30/9/16

Εθνική Ελλάδος γειά σου ...Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) η πρώτη συνάντηση με τους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο FIA Hill Climb Masters, που θα διεξαχθεί στις 8-9 Οκτωβρίου στο Sternberk της Τσεχίας.
Το FIA Masters πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και έχει οργανωθεί στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, με σκοπό να αποτελέσει μια αγωνιστική συνάντηση, κατά την οποία οι κορυφαίοι οδηγοί Αναβάσεων, τόσο σε Διεθνές όσο και σε Εθνικό επίπεδο αγώνων, θα συναντιούνται αγωνιστικά σε έναν αγώνα-γιορτή. Ο συγκεκριμένος θεσμός καταδεικνύει την πρόθεση της FIA για προώθηση των Αναβάσεων, μιας οικονομικά προσιτής και θεαματικής μορφής αγώνων που ανέκαθεν προσέλκυε το ενδιαφέρον αθλητών και θεατών.
Στη συνάντηση που έγινε σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο FIA Hill Climb Masters 2016, από την πλευρά της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Μιχελακάκης και η Επικεφαλής της ΕΠΑ κα. Ανίτα Πασαλή, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους οδηγούς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. 


Παρών ήταν και ο Μάριος Ξανθάκος, ο οδηγός-αθλητής που λόγω της εμπειρίας του σε αγώνες αναβάσεων του εξωτερικού, θα αποτελέσει τον Αρχηγό (Captain) της Ελληνικής αποστολής στην Τσεχία. 
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, με θετική διάθεση τόσο από τη μεριά της ΟΜΑΕ που στηρίζει με όλες τις δυνάμεις το εγχείρημα, όσο και από τους οδηγούς ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου, που είναι η αξιοπρεπής εκπροσώπηση της χώρας μας σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός διεθνούς βεληνεκούς, όπως το FIA Hill Climb Masters.
Οι οδηγοί που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ομάδα και είναι ως επί το πλείστον Πρωταθλητές Αναβάσεων για το 2016, έχοντας ως στόχο μια τιμητική εμφάνιση τόσο για τους ίδιους όσο και για τα ελληνικά χρώματα είναι (αλφαβητικά) οι Γιώργος Αργυρίου, Σπύρος Βοργιάς, Γιώργος Κεχαγιάς, Παναγιώτης Λιώρης και Γιάννης Πλάγος.
Οι προετοιμασίες είναι πλέον πυρετώδεις ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, η οποία υπολογίζεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας!


Γνωρίστε τους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο  FIA Hill Climb Masters

Γιώργος Αργυρίου
Ημερομηνία Γέννησης: 10 Μαρτίου 1975
Εμπλοκή σε αναβάσεις: 1998
Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Ν για το 2016
Αυτοκίνητο: Mitsubishi Lancer EVO IX

Σπύρος Βοργιάς
Ημερομηνία Γέννησης: 21 Απριλίου 1983
Εμπλοκή σε αναβάσεις: 2010
Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Α έως 2 λίτρα για το 2016
Αυτοκίνητο: Peugeot 106 S16

Γιώργος Κεχαγιάς
Ημερομηνία Γέννησης: 3 Οκτωβρίου 1985
Εμπλοκή σε αναβάσεις: 2004
Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Ε για το 2016
Αυτοκίνητο: Ford Sierra RS 500

Παναγιώτης Λιώρης
Ημερομηνία Γέννησης: 28 Σεπτεμβρίου 1963
Εμπλοκή σε αναβάσεις: 1991
Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Α για το 2016
Αυτοκίνητο: Ford Escort WRC
Γιάννης Πλάγος 
Ημερομηνία Γέννησης: 7 Ιουλίου 1979
Εμπλοκή σε αγώνες: 1992 (Karting)
Κυριότερη διάκριση: Πρωταγωνιστής στην Κατηγορία F2 σε αγώνες ράλλυ, νικητής στο 4ο Athens Rally Sprint (2016)
Αυτοκίνητο: Honda Civic Type-R