21/4/17

3ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ – “Γιώργος Μοσχούς” ...


Το διήμερο 13 και 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Χώματος και παράλληλα ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων. Το Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), με το φετινό αγώνα να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του 8-φορές πρωταθλητή Ελλάδος στα ράλλυ, Γιώργου Μοσχού που έφυγε από τη ζωή πριν από 6 χρόνια. Πεδίο δράσης του αγώνα αποτελεί η ειδική διαδρομή Καρούτες, η οποία συμπεριλαμβάνεται και στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις με την ονομασία «Άμφισσα». Αποτελεί με αυτόν τον τρόπο μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αγωνιζόμενους που θα συμμετέχουν στον εθνικό μας αγώνα, να κάνουν μια γρήγορη αναγνώριση της διαδρομής. 
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου από τις 16.00 έως τις 19.00 στο MyKteo που βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άμφισσας. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή «Καρούτες» στις 09.33 το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου, ενώ τα επόμενα δύο σκέλη είναι προγραμματισμένα για τις 11.38 και 13.43 αντίστοιχα. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στις 14.30, ενώ στις 16.30 θα διεξαχθούν οι απονομές. Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα αγγίζουν τα 43 km.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν τη Δευτέρα 24 Απριλίου και θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 22.00. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 8087267, email: agonistiko.auto@gmail.com, www.agonistiko.gr.


Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μοσχού

Ο Γιώργος Μοσχούς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς οδηγούς, καθώς με τα περάσματα του ξεσήκωνε τους θεατές τις δεκαετίες του ’70 και ’80. Το παλμαρέ του αξιοζήλευτο, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις μορφές του σπορ, σε πίστα, σε αναβάσεις, σε ράλλυ. Η πρώτη του πρωταθληματική νίκη ήταν το 1970 στον αγώνα ταχύτητας στο Τατόι, ενώ δείγμα της ταχύτητάς του αποτελούν οι 8 συνεχόμενοι τίτλοι που κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ από το 1979 έως το 1986, επικρατώντας σε περισσότερους από 30 αγώνες και ανεβαίνοντας περισσότερες από 50 φορές στο βάθρο των νικητών. Το αστέρι του Μοσχού έλαμψε και στα απαιτητικά Ράλλυ Ακρόπολις εκείνης της εποχής, με τον «Γιωργάρα» όπως τον αποκαλούσαν, να τερματίζει τέταρτος το 1976 σε έναν αγώνα 716 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του στον εθνικό μας αγώνα συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια, με τον Μοσχού να ολοκληρώνει συνολικά 4 φορές πρώτος Έλληνας. Ο Γιώργος Μοσχούς «έφυγε» από κοντά μας στις 6 Απριλίου του 2011 σε ηλικία 67 ετών.