Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβείο από το “Tire Technology International” ...


Με το βραβείο του “Κατασκευαστή ελαστικών της Χρονιάς 2017” διακρίθηκε πρόσφατα ο  οίκος Continental AG, από τη Βρετανική εμπορική επιθεώρηση, “Tire Technology International”, στο πλαίσιο της έκθεσης Tire Technology Expo 2017, στο Ανόβερο. Με αυτήν την τιμητική διάκριση, η επιτροπή των 27 κριτών, από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Ινδία και τις ΗΠΑ, αναγνώρισε τις εξαιρετικές επενδύσεις της Continental στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, Δοκιμών και Εξοπλισμού Παραγωγής. 
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη διάκριση, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας σε σημαντικά projects τεχνολογίας και καινοτομίας, τα οποία υλοποιήσαμε προσηλωμένοι στον στόχο του Vision Zero, δηλαδή τη δέσμευσή μας για μηδενικά οδικά ατυχήματα παγκοσμίως, μέχρι το 2025», δήλωσε ο Nikolai Setzer, μέλος του ΔΣ της Continental AG. «Η εταιρεία αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή ελαστικών διεθνώς, με πωλήσεις άνω των 10€ δις. Την ίδια στιγμή, η βράβευση, ως ο πλέον καινοτόμος κατασκευαστής ελαστικών, παρέχει επιπλέον κίνητρα στους 50.000 εργαζόμενους της Continental, να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο, βήμα-βήμα».
Ανάμεσα στις καινοτομίες που έπεισαν τους κριτές να απονείμουν το βραβείο, ήταν η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Τεχνολογίας Υψηλών Επιδόσεων στο Korbach, το project Taraxagum, που σχετίζεται με την κατασκευή του ερευνητικού κέντρου στο Anklam της Γερμανίας, για τη βιομηχανική παραγωγή ελαστικών από ρίζες πικραλίδας, και, την παραγωγή του πρώτου στην ιστορία ελαστικού για φορτηγά, με πέλμα από καουτσούκ πικραλίδας. Οι κριτές, επιπλέον, ανέφεραν την λειτουργία του κέντρου R&D για ελαστικά αγροτικών μηχανημάτων, στο Lousado της Πορτογαλίας αλλά και την επέκταση της παραγωγής ελαστικών Continental για φορτηγά, στο Otrokovice στην Τσεχία. 
Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου Vision Zero 2025, η Continental έχει επενδύσει περισσότερα από 3€ δις στην κατασκευή διαφόρων τεχνολογικά προηγμένων μονάδων παραγωγής ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά το 2016, η Continental, σε επίπεδο παγκόσμιας παραγωγής, ξεπέρασε τα 150.000.000 ελαστικά για επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά. 
Με πωλήσεις περίπου  €39.2 δις, το 2015, η Continental είναι ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές προϊόντων αυτοκίνησης παγκόσμια. Ως προμηθευτής συστημάτων πέδησης, συστημάτων και εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης, πλαισίων, οργάνων αυτοκινήτου, συστημάτων ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ελαστικών και ελαστομερών υλικών, η Continental συνεισφέρει στην ενίσχυση των συνθηκών οδηγικής ασφάλειας και της προστασίας του παγκόσμιου κλίματος. Η Continental είναι επίσης εξειδικευμένος συνεργάτης στον τομέα της αυτοματοποιημένης δικτυακής επικοινωνίας στην αυτοκίνηση. Η Continental απασχολεί περισσότερους από  218.000 εργαζόμενους σε 55 χώρες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε