2/9/16

Το Νέο Opel Astra ξεπέρασε τις 250.000 μονάδες ...


Έχοντας κατακτήσει τίτλους όπως το "Χρυσό Τιμόνι", το "Πιο Λογικό Αυτοκίνητο" και την υπέρτατη διάκριση "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016" – από πέρσι που έκανε την πρεμιέρα του, το νέο Opel Astra κατάφερε να γοητεύσει τους ειδικούς και το κοινό. Και οι πελάτες όμως δείχνουν ανοιχτά την προτίμησή τους για τη νέα γενιά του επιτυχημένου συμπαγούς μοντέλου. Μέχρι σήμερα οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 250.000 σε όλη την Ευρώπη για το 5θυρο Astra και το Sports Tourer.
«Ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο και με κορυφαίες τεχνολογίες που κάνουν τη οδήγηση πιο ξεκούραστη – αυτό είναι το νέο μας Astra,» σχολιάζει ο CEO της Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. «Υποσχεθήκαμε μία μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία των συμπαγών – και κρατήσαμε την υπόσχεσή μας. Με πλείστες καινοτομίες, σπάνιες μέχρι πρότινος σε αυτή την κατηγορία, η νεότερη γενιά των Astra και Astra Sports Tourer γίνεται και πάλι bestseller.»


Τόσο το πεντάθυρο Astra όσο και η έκδοση Sports Tourer βασίζονται σε μία νέα αρχιτεκτονική που μειώνει το βάρος του οχήματος μέχρι 200 kg. Ισχυροί νέοι κινητήρες προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και άφθονη οδηγική απόλαυση. Το νέο Astra προσφέρει έξοχη συνδεσιμότητα με προηγμένη ενσωμάτωση smartphone και το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar με ένα ισχυρό Wi-Fi Hotspot για μέχρι επτά κινητές συσκευές (ανάλογα με την αγορά).
Επίσης συνεχίζει την παράδοση της Opel να κάνει καινοτόμες τεχνολογίες και στοιχεία από υψηλότερες κατηγορίες προσιτά σε μία ευρεία βάση πελατών. Η Opel λανσάρισε το πρωτοποριακό προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού matrix IntelliLux LED® στην κατηγορία των συμπαγών με το νέο Astra. Αυτό επιτρέπει την οδήγηση εκτός πόλης με ενεργοποιημένη πάντα την αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων, αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια για όλους τους χρήστες των δρόμων αλλά και το επίπεδο άνεσης για τον οδηγό του Astra. Πολυάριθμα ακόμα συστήματα υποστήριξης βασισμένα στην υπερσύγχρονη εμπρός κάμερα Opel Eye βρίσκονται στο πλευρό του οδηγού – από τα Traffic Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης) και Lane Keep Assist (Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας) με ενεργή διόρθωση διεύθυνσης μέχρι το Forward Collision Alert (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης) με Autonomous Emergency Braking (Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης). Στο Astra Sports Tourer προσφέρεται ένα ακόμα πλεονέκτημα άνεσης: για πρώτη φορά, ο χώρος αποσκευών μοντέλου Opel μπορεί να ανοίγει και να κλείνει χωρίς κλειδί η τηλεχειριστήριο. Μία απαλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι το μόνο που χρειάζεται για το άνοιγμα ή το κλείσιμο της πίσω πόρτας.