Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Πρωταθλητές του 2016 ...


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting ολοκληρώθηκε αισίως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και μετά την επισημοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων, η ΟΜΑΕ Karting ανακοινώνει τους τιτλούχους της χρονιάς που πέρασε!
Μετά από την περυσινή χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, στόχος της Επιτροπής Karting ήταν να ενεργοποιήσει ξανά τους αθλητές και τις ομάδες. Το φετινό Πρωτάθλημα αποτελούνταν από 4 αγώνες που προσμέτρησαν κανονικά για τις 6 κατηγορίες της προκήρυξης. Ο βαθμολογικός συντελεστής αυξανόταν στους δύο τελευταίους αγώνες, με στόχο την διατήρηση του ενδιαφέροντος, από άποψης διεκδίκησης τίτλων, ως το τέλος. Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε σωστή, αφού η αγωνία διατηρήθηκε ως το τέλος, καθώς όλοι οι τίτλοι κρίθηκαν στο τελευταίο φετινό ραντεβού της χρονιάς. 


Η κατηγορία 60 Mini χωρίζονταν στις 60 Mini A και 60 Mini B, ανάλογα με τους τύπους κινητήρων που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές. Πρωταθλητής στην 60 Mini A αναδείχθηκε ο Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM) κυρίως χάρη στις δύο του νίκες στον τελευταίο αγώνα. O Ιωάννης-Θεολόγος Ντάφος (Chatzis Racing Team, FA-TM) κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Νικόλας Μπαλοδήμος (Speed Force, Exprit-TM). 


Στην 60 Mini B, όλα ήταν ανοιχτά ως το τέλος, καθώς πριν τον τελευταίο αγώνα 3 οδηγοί χωρίζονταν από μόλις 1,5 βαθμούς. Τελικά, ο τίτλος του πρωταθλητή κατέληξε στον Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo) με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Γιάννη Λάντζη (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo). Ακολούθησε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-LKE) που επέδειξε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 
Από συναγωνισμό χαρακτηρίστηκε η σεζόν και για την Κατηγορία Junior, με τρεις αθλητές να δίνουν εξαιρετική μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. 


Στην επιστροφή του στις πίστες ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart Rotax), έκοψε πρώτος το νήμα έχοντας κερδίσει τέσσερις τελικούς στο Kartodromo και έναν στα Μέγαρα. Ο οδηγός από τη Θεσσαλία λύγισε την αντίσταση του Αλέξανδρου Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-Iame) που ήταν σταθερός σε όλη τη χρονιά, έχοντας κατακτήσει μία νίκη και του Σωτήρη Αθανασόπουλου (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), που κέρδισε τους δύο τελικούς στην Καλαμάτα. Ντάρσυ και Αθανασόπουλος ακολούθησαν τον Χούρλια, στην κατάταξη.


Στην Κατηγορία Senior, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-Iame),  που κέρδισε τους δύο τελικούς στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, και τον τελευταίο τελικό στις Αφίδνες, έχοντας ενδιάμεσα πλασαριστεί στο βάθρο των δυο τελικών στην Καλαμάτα. Δεύτερος στην Senior ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (Speed Force, Exprit-Iame) που ήταν σε όλους τους αγώνες μεταξύ των πρωταγωνιστών, ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Στράτος Γαλανόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Iame), που ακολούθησε όλους τους αγώνες του θεσμού έχοντας επίσης πολύ σταθερή πορεία.


Στην Κατηγορία KZ2 των 6τάχυτων καρτ πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βασιλέρης (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex), νικητής των τελικών σε Μέγαρα και Καλαμάτα. Στην τελευταία συνάντηση στο Kartodromo οι δύο δεύτερες θέσεις που κατέκτησε ήταν αρκετές για να σφραγίσει τον τίτλο. Τον ακολούθησε ο πρωτάρης στην κατηγορία Δημήτρης Τσίμπρης (T.S. Racing Team, CRG-Maxter), που κέρδισε έναν τελικό στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στις Αφίδνες, ενώ ήταν πάντα μεταξύ των διεκδικητών των θέσεων του βάθρου. Τρίτος στη βαθμολογία ολοκλήρωσε ο Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-Iame), που όπως και ο Τσίμπρης διεκδίκησε μέχρι τέλους με πείσμα τον τίτλο. Στην Κλάση KZ2 Plus, επαθλούχος αναδείχθηκε ο Χρήστος Ασημακόπουλος (Chatzis Racing Team, Energy-TM), που συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Karting.


Στην Κατηγορία Club που αποτέλεσε την... νέα είσοδο του Πρωταθλήματος, ο επαθλούχος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τον τίτλο κατέκτησε ο Τάκης Παπαγιάννης (Speed Force, PCR-TM) αν και συγκέντρωσε συνολικά λιγότερους βαθμούς από τον Κώστα Ελευθερίου (Zorri Motorsport, Birel-Rotax). Επειδή όμως όλοι οι οδηγοί της κατηγορίας έπρεπε, βάσει προκήρυξης, να αφαιρέσουν τα 4 χειρότερα αποτελέσματα για την εξαγωγή της τελικής βαθμολογίας, το Έπαθλο κατέληξε στον Παπαγιάννη. Ο Ελευθερίου από την άλλη, έδειξε πολύ καλή εικόνα εντός πίστας και σίγουρα το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο για τον νεαρό οδηγό. Την τριάδα της Κατηγορίας συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλείου (CRG-Maxter Hellas, CRG-Rotax) που ολοκλήρωσε εξαιρετικά τη σεζόν, επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα, στις Αφίδνες, τόσο στα Time Attacks όσο και στον τελικό.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το νεοσύστατο Έπαθλο Ομάδων, που προκηρύχθηκε από την Επιτροπή Karting και επίσης κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο τίτλος πέρασε στην "Athens Kart Shop", που επικράτησε στην ισοβαθμία της "Speed Force" χάρη στα καλύτερα της αποτελέσματα στην κατηγορία ΚΖ2, στοιχείο ενδεικτικό του τεράστιου συναγωνισμού. Μέσα στο παιχνίδι του Επάθλου ήταν μέχρι το τέλος τόσο η "Chatzis Racing Team" που τελικά κατατάχθηκε τρίτη, όσο και η "PRT Motorsport" που ακολούθησε στη τέταρτη θέση.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2016

60 Mini A: Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM)
60 Mini B: Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo)
Junior: Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax)
Senior: Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-Iame)
KZ2: Δημήτρης Βασιλέρης (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex)
Έπαθλο Club: Τάκης Παπαγιάννης (Speed Force, PCR-TM)
Έπαθλο Ομάδων: Athens Kart Shop

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε