Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1ος γύρος Πανελλήνιοu Πρωταθλήματος Karting ...


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting ξεκίνησε το Σάββατο 4 Μαρτίου, με τις Ελεύθερες και Χρονομετρημένες Δοκιμές του πρώτου αγώνα της φετινής σεζόν, που διεξάγεται στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo" και διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).
Από τη φετινή χρονιά, οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting έχουν διήμερη διάρκεια, καθώς το Σάββατο διεξάγονται οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των Προκριματικών σκελών και του Τελικού, που θα κρίνει και τους νικητές των αγώνων. Ο καιρός ήταν καλός από το πρωί, βοηθώντας τους 50 αθλητές στην προσπάθειά τους για τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, διαμόρφωσαν τη σειρά εκκίνησης των αυριανών, πρώτων σκελών του αγώνα. Υπενθυμίζεται, ότι οι Κατηγορίες Πρωταθλήματος (60 Mini, Junior, Senior και KZ2) θα περιλαμβάνουν αύριο δύο προκριματικά σκέλη και έναν Τελικό, τη στιγμή που οι Κατηγορίες Επάθλων (Club, KZ3) θα αποτελούνται από δύο αγώνες μικρότερης διάρκειας.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα των Χρονομετρημένων Δοκιμών, ο συναγωνισμός ήταν έντονος, αποτελώντας τον προάγγελο μιας άκρως ανταγωνιστικής αυριανής ημέρας. Στην Κατηγορία 60 Mini όπου συμμετέχουν οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, ηλικίας 8-12 ετών, τον ταχύτερο χρόνο πέτυχε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) που θα ξεκινήσει αύριο το 1ο σκέλος από την κορυφή της κατάταξης. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic) ενώ ακολούθησε ο Ιωάννης Θεολόγος Ντάφος (Chatzis Racing Team, FA-TM). Οι 3 προαναφερθέντες οδηγοί διαμορφώνουν και την τριάδα της Κλάσης 60 Mini A για οδηγούς ηλικίας 11-12 ετών. Από την 4η θέση της κατάταξης θα ξεκινήσει ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) που ήταν και ο ταχύτερος οδηγός της 60 Mini B όπου εντάσσονται οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, ηλικίας 8-10 ετών. Την τριάδα της 60 Mini B διαμόρφωσαν οι Νίκος Λύκος (Chatzis Racing Team) και Βασίλης Αποστολίδης (Speed Force, Exprit-TM).
Στην Κατηγορία Junior, τον καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME) στην πρώτη του εμφάνιση στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφού μέχρι πέρυσι συμμετείχε στη Mini. Λίγο πιο πίσω σε επίπεδο χρόνων, βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) και Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA) που επίσης συμμετείχε για πρώτη φορά στη Junior, σε μια κατηγορία όπου ο συναγωνισμός αναμένεται πολύ έντονος. Όσο για την Senior, ο Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birelart-IAME) πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο, με μικρή πάντως διαφορά από τον Σωτήρη Αθανασόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) ο οποίος, όπως και ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax) φέτος έχουν περάσει στην Senior, έχοντας "αποφοιτήσει" από την Junior.
Στην Κατηγορία KZ2 με τα 6τάχυτα καρτ, ο χρόνος της ημέρας επιτεύχθηκε από τον Φώτη Σωτηρόπουλο (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM). Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Θανάσης Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA-TM), ενώ τρίτος ήταν  ο Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Μαζί με τις δοκιμές της KZ2 διεξήχθησαν και εκείνες της νεοσύστατης KZ3, που ουσιαστικά αποτελεί την ανάμιξη των KZ2 Plus και Club Shifter. Εκεί, ταχύτερος ήταν ο Κώστας Τσιάπης (Zorri Motorsport, Birelart-CRS) που πάντως αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του καρτ που οδηγούσε και όπως δήλωσε, δε θα συμμετάσχει αύριο στον αγώνα. Στην κατάταξη της KZ3 τον ακολούθησαν οι Μιχάλης Τσακανίκας (Abloy F.S. Kart Racing, Praga-SGM), Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπούρλης (Sganas Team, CRG Road Rebel, TM) και Τάκης Παπαγιάννης (PCR-TM).
Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινά στις 08:30 με το Warm Up της Κατηγορίας Mini, ενώ το πρώτο προκριματικό σκέλος ξεκινά στις 10:00. Οι Τελικοί θα ξεκινήσουν στις 13:30, πάντα με τους μικρούς αθλητές της Κατηγορίας 60 Mini. Ραντεβού αύριο λοιπόν, στο Kartodromo!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) - 1η θέση Κατηγορίας 60 Mini και 60 Mini A
"Πήρα την Pole Position και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια είχα λίγο άγχος, επειδή είχα πυρετό όλη την εβδομάδα, αλλά τα πήγα πολύ καλά. Πιστεύω ότι αύριο θα πάμε πολύ καλά."


Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) -  1η θέση Κλάσης 60 Mini B
"Οι δοκιμές ήταν δύσκολες. Πήγαμε πολύ καλά και χαίρομαι πολύ που είμαι πρώτος στην κλάση μου."


Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME) - 1η θέση Κατηγορίας Junior
"Ήταν αρκετά δύσκολο, επειδή είναι ο πρώτος μου αγώνας στην Κατηγορία Junior. Πήρα την Pole Position, επίδοση πολύ καλή. Όλοι μου έλεγαν "Μπράβο". Πιστεύω να πάω ανάλογα στους Ημιτελικούς και στον Τελικό και να κερδίσω."


Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birelart-IAME) - 1η θέση Κατηγορίας Senior
"Πρώτη Pole Position της χρονιάς. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Στη διαδικασία ήταν όλα τέλεια. Έκανα στους πρώτους γύρους τον χρόνο που έπρεπε, ώστε να κάνω στη συνέχεια έναν πολύ γρήγορο γύρο. Μετά από τον γρήγορο γύρο, βγήκα απευθείας από τη διαδικασία και όλα καλά."


Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-ΤΜ) - 1η θέση Κατηγορίας KZ2
"Καταφέραμε σήμερα το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η προσπάθεια ήταν σχετικά εύκολη. Μπορούσαμε και καλύτερα σε επίπεδο χρόνου. Είμαστε ευχαριστημένοι και περιμένουμε αύριο τους αγώνες και συνολικά την εξέλιξη της χρονιάς."


Κώστας Τσιάπης (Zorri Motorsport, Birelart-CRS) - 1η θέση Κατηγορίας KZ3
"Σήμερα ήταν μια πολύ ωραία και η πίστα είχε πολύ καλό κράτημα. Στα Χρονομετρημένα τα ελαστικά μας ήταν καλά και το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι μείναμε από κινητήρα, οπότε μάλλον αύριο δε θα τρέξουμε. Σε όλους τους υπόλοιπους, εύχομαι να πάνε καλά και να τερματίσουν χωρίς ζημιές."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε