείου, ευχόμενος αντίστοιχες και για το 2018.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι βραβεύσεις των αγωνιζόμενων αθλητών της Α.Λ.Α που διακρίθηκαν στους θεσμούς του μηχανοκίνου αθλητισμου το 2017, οι οποίοι είδαν τους κόπους και τις ποικίλες θυσίες τους ν’ ανταμείβονται. Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί και το ένθερμο χειροκρότημα, το οποίο δέχτηκαν όσοι συνεισφέρανε στις επιτυχίες της λέσχης, ακολουθώντας τα ιδανική που αυτή πρεσβεύει:

Ακολουθούν τα ονόματα των αθλητών που βραβεύτηκαν :

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΟΔΗΓΩΝ ΡΑΛΛΥ 2017
1Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ F2
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
1Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΖ2
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
1Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SENIOR
ΖΑΓΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
1Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ JUNIOR
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
1Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΙΝΙ
ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
3Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΙΝΙ
ΝΤΑΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΕΝΙΑΙΟ SKODA ΣΟΑΑ 2017
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΖΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ROTAX ΚΑΡΤ 2017
3Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SENIOR
ΣΑΓΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ROTAX ΚΑΡΤ 2017
1Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ JUNIOR
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ROTAX ΚΑΡΤ 2017
1Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MICRO
ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ F.S. 2017
2Ος ΚΛΑΣΗΣ ΑΤΜΟ 2 L C 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΕΠΑΘΛΟ ΣΥΝΟΔΗΓΩΝ ΡΑΛΛΥ ΧΩΜΑΤΟΣ 2017
2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ C3
ΨΑΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2017
3Ος ΟΜΑΔΑ Α
ΝΤΟΦΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΔΗΓΩΝ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ 2017
3Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ F2
ΖΑΚΧΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
3Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ CLUB
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ROTAX ΚΑΡΤ 2017
3Ος ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ MICRO 
ΤΣΙΜΙΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ
ΜΕΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ
ΤΣΙΜΙΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ JUNIOR
ΚΑΡΔΑΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ JUNIOR
ΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ ΘΑΝΟΣ

Πέρα από τους διακριθέντες, τις εντυπώσεις έκλεψε και ο μικρός μας φίλος Λέων Σπάρταλης, στον οποίο έτυχε το φλουρί και ήταν ο αποδέκτης της τιμητικής συλλεκτικής πλακέτας από την Α.Λ.Α. για τα 50 χρόνια της παρουσίας και προσφοράς της στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης έδωσε την ευκαιρία σ’ ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό να έρθουν για άλλη μια φορά κοντά και να μοιραστούν τις κοινές εμπειρίες τους με χαρά, γέλιο και άσβεστη δίψα για νέες μοναδικές εμπειρίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο