9/4/17

"Το μήλο κάτω από την μηλιά" ...


Ο πρώτος αγώνας του Dirt Games Challenge πέρασε στην ιστορία με το πρόσημο να είναι αναμφίβολα θετικό. Στο φιλόξενο χώρο του Διαδρόμιου στο Σπαθοβούνι, άνθρωποι και μηχανές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές, την ώρα που οι συμμετέχοντες απόλαυσαν οδήγηση στην εξαιρετική διαδρομή. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η χάραξη της δεν ήταν ίδια με αυτή που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν, αφού οι χωμάτινες φόρμουλες και τα αυτοκίνητα δεν κινούνταν παράλληλα, αλλά με στυλ... ειδικής διαδρομής, εκκινώντας με ένα λεπτό διαφορά μεταξύ τους. Με τις καιρικές συνθήκες να είναι εξαιρετικές, αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πίστα, δείχνοντας το ενδιαφέρουν του για το νεοσύστατο θεσμό. Με τα απρόοπτα να λείπουν και τη ροή του αγώνα να κυλάει ιδανικά, τόσο οι οδηγοί, όσο και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη διαδικασία ευχάριστα που παράλληλα αποτέλεσε και τον πρώτο γύρο του TRC.


Όπως στους χωμάτινους αγώνες Ράλλυ, έτσι και εδώ, οι συνθήκες της διαδρομής και του δρόμου έπαιξαν το ρόλο τους, με τους χρόνους να ανεβαίνουν μετά το πρώτο πέρασμα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Dirt Games, όλοι οι αγωνιζόμενοι πραγματοποίησαν τέσσερα περάσματα με τα τρία καλύτερα να προσμετρούν στον τελικό συνολικό χρόνο.


Στα αυτοκίνητα ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο 18χρονος Παναγιώτης Ρουστέμης (πάντα υπό την "επίβλεψη" του Αλέξανδρου Ρουστέμη)με το Ford Sierra Cosworth 4Χ4, όντας νικητής και στην κατηγορία 2.000 κ.εκ. και άνω. Παράλληλα, ο νεαρός οδηγός σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο σε κατασκευές πλην των χωμάτινων φόρμουλων (1:47.98) κερδίζοντας το σχετικό Flat Out Trophy και μία δωροεπιταγή της Racecraft. Ο Ανέστης Υφαντής με το Ford Escort ξεσήκωσε τον κόσμο με τα περάσματα του, επικρατώντας στην κατηγορία έως 2.000 κ.εκ., ενώ ο ταχύτατος Σάββας Λευκαδίτης με το Peugeot 206 XS κέρδισε στο νήμα τον Θοδωρή Βούλγαρη με το Toyota Starlet στη μάχη της κατηγορίας των 1.600 κ.εκ. Τέλος, στην μικρότερη  κατηγορία των 1.400 κ.εκ. ο Παναγιώτης Χαϊδάς επικράτησε άνετα οδηγώντας το Toyota Yaris.