5/11/16

Δυναμικό παρών στο Finish των Αναβάσεων για τη Λ.Α.ΒΟΛΟΥ ...


Ακόμη ένα δυναμικό παρών για τους Αθλητές της Λ.Α.Βόλου στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος το οποίο ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου, με την Ανάβαση Ελασσόνας η οποία σημειωτέων διεξάγεται για πρώτη φορά και συγκέντρωσε 35 συμμετοχές.
Ο εν λόγο αγώνας διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας" (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.), αποτελώντας τον 5ο και τελευταίο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, θεσμού που διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος και παρουσίασε αυξημένο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αγώνας Αναβάσεως στο Νομό Λάρισας γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου και αναμένεται μεγάλη προσέλευση θεατών από όλους τους γειτονικούς Νομούς και όχι μόνο. Η διαδρομή έχει μήκος 3,8 χλμ και θα διεξαχθεί σε τμήμα της Εθνικής Οδού Ελασσόνας - Κοζάνης.


Όσον αφορά στις συμμετοχές, αυτές παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ποικιλομορφία, με πολλούς οδηγούς να κάνουν το ντεμπούτο τους στην 1η Ανάβαση Ελασσόνας. Η Formula Saloon προσφέρει τις περισσότερες συμμετοχές, με 18 οδηγούς να δίνουν το "παρών", ενώ στο πλαίσιο της Ομάδας Ε θα συμμετάσχουν 7 οδηγοί, τη στιγμή που οι Ομάδες Α και Ν έχουν προσελκύσει μόνον 8 και 2 συμμετοχές αντιστοίχως.
Φυσικά για μια ακόμη φορά στον πίνακα συμμετοχών φιγουράρουν έξι (6) Αθλητές της Λέσχης αυτοκινήτου Βόλου. Στην κλάση Ν2 ο Απόστολος Βεργοζήσης με Peugeot 106 θα προσπαθήσει  να σημειώσει καλούς χρόνους όπως αυτός ξέρει, μιας και η κλάση δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών.   Στην κλάση Α5 ο Σπύρος Χαλαστάρας μόνος με το Peugeot 106, θα οδηγήσει για εμπειρία βάζοντας ακόμη περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στο παλμαρέ του. Από εκεί και κάτω ο Κώστας Μπόνης με το Opel Manta στην κλάση Ε12 θα προσπαθήσει και αυτός για το καλύτερο, ενώ ο Μίλτος Αγγλόπουλος με ένα Mitsubishi Evo έκτης γενιάς στην κλάση Α8 παρόλο που είναι μόνος θα κυνηγήσει τον χρόνο και φυσικά μια καλή παρουσία. Οι υπόλοιποι αθλητές διαγωνίζονται στην αγαπημένη και θεαματική Formula Saloon, με τον Κώστα Βασταρδή και την πανέμορφη Citroen Xsara kit-car στην κλάση Formula Saloon turbo δικίνητα, αλλά και τον Πρωταθλητή πλέον στην εν λόγο κατηγορία Αντώνη Σταφυλοπάτη με το επίσης εντυπωσιακό και όμορφο Opel Astra OPC.
Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου εύχεται στους αθλητές της, καλή επιτυχία, καλή διασκέδαση και καλό τερματισμό. Ο αγώνας αναμένεται να προσφέρει πολύ θέαμα στους θεατές που θα χειροκροτήσουν τα αγωνιστικά περάσματα.